Ballaké Sissoko en Vincent Ségal aan de tand gevoeld Interview met een bijzonder koppel 11 juli, 2017 Sinds hun ontmoeting in 2009 vormen koraspeler Ballaké Sissoko uit Mali en cellist Vincent Sédal uit Frankrijk een succesvol duo. De twee cd's die ze tot dusver maakten, zorgden niet alleen voor goede verkoopcijfers maar eindigden ook hoog in de jaarlijstjes van wereldmuziekjournalisten. Bij MixedWorldMusic stond "Musique de Nuit" zelfs helemaal bovenaan in het jaaroverzicht van 2015. Afgelopen zaterdag was het duo in ons land voor een ongebruikelijk optreden: als voorprogramma van Ludovico Einaudi in Afas Live. Voor Ton Maas aanleiding om het tweetal eens aan de tand te voelen over hun samenwerking.
Holland Festival 2017 Een terugblik 5 juli, 2017 Met maar liefst 21 voorstellingen vormde muziek een belangrijk onderdeel van de zeventigste editie van het Holland Festival, die van 3 tot en met 26 juni gehouden werd op diverse locaties in Amsterdam. Met name de focus op muziek uit Indonesië deed liefhebbers van avontuurlijke muziek de oren spitsen. Maar ook 'Temple of Time' van de Indonesisch-Nederlandse componiste Sinta Wullur en het alom bejubelde 'Nile Project' waren muziekvoorstellingen om naar uit te kijken. Het muziekaanbod tijdens deze jubileumeditie was gevarieerd, soms verrassend maar niet altijd even spannend. Zeker is wel dat het Holland Festival, zoals elk jaar weer, lef toonde met een programmering zoals je die elders ter wereld niet gauw zult tegenkomen. Een terugblik.
World Music Charts Europe - juli 2017 Plus de Transglobal World Music Chart top 40 1 juli, 2017 In de World Music Charts Europe worden de twintig beste albums van de maand gekozen door 46 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart top 40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaďr Tching van MixedWorldMusic aan meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.
Caravan Culturelle Pour La Paix Muzikale vredesboodschap uit Mali 26 juni, 2017 Culturele Karavaan voor de Vrede. Onder die naam doet een rondreizend gezelschap topmuzikanten uit Mali Nederland aan, als onderdeel van een tournee door Europa. Het gezelschap, waarin onder anderen de desert-bluesgitaristen Afel Bocoum en Mamadou Kelly, is op zaterdag 1 juli te zien op het Afrika Festival in Hertme en staat op 4 juli in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Deze dragers van het rijke muzikale erfgoed van de Sahel willen zo aandacht vragen voor de onveilige en instabiele situatie in het noorden van Mali, dat nog altijd geteisterd wordt door geweld van rebellen en jihadstrijders.
Calle 13 spinoffs iLe en Residente in Amsterdam begin juli In Melkweg en Bimhuis 25 juni, 2017 Twee spin-offs van de fameuze  Puertoricaanse formatie Calle 13 spelen begin juli in Amsterdam. Voorman Rene Perez ‘Residente’ dinsdag 4 juli in de Melkweg , en zangeres iLe met haar formatie woensdag 5 juli in het Bimhuis.
Interview met Thierno Koite van Orchestra Baobab Afrikaanse dansmuziek op Cubaanse leest geschoeid 23 juni, 2017 Het inmiddels legendarische Orchestra Baobab werd ruim veertig jaar geleden opgericht in de Senegalese hoofdstad Dakar. Na een uiterst succesvol eerste decennium raakte de groep in de jaren tachtig uit beeld en viel uiteen. Naar aanleiding van groeiende belangstelling in het Westen werd de groep in 2001 opnieuw opgericht en oogst sindsdien wereldwijd successen met hun unieke mix van Afrikaanse en Cubaanse muziek. Morgen zijn ze te zien op het festival Down the Rabbit Hole in Beuningen.
29ste Afrika Festival Hertme Al bijna dertig jaar een 'geheimtip' onder de Nederlandse festivals 20 juni, 2017 Het Afrika Festival behoort volgens het toonaangevende Engelse wereldmuziektijdschrift Songlines al jaren tot de beste 25 wereldmuziekfestivals op onze planeet. Daar zijn ze in het landelijke Twentse dorpje Hertme, waar het festival steeds in het eerste weekend van juli gehouden wordt, best trots op. Ook het feit dat het Afrika Festival in al die jaren nog nooit een cent subsidie ontvangen heeft en er toch elk jaar weer in slaagt grote namen en aanstormend talent naar Twente te halen, vervult de organisatoren van trots. Op de alweer 29e editie, op zaterdag 1 en zondag 2 juli, treden maar liefst twaalf groepen op uit verschillende delen van Afrika, die samen een rijk geschakeerde staalkaart van traditionele en moderne Afrikaanse muziek vormen.
Music Meeting Live: verslagen-foto's-video's Verslagen vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 7 juni, 2017 Zoals ieder jaar doet MixedWorldMusic verslag vanaf het festivalterrein van Music Meeting. Park Brakkenstein in Nijmegen staat het hele pinkster-weekend in het teken van muziek uit alle windstreken. Met MixedWorldMusic doen we live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten in de Mixed Media Lounge. Tijdens drie festivaldagen hebben we een heel aantal verslagen en video's online gezet, zie hier ons ruime verslag met véél foto's en video.
Music Meeting Live: BCUC invite Shabaka Hutchings Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 6 juni, 2017 Aan het slot van de tweede dag van Music Meeting Festival 2017 in Nijmegen kwam het Zuid-Afrikaanse BCUC (spreek uit 'bee see you see') naar de Mixed Media Lounge voor een live-interview en een zinderend miniconcert. De volgende ochtend werden ze vergezeld door Shabaka Hutchings voor een ontbijtconcert in de Hortus, en direct daarna was het tijd voor het 'grote' concert in 'de Mondo'.
Music Meeting Live: Junun feat. Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 5 juni, 2017 Music Meeting is van oudsher een festival waar muziekstijlen elkaar kruisen, waar musici van verschillende disciplines elkaar ontmoeten en een mix creëren waarmee een nieuw innovatief geheel wordt gemaakt. De band Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express is daar een uitstekend voorbeeld van. Luister naar het interview in de Mixed Media Lounge en lees, kijk en beluister het verslag van hun oorverdovend goed concert in 'de Apollo'.
Music Meeting Live: Bitori swingt als een malle Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 5 juni, 2017 De Kaapverdiaanse accordeonist Bitori maakt een revival door. Hij is rond de tachtig jaar, zit stoďcijns op zijn kruk, en speelt de sterren van de hemel. Ondanks zijn leeftijd is hij met zijn band overal op Music Meeting te vinden: in de Mixed Media Lounge, bij de Mini Meeting, in de Hortus en voor het 'grote concert' in 'de Mondo'.
Music Meeting Live: Totó la Momposina Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 4 juni, 2017 Op de tweede dag van Music Meeting Festival 2017 in Nijmegen zagen we een prachtige stoet bands en artiesten voorbijkomen. Een van de hoogtepunten was het concert van Totó la Momposina, dat voorafgegaan werd door een interview en miniconcert in de Mixed Media Lounge in 'de Mezzo'.