Nueva Manteca speelt Chicano Rock Speciale voorstelling op 8 december in Grounds, Rotterdam 1 december, 2011 In het kader van het Dutch Latin Collective speelt Nueva Manteca de voorstelling Chicano Rock, een ode aan de latinrock van de jaren zeventig. Op donderdag 8 december is er in Grounds, Rotterdam, een speciale voorstelling met toelichtend interview en videobeelden vooraf.
Muzikale must in Londen: Honest Jon's 'Platenwinkel' vindt zichzelf opnieuw uit met label en internet 8 december, 2011 Een eindeloze rij reggae in alle soorten en stijlen - dat is het eerste wat je ziet wanneer je Honest Jon’s binnenloopt, een platenwinkel aan Portobello Road in de modieuze Londense wijk Notting Hill. Niet zo vreemd, gezien de Caribische herkomst van veel mensen in deze buurt. De winkel biedt een scala aan verrassingen voor liefhebbers van uitzonderlijke muziek, waaronder uitgaven op een eigen label.
World Music Charts - december 2011 Anoushka Shankar nieuwe nummer 1 5 december, 2011 De twintig beste albums van de maand, gekozen door 49 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen, waaronder Mixed-medewerker Bas Springer.
Colombiaanse Shock voor Herencia de Timbiquí Moderne nostalgie uit het oerwoud 2 januari, 2012 In het spoor van ChocQuibTown brengen veel Colombiaanse groepen op het moment de folklore van de Pacifische kust vermengd met pop, jazz en latin de wereld in. Een van die groepen is Herencia de Timbiquí. Ze wonnen afgelopen maand de Shock, de belangrijkste Colombiaanse muziekprijs, in de categorie Beste Opname voor hun prachtige cd Tambó, en zijn vastberaden om internationaal te gaan touren. Een interview.
Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.8 Met Buika, Munchi, El Gusto, Samba Chula en Googoosh 30 november, 2011 Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: een mooie clip van Buika, een dj-set van Munchi, de trailer van de IDFA-succesfilm El Gusto, een warmmakertje voor Samba Chula de São Braz en een klassieker avant la lettre van Ojos de Brujo.
Mdungu genomineerd voor Edison 'Op Gambian Space Program hebben we meer een eigen geluid' 9 oktober, 2012 Hun debuut Afro What!? werd door MixedWorldMusic.com uitgeroepen tot beste Nederlandse wereldmuziekplaat van 2009. Bijna een jaar gelden presenteerde het negenkoppige Mdungu in de Melkweg in Amsterdam de opvolger: Gambian Space Program. Inmiddels is het album genomineerd voor een Edison. Gesprek met Thijs van Milligen (31), saxofonist en oprichter van de leukste Afropopband van de Lage Landen.
Baraná neemt met Ceylan Ertem verfrissende duik Op het nieuwe, poppy album Xenopolis staat Istanbul centraal 19 december, 2011 Het internationale gezelschap Baraná van saxofonist Steven Kamperman en zanger/snarenspeler Behsat Üvez heeft met hun nieuwste cd Xenopolis een reusachtige sprong gemaakt. Was het vorige album Sarap nog gedrenkt in jazz en improvisatie, nu heeft de groep zich begeven op het terrein van de pop. Minder dan voorheen ligt de nadruk op Turkse instrumenten en lange solo’s. Voor Xenopolis heeft Baraná de krachten gebundeld met zangeres Ceylan Ertem.
Herencia de Timbiquí wint een Shock Moderne nostalgie uit het oerwoud 20 november, 2011 Currulao, bunde, aguabajo: in het spoor Choc Quib Town brengen nu veel Colombiaanse groepen de folklore van de Pacifische kust vermengd met pop, jazz en latin de wereld in. Eén van die groepen is Herencia de Timbiquí. Ze wonnen afgelopen maand de belangrijkste Colombiaanse muziekprijs (Shock) voor de opname van hun prachtige cd Tambó, en zijn vastberaden om internationaal te gaan touren. Een interview.
Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.7 Met Sezen Aksu, Seu Jorge, en Dobet Gnahoré en Manou Gallo 15 november, 2011 Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: de patriottistische song van Dobet Gnahoré en Manou Gallo, een nieuw nummer van Seu Jorge, optredens van Pushkar Lele en El Hijo de la Cumbia, en een klassieker van Sezen Aksu.
Concert- en uitgaanstips december Van klassieke Indiase zang tot de Mexicaanse Elvis 5 december, 2011 Feestmaand december barst van de interessante optredens. De medewerkers van MixedWorldMusic.com tippen de concerten waar ze het meest naar uitkijken: het afscheidsconcert van Ojos de Brujo, het staartje van de Five Guitars-tournee, het Turkse soefi-ritueel van de wervelende derwisjen, Tsjetsjeense zang, de dochter van Ravi Shankar met haar nieuwe project en nog veel meer.
Fatoumata Diawara en Cyro Baptista op tv Kijk hier online naar de uitzending van Vrije Geluiden 10 november, 2011 Zