Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.6 Met Gurrumul, Kiran Ahluwalia met Tinariwen, Cimarrón en Maria Kalaniemi 8 november, 2011 Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: Gurrumul, Kiran Ahluwalia met Tinariwen, Cimarrón, Maria Kalaniemi en een klassieker van Francis Bebey
Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.5 Gabby Young, Joaquín Grilo, Jontre, en Miriam Makeba 1 november, 2011 Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: Gabby Young, Joaquín Grilo bij Dorantes, Miriam Makeba, Jontre en waterpercussie.
Sandra Mirabal: tussen yanvalou en Brahms 'Bij ons thuis werd Creools gesproken, buitenshuis Spaans' 10 november, 2011 Haar moeder was een beroemde Haïtiaanse zangeres, haar zoon is een bekende Cubaanse drummer, en zelf is ze inmiddels geen onbekende Nederlandse: Sandra Mirabal Jean-Claude. De zangeres-klarinettiste werd in 2005 genomineerd voor een Edison en speelt op 1 december op De Dag van de Wereldmuziek. Haar doel: het verspreiden van de voor het Westen zo weinig gehoorde muziek van haar moederland.
Muziekfilms IDFA & PLAY in Melkweg en Tuschinski Talloze muziekfilms en concerten tijdens filmfestivals in Amsterdam 8 november, 2011 Tuschinski, Brakke Grond, Podium Mozaïek, Escape en de Melkweg in Amsterdam ademen een week lang film en muziek tijdens minifestival PLAY en het documentairefestival IDFA. In de Amsterdamse Melkweg vertoont PLAY speelfilms en documentaires, maar ook concertregistraties, korte films en muziekvideo’s. Naast de filmvertoningen vinden diverse concerten en optredens plaats. PLAY werkt samen met het IDFA, waar diverse andere muziekfilms worden vertoond. We maakten een selectie.
Theodosii Spassov en bailaor Joaquín Grilo Intermezzo-concert 'flamenco free space' ¡Tui-To! 27 november, 2011 De laatste Flamenco Biënnale (januari 2011) stond garant voor een bijzonder en eigentijds programma met flamencodans en -muziek. Om de leegte tussen de biënnales te vullen, ging eind september de concertserie Intermezzo Flamenco van start met de flamencojazz van UHF. Begin december wordt de serie voortgezet met een samenwerkingsproject van fluitist Theodosii Spassov en flamencodanser Joaquín Grilo. Tijdens de afgelopen Flamenco Biënnale werkten ze samen in het project Sin Muros. Dat smaakte naar meer, en nu brengen zij hun eigen programma ¡Tui-To! (That’s it) in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Bosch.
Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.4 Met onder anderen Baloji, Calle 13 en Gevende 23 oktober, 2011 Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: de ontroerende pan-Amerikaanse videoclip van Calle 13, de onnavolgbare trommeltechnieken van Mohammad Reza Mortazavi en Paul Simon bij MTV Unplugged met Cyro Baptista.
Mariza wint Edison 1 november, 2011
Mariza wint Edison World 2011 Tineke Postma, Gerald Clayton en Kurt Elling winnaars Jazz 25 oktober, 2011 De winnaars van de Jazz/World Edisons zijn bekend. In de categorie Jazz Nationaal is Tineke Postma winnares, Gerald Clayton en Kurt Elling wonnen in de internationale categorieën. In de categorie World heeft Mariza de Edison in de wacht gesleept. De Edison voor dvd gaat naar de legendarische opnames uit 1968 van Aretha Franklin live in Het Concertgebouw. In de categorie Bijzondere Uitgave van Historische Aard beloont de vakjury The Sesjun Radio Shows met een Edison. De prijzen worden op woensdag 16 november in Muziekgebouw Eindhoven uitgereikt.
World Music Charts - november 2011 Fatoumata Diawara opnieuw op 1, Anoushka Shankar binnen op 2 1 november, 2011 De twintig beste albums van de maand, gekozen door 49 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen.
World Music Charts - november 2011 - fout! Fatoumata Diawara opnieuw op 1 1 november, 2011 De twintig beste albums van de maand, gekozen door 47 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen.
Concert- en uitgaanstips november Meest getipt: Conjunto Angola 70, Cyro Baptista en Oudaden 26 oktober, 2011 Van de 'circusswing' van Gabby Young en soefimuziek uit Zanzibar tot de muzikale humor van Socalled en de rijkdom van Griekenland: ook in november is er weer genoeg te beleven op wereldmuziekgebied. Onze medewerkers tipten de shows waar ze het meest naar uitkijken.
Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.3 Kouyaté-Neerman, DRC Kinshasa, Mickey Hart, Blitz The Ambassador en Hugh Masekela 28 oktober, 2011 Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: de eerste videoclip van Kouyaté-Neerman bij zijn nieuwe album, de introfilm van het project DRC Kinshasa, een interview met Mickey Hart over zijn Smithsonian Folkways Collection, de complete (!) nieuwe plaat van Blitz The Ambassador en een vertolking van het nummer Stimela van Hugh Masekela uit 1986.