Met de microfoon langs Afrikaanse paden Het muzikale liefdewerk van Michael Baird16 april, 2020 Als drummer en bandleider is Michael Baird al jarenlang een bekende verschijning op podia voor jazz en geïmproviseerde muziek. Maar mede door zijn afkomst - als kind van Britse ouders geboren en opgegroeid in Noord-Rhodesië (tegenwoordig Zambia) - heeft hij ook een speciale band met de Afrikaanse muziek. Op zijn eigen label SWP Records verschenen al heel wat cd's met muziek die hij er zelf tijdens vele reizen opnam, naast opnamen uit het archief van een man die hem daartoe inspireerde: etnomusicoloog Hugh Tracey. Dit voorjaar verschenen bij SWP Records drie bijzondere producties: twee boxen met elk vier cd's plus boekwerk en een vinylalbum.
De Tand des Tijds (2) Het onwaarschijnlijkste huwelijk7 augustus, 2019 Toen Anandi Battacharya tijdens de Music Meeting werd geïnterviewd door Ton Maas, vertelde ze dat ze een nieuw album voorbereidt met muzikanten uit de wereld van de americana, onder wie slidegitarist Jerry Douglas, bekend als lid van Union Station, de band achter zangeres Alison Krauss. Wat ze niet bleek te weten, is dat twintig jaar geleden al eens iemand haar is voorgegaan op hetzelfde muzikale pad, en bovendien met zo'n subliem resultaat dat de moed Anandi wel eens in de schoenen zou kunnen zinken als ze er kennis van nam.
Anandi Bhattacharya - de innemende ster van Music Meeting Video van haar performance en interview in de Mixed Media Lounge19 juni, 2019 Anandi Bhattacharya was een van de sterren van Music Meeting 2019 in Nijmegen. In een bijzonder concert met vader slidegitarist Debashish Bhattacharya en tablaspeler Subashish Bhattacharya speelde ze de sterren van de hemel op het Ziro-podium. Een uurtje later kwam ze alleen naar de Mixed Media Lounge op het Oyo-podium, voor een soloperformance en een innemend interview met Ton Maas van MixedWorldMusic. Verslag en de integrale video in dit artikel!
Video's Mixed Media Lounge op Houtfestival Liu Fang, Ethenesse Wassie en Apichat Pakwan16 juni, 2019 Vandaag, zondag 16 juni, vanaf 12.00 tot 23.00 uur vanavond vindt in de Haarlemse Haarlemmerhout het Houtfestival plaats. Met daarin ook drie Mixed Media Lounge items: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten door MixedWorldMusic.com - Liu Fang (China), Etenesh Wassie (Ethiopie) en Apichat Pakwan (Thailand). Bekijk de videoregistraties hier.
De Tand des Tijds Meest geliefde gifmengers4 juni, 2019 Hoewel er voortdurend nieuwe cd's verschijnen die gerecenseerd moeten worden, grijp je ook als rechtgeaarde journalist nog wel eens terug in de platenkast om je te laven aan een lievelingsalbum dat de tand des tijds heeft doorstaan. Ton Maas dook zijn verzameling in en diepte er twee uit op die meer met elkaar gemeen hebben dan alleen het jaartal van verschijnen.
Interview met Salif Keita voorafgaand aan concert in Carre 25 juni ‘Muziek heeft mijn leven gered'20 mei, 2019 Salif Keita is zonder twijfel een van de grootste zangers die het Afrikaanse continent heeft voortgebracht. The Golden Voice of Africa, zoals hij liefkozend genoemd wordt, begon zijn inmiddels 50 jaar durende carrière in het begin van de jaren 70 bij Super Rail Band de Bamako . In de jaren 80 werd hij een van de eerste supersterren uit Afrika, die traditionele Malinese muziek mengde met rock, funk en jazz. Handelsmerk is zijn krachtige en expressieve stem  waarmee hij de meest uiteenlopende emoties vertolkt, van fluisterzacht mijmeren tot krijsende razernij. In augustus wordt Keita 70 en hij heeft aangekondigd dat zijn nieuwe album Un Autre Blanc zijn allerlaatste is. Op 25 juni 2019 treedt Keita op in Carré in Amsterdam maar of dit ook zijn laatste concert in ons land is? Keita legt en ander uit aan Bas Springer.
MixedWorldMusic Top 10 van 2018 - Gaye Su Akyol nummer 1 De beste world music albums van 201816 december, 2018 De MixedWorldMusic.com Top 10 van 2018 is samengesteld door de medewerkers van MixedWorldMusic. Zij stelden ieder hun eigen lijst op, wat opgeteld resulteerde in de gezamenlijke Top 10 van 2018.
House of Waters - Best of Music Meeting's Mixed Media Lounge 2018 Live interview en mini-concert27 mei, 2018 Op MixedWorldMusic.com deden we afgelopen weekend live verslag van Music Meeting 2018, met veel foto's en video. De highlights van het weekend pikken we er in aparte artikelen nog eens even uit. In dit artikel House of Waters.
Seun Kuti - Best of Music Meeting's Mixed Media Lounge 2018 Live interview en fragmenten van het concert25 mei, 2018 Op MixedWorldMusic.com deden we afgelopen weekend live verslag van Music Meeting 2018, met veel foto's en video. De highlights van het weekend pikken we er in aparte artikelen nog eens even uit. In dit artikel Seun Kuti& Soweto Kinch.
Saz'iso - Best of Music Meeting's Mixed Media Lounge 2018 Video's en album At Least Wave Your Handkerchief At Me24 mei, 2018 Op MixedWorldMusic.com deden we afgelopen weekend live verslag van Music Meeting 2018, met veel foto's en video. De highlights van het weekend pikken we er in aparte artikelen nog eens even uit. In dit artikel Saz'iso uit Albani.
Het jaar 2017 in MixedWorldMusic perspectief - deel 5 Het jaar van Francis de Souza en Bram Posthumus30 december, 2017 Onlangs publiceerden we elders op MixedWorldMusic.com de Top 10 lijstjes van 2017 volgens onze redacteuren. Het album met de geweldige titel At Least Wave Your Handkerchief at Me van het Albanese Saziso werd gekozen tot album van het jaar.

