Reportages vanaf het Music Meeting Festival 2023 Verslagen vanaf het festivalterrein dit pinksterweekend 28 mei, 2023 MixedWorldMusic is partner van Music Meeting Festival en is betrokken bij het programma op het All Ears Area-podium. Daar doen onze journalisten live-interviews met de festivalartiesten, die er ook tal van miniconcerten geven. Daarvan verslag natuurlijk, maar ook van de concerten op de andere drie podia: Nikko, Ziro en Mystic.
Programma Music Meeting's All Ears Area in het pinksterweekend 2023 Drie dagen lang intieme concerten, interviews en films op de All Ears Area 21 mei, 2023 Ons online magazine MixedWorldMusic heeft een lange historie met Music Meeting Festival. Elk jaar doen we er live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, voorheen onder de noemer Mixed Media Lounge, sinds vorig jaar op het speciale podium All Ears Area. Alles over het programma op dat podium in dit artikel!
Masters of Anatolia in concert: Cengiz Özkan 'Meester van de Melancholie' 19 mei, 2023 In het kader van de concertserie ‘Masters of Anatolia’ doet zanger en luitist Cengiz Özkan uit Turkije ons land aan. Zijn tournee door ons land ging donderdagavond van start in de Amsterdamse Meervaart en Ton Maas bezocht de voorstelling voor Mixed.
Master Drummers of Burundi touren door Nederland Eeuwenoude traditie van drums en dans 16 mei, 2023 Er zijn van die eeuwenoude muziektradities die je eens in je leven gezien moet hebben. Die kans heb je nu, nu de Master Drummers of Burundi door Nederland touren. Vanaf donderdag 18 mei tot en met 21 mei 2023, in Leeuwarden, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam.
Eljuri in Haarlem en Nijmegen Sterke en gevarieerde optredens van latinzangeres en gitariste 10 april, 2023 De in Ecuador geboren en in New York wonende Amerikaanse zangeres en latin-rockgitariste Eljuri gaf met de eveveens in New York woonachtige bassist Winston Roye en de Colombiaanse drummer/percussionist Alex Alexander een tweetal sterke en gevarieerde optredens in Nederland. Donderdagavond 6 april trad ze op in de kleine Zoca Flavor zaal van het Patronaat in Haarlem, en op de eerste paasdag ’s middags in de Thiemeloods in Nijmegen. Zo presenteerde ze in Nederland haar nieuwe cd Reflexión, maar ze speelde ook repertoire van vorige albums. In Nijmegen was er meer maar ook ouder publiek dan in Haarlem.
In het pinksterweekend: 3 dagen Music Meeting Festival - wat kan je gaan zien? Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei 2023 20 mei, 2023 Komend weekend gaat het Music Meeting Festival van start in Nijmegen. Lees er alles over in dit uitgebreide artikel met veel audio en video. Onder aan het artikel alle acts plus wat je in de All Ears Area kan verwachten, waar je de journalisten van MixedWorldMusic zal tegenkomen bij de live-interviews en mini-concerten! Inclusief blokkenschema!
Water in alle toonaarden   Savina Yannatou en Lamia Beioui met Primavera en Salonico in het Bimhuis 20 maart, 2023 Je zou zomaar kunnen denken dat het zeskoppige ensemble waarmee de Griekse zangeres Savina Yannatou al ruim vijfentwintig jaar door de wereld trekt en albums maakt, haar begeleidingsgroep is. Historisch steekt het echter anders in elkaar. Primavera en Salonico  bestond al eerder en zocht in 1995 een zangeres voor een project met Sefardisch Joodse muziek uit Thessaloniki. Die vonden ze in Savina Yannatou en vanaf dat moment waren zij en het ensemble onafscheidelijk. Ook de Tunesische zangeres Lamia Bedioui behoort al langer tot de entourage van het gezelschap. Zo was ze te horen op de albums ‘Songs of the Mediterranean’ en ‘Terra Nostra’. In het nieuwe programma ‘Water Song’ (cd pas in het najaar verkrijgbaar) speelt ze voor het eerst een wat prominentere rol. Niet alleen neemt ze de liederen in het Arabisch voor haar rekening, ze zingt ook een aantal duetten met Yannatou. Zaterdagavond trad de groep op in het Amsterdamse Bimhuis. Ton Maas was er bij voor MixedWorldMusic.
Abebeat & Minyeshu jazz Ethiopische muziek beleeft comeback 13 maart, 2023 De revival van Ethio-jazz en -pop dient zich na enkele jaren stilte weer aan met het nieuwste album van zangeres Minyehsu en het debuut van de Etoto Band. Stan Rijven bezocht voor MixedWorldMusic het concert van de Etoto Band op 11 februari in Paradiso en dat van Minyeshu, een week later in het Bimhuis.
Savina Yannatou bezingt de vele gedaanten van water Interview met de Griekse chanteuse voorafgaand aan haar tour van 15-19 maart 2023 23 februari, 2023 Savina Yannatou, de Atheense zangeres met de bedwelmend mooie stem die al vele harten stal, komt in maart naar Nederland en België met een nieuw programma getiteld ‘Watersong’. Naast haar vaste gezelschap Primavera en Salonico geeft ook een oude bekende van Yannatou acte de presence: de Tunesische zangeres Lamia Bedioui.
La Reina del Metal in Muziekgebouw aan ‘t IJ Negende Flamenco Biënnale rinkelend van start 22 januari, 2023 Bij flamenco gaat het niet alleen om de muziek, maar ook en vooral om interactie, passie en energie. Fysieke aanwezigheid is daarom eigenlijk een vereiste om het echt te beleven. Vandaar de enorme opluchting dat de nieuwe, negende editie van de Flamenco Biennale eindelijk weer zonder coronabeperkingen in het theater kan plaatsvinden. Initiator en festivaldirecteur Ernestina van de Noort benadrukte het nog maar eens in haar welkomstwoord, zaterdagavond in Muziekgebouw aan ’t IJ. Het programma is zoals altijd gevarieerd en avontuurlijk, zoals al meteen duidelijk werd bij het bijzondere openingsoptreden van percussionist Enric Monfort en danseres Vanesa Aibar.
Indiase fluitisten Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi in Muziekgebouw aan 't IJ Onderdeel van de serie World: traditie en vernieuwing gaan hand in hand 14 februari, 2023 In april en mei zijn er in de serie World van Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam drie concerten. We belichten onder meer het concert van de Indiase fluitisten Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi op 22 april 2023.
Flamenco Biënnale 2023 gaat 20 januari van start - 9 producties in 6 steden Van rauwe traditie tot ritmisch elektro-experiment 24 december, 2022 De negende editie van de Flamenco Biënnale toont van 20 januari tot 10 februari 2023 de vele gezichten van de hedendaagse flamencokunst met de internationale flamencotop. In Amsterdam, Arnhem, Brussel, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.