World Music Charts Europe - Augustus 2021 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 augustus, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
RIP Djivan Gasparyan De grootmeester van de duduk 9 juli, 2021 Dudukspeler Djivan Gasparyan, sinds jaar en dag cultureel ambassadeur van zijn vaderland Armenië, is deze week op 92-jarige leeftijd overleden. Hij leerde het weerbarstige dubbelrietinstrument als zesjarige voor het eerst bespelen en werd in zijn lange leven meermaals onderscheiden. Al in 1959 ontving hij zijn eerste (van vier) UNESCO Award en in 2002 viel hem de WOMEX Lifetime Achievement Award ten deel.
World Music Charts Europe - Juli 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 juli, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
Dias Latinos weekend 2-3-4 juli in de Amersfoortse binnenstad 25-jarige jubileumeditie 1 juli, 2021 Dias Latinos vindt ieder jaar plaats in het centrum van Amersfoort! Dit jubileumjaar spreiden we onze optredens over heel Amersfoort. Van Vathorst tot in de binnenstad vind je verschillende locaties waar je artiesten uit binnen- en buitenland hoort spelen. De locaties zijn gratis toegankelijk, maar moeten wel vooraf gereserveerd worden
Sensationele formatie Bab’l Bluz op Roots Open Air - Amsterdam Roots Festival gaat door! 30 juni tot 4 juli – Zondag 4 juli apotheose met Roots Open Air in Oosterpark 26 juni, 2021 En opeens kan het allemaal weer! Zo ook Amsterdam Roots. Met een aantal concerten en evenementen vanaf 30 juni op diverse podia in de stad, en een afsluitend Roots Open Air in het Oosterpark, zondag 4 juli.
Tropos – een nieuw label, een nieuw geluid Klankwerelden komen samen op vinyl 21 juni, 2021 Je moet wel lef hebben om een nieuw label op te richten in deze tijd waarin de omzetcijfers van fysieke geluidsdragers al jarenlang gestaag dalen, en al helemaal om daarmee uitsluitend nog vinyl uit te brengen. Toch is dat precies wat German Popov onlangs heeft gedaan. Samen met etnomusicoloog Fred Gales hield hij zijn nieuwste project vorige week ten doop in de nog maar net geopende Russische thee- en cultuurclub Moychay aan de Rozengracht in Amsterdam.
10 jaar On The Roof in Amsterdam Feestje op het dak 16 juni, 2021 Voor de tiende keer alweer organiseert contrabassist Felix Hildenbrand dit kleine maar fijne zomerfestival in de 'zitkuil' op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam Noord. Het programma oogt meestal als een allegaartje, maar het is de neus voor kwaliteit van de programmeur die steevast een verrassend en hoogwaardig aanbod garandeert, ook al genieten sommige van de artiesten soms nog nauwelijks enige bekendheid in deze contreien. Vanwege de jubileumeditie wordt op 31 juli eenmalig uitgeweken naar het Bimhuis aan de overzijde van het IJ.
Music Meeting Sessions en Music Meetup podcasts verzameld Nieuw online muziekkanaal Music Meeting All Ears releast elke zaterdag nieuwe video's en podcasts 3 juli, 2021 Met MixedWorldMusic zijn we partner van Music Meeting All Ears. Dit nieuwe online muziekkanaal, 22 mei 2021 gelanceerd, nodigt je uit om artiesten te ontdekken, van hun muziek te proeven, hun cultuur te verstaan en hun verhaal te horen. Dat doet dit nieuwe muziekkanaal met vier concepten: de Meeting Music documentaires, de Music Meetup podcast, de Music Meeting Sessions en tot slot Meeting Music Concerts Hier op MixedWorldMusic zetten we alle video's op rij voor je, van de nieuwste naar de allereerste. Geniet ervan!
World Music Charts Europe - Juni 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 juni, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 40 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit verschillende Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
Glenn Gaddum Jr en Efe Erdem in Music Meeting Sessions en Music Meetup podcast Op het nieuwe online muziekkanaal Music Meeting All Ears 31 mei, 2021 Music Meeting All Ears nodigt je uit om artiesten te ontdekken, van hun muziek te proeven, hun cultuur te verstaan en hun verhaal te horen. Dat doet dit nieuwe muziekkanaal met drie concepten: de Meeting Music documentaires, de Music Meetup Podcast en live-registraties van speciale projecten, onder de noemer Music Meeting Sessions.
Music Meeting All Ears online muziekkanaal is gelanceerd Vanavond 18.00u zijn tal van video's en podcasts live gezet 22 mei, 2021 Nu het Music Meeting Festival dit jaar niet door kan gaan wegens de bekende redenen, heeft de organisatie keihard gewerkt om een nieuw online muziekkanaal uit de grond te stampen: Music Meeting All Ears. Zojuist om 18.00 uur, op de tijd dat normaal gesproken het festival van start zou gaan, is de nieuwe site online gezet. Met MixedWorldMusic zijn we partner van dit nieuwe initiatief.
Muzikale verhalen van verzet en bevrijding Live stream bevrijdingsconcert vanuit TivoliVredenburg 19 mei, 2021 Vanwege de geldende beperkingen werd het geplande bevrijdingsconcert van Patricio Wang, onderdeel van de reeks Old Roots New Routes, op 7 mei zonder publiek live gestreamed vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Op 6 november staat het concert opnieuw geprogrammeerd, dan in de Amstelkerk in Amsterdam. Hier alvast impressies van de live stream.