Meer dan ooit weken de individuele lijstjes van elkaar af. Zoveel zielen, zoveel smaken, maar ook zoveel mooi aanbod in 2017.

De redacteuren gaven ook toelichtingen op hun lijstjes en hebben daarbij vermeld welk concert of festival ze het beste van 2017 vonden, welk boek het meeste opviel, en wat hun verwachting of hoop voor 2018 is.

In een korte reeks artikelen tussen Kerst en Oud & Nieuw publiceren we die mijmeringen. Inclusief natuurlijk mooie audio- en videofootage!
Het jaar 2017 in MixedWorldMusic perspectief - deel 4 Het Jaar van Jaïr Tchong en Erk Willemsen 29 december, 2017 Onlangs publiceerden we elders op MixedWorldMusic.com de Top 10 lijstjes van 2017 volgens onze redacteuren. Het album met de geweldige titel At Least Wave Your Handkerchief at Me van het Albanese Saziso werd gekozen tot album van het jaar.

Meer dan ooit weken de individuele lijstjes van elkaar af. Zoveel zielen, zoveel smaken, maar ook zoveel mooi aanbod in 2017.

De redacteuren gaven ook toelichtingen op hun lijstjes en hebben daarbij vermeld welk concert of festival ze het beste van 2017 vonden, welk boek het meeste opviel, en wat hun verwachting of hoop voor 2018 is.

In een korte reeks artikelen tussen Kerst en Oud & Nieuw publiceren we die mijmeringen. Inclusief natuurlijk mooie audio- en videofootage!