Spotify playlists op MixedWorldMusic.com Wereldmuziek op North Sea Jazz, World Music Charts, recensies en veel meer 6 juni, 2011 Spotify is een geweldige bron van muziek. MixedWorldMusic.com heeft haar eigen kanaal op Spotify boordevol playlists. Waaronder die van de World Music Charts, speciale playlists voor festivals als Afrikafestival Hertme en North Sea Jazz waar we de laatste of meest toepasselijke albums van de festivalartiesten overzichtelijk verzameld hebben.
Analog Africa: stoffige schatkamers vol vinyl Oprichter Samy Ben Redjeb vertelt over zijn zoektocht 9 oktober, 2011 Samy is oprichter en eigenaar van het label Analog Africa dat vanaf 2004 begon de juweeltjes uit Afrikaanse muziekarchieven internationaal te releasen. De laatste jaren zijn ze ook actief in Latijns Amerika. ‘Er gebeurde van alles in Afrika terwijl wij in het Westen dachten dat wij het centrum van de wereld waren’
De North Sea Jazz-tips van... Lilian Vieira Singer-songwriters uit Nederland, de VS, Kameroen en Brazilië 3 juli, 2011 Lilian Vieira werd bekend als frontvrouw van brazilectroformatie Zuco 103. Het afgelopen jaar tourde ze met gitarist Rogerio Bicudo en zijn band. De tournee wordt afgesloten op North Sea Jazz. ‘Het wordt een mooi feest’, voorspelt Vieira. We vroegen haar naar welke andere acts ze uitkijkt op het festival, dat vrijdag van start gaat.
Womex van start met Arifa, Mdungu en AKB Wereldmuziekbeurs in Kopenhagen, 26-30 oktober 2011 6 oktober, 2011 De vierdaagse Womex is jaarlijks de plek van samenkomst van boekingsbureaus, platenlabels, programmeurs en journalisten uit de wereldmuziek. Overdag is het praten geblazen, 's avonds presenteren artiesten zich op het podium aan het grote gezelschap internationale professionals. Womex maakte de lijst van showcases bekend voor de komende editie, eind oktober in Kopenhagen. Muziek Centrum Nederland en Buma Cultuur zetten voor het eerst in de geschiedenis een Dutch Showcase Night op. Uitverkoren zijn Arifa, Mdungu en de Amsterdam Klezmer Band (AKB).
World Music Charts Europe - juli 2011 Met Balkan Brass Battle standvastig op 1 1 juli, 2011 De 20 beste albums van de maand, gekozen door 47 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen.
De North Sea Jazz-tips van... Ntjam Rosie Van flamenco en brasil tot funk & soul 3 juli, 2011 Zangeres, liedjesschrijver en Rotterdams-Kameroens stijlicoon Ntjam Rosie bracht eerder dit jaar haar tweede plaat, Elle, uit en staat op het punt internationaal door te breken. Op zaterdag 9 juli speelt ze op North Sea Jazz, en wel om 18 uur in de Mississippi. Maar naar welke optredens kijkt zij zélf uit op NSJ?
Foli: de film en het interview Het ritme van het leven 6 juli, 2011 Ritme. Dat is de betekenis van ‘Foli’ in het Mandingo. En het is dan ook één en al foli in de korte film van Thomas Roebers. Bekijk de film hier, en luister naar het interview dat we met de groep filmmakers deden, voorafgaand aan de vertoning op Music Meeting. ‘Ze waren daar alleen met muziek bezig. Alles was ermee doorspekt.’
Concert- en uitgaanstips juli Qawwali, salsa, afrobeat en heel veel fusion 6 juli, 2011 De medewerkers van MixedWorldMusic kozen weer een aantal optredens uit het enorme aanbod. Dit zijn de concerten waar ze het meest naar uitkijken in de maand juli.
Awards alom en bekendmaking Edison-nominaties Amsterdam Klezmer Band, Blind Note vallen in de prijzen 21 juni, 2011 Zowel de Amsterdam Klezmer Band als het Brusselse project Blind Note zijn de afgelopen tijd in de prijzen gevallen. Ook de Edison-nominaties zijn bekend gemaakt.
Vincent Kenis, aanstichter Congotronics vs Rockers De spannende zoektocht naar een gezamenlijke beat 5 juli, 2011 Duik in de platenkast van wereldmuziekfans, en dikke kans dat je meerdere albums vindt waarop Vincent Kenis als producer vermeld staat. Hij bracht namen als Zap Mama, Tartit en Taraf de Haïdouks op de voorgrond. Maar het meest speelde hij zich in de kijker met de introductie van bands uit Congo, zoals Staff Benda Bilili. Konono No 1 en Kasai Allstars maken deel uit van een opmerkelijk project: Congotronics vs Rockers, op 26 juni te beleven op festival Couleur Café in Brussel, op 30 juni in Tivoli in Utrecht.
Music: World Series start met Acoustic Compass Vier concertseries aangekondigd voor het nieuwe seizoen 10 september, 2011 De 'Music: World Series' is een inmiddels vermaarde concertserie die met vier series per jaar door Nederland trekt met speciaal voor deze tournees samengestelde groepen. Het programma voor het komende seizoen is bekend gemaakt: op 27 september start de serie Acoustic Compass, in december gevolgd door Nordenian Nodes, en volgende jaar Skins & Keys en The Noo Ones.