Awards alom en bekendmaking Edison-nominaties Amsterdam Klezmer Band, Blind Note vallen in de prijzen dinsdag 21 juni, 2011

Zowel de Amsterdam Klezmer Band als het Brusselse project Blind Note zijn de afgelopen tijd in de prijzen gevallen. Ook de Edison-nominaties zijn bekend gemaakt.


De Amsterdam Klezmer Band heeft in de categorie Folk en Folklore de Preis der deutschen Schallplattenkritik gewonnen. Deze prestigieuze prijs viel de band ten deel voor hun laatste album Katla.

Preis der deutschen Schallplattenkritik
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt om uitzonderlijke muzikale producties te eren. Het is een initiatief vanuit de German Record Critics’ Award Association, bestaande uit honderdveertig zeer gerespecteerde muziekrecensenten, schrijvers, musicologen en uitgevers. Hun missie is om elk jaar een objectieve gids samen te stellen met daarin de kwalitatief meest hoogstaande muzikale producties. Bijzonder aan deze prijs is dat juryleden en organisatie onafhankelijk zijn van de platenindustrie.

Katla
Katla werd begin dit jaar uitgebracht. Het album bevat veertien nieuwe nummers en allemaal originele composities van de bandleden zelf. Er staan veel verschillende muziekstijlen op, zoals sirba, turbo-polka, de swingende cocek en oompah, dit alles onder leiding van de twee frontmannen Alec Kopyt en Job Chajes.

Octave de la Musique
Nog meer goed nieuws: op 15 juni heeft Blindnote een Octave de la Musique van de Franse Gemeenschap gewonnen in de categorie wereldmuziek. De Brusselse groep Blindnote is een creatie van Muziekpublique ten voordele van de NGO Light For The World, die blindheid bestijdt bij kinderen in Afrika.

Blindnote
Osvaldo Hernandez (Mexico), Emre Gültekin (Turkije), Vardan Hovanissian (Armenië), Malick Pathé Sow (Senegal), Karim Baggili (België) en Talike Gelle (Madagascar) spelen concerten in het donker. Ontdaan van visuele stimuli vertrekken ze op een reis rond de wereld. De oren worden geprikkeld door de oerklanken van de hoddu (Afrikaanse luit), de melancholie van de Armeense duduk (hobo), een van de warmste stemmen uit Madagascar, en bizarre klanken uit Latijns-Amerika.

Edisons
Op 17 juni zijn de tien albums bekendgemaakt die meedingen naar de Edison Publieksprijs Jazz/World die op 17 november uitgereikt zal worden in Muziekgebouw Eindhoven. Je kunt hier stemmen, onder meer op het album Elle van Ntjam Rosie en de cd Trinta van Sensual.

concerten Blindnote
3 juli: Brave Festival, Wroclaw (Polen)
25 september: Festival van Vlaanderen, Gent (België)
24 november: Global Culture Festival, Maastricht (Nederland)

Meer informatie over Blindnote

concerten Amsterdam Klezmer Band
2 juli: Theater op ’t Zand, Kootwijkse Zand
22 juli: Vierdaagsefeesten Nijmegen, Stevenskerk
17 september: De Bijenkorf, Borne
15 oktober: Stadsgehoorzaal Kampen, Kampen
29 oktober: Musis Sacrum, Arnhem
11 november: Theater Het Speelhuis, Helmond
12 november: CK Theater, Roermond

www.amsterdamklezmerband.com
 



 

 

 


meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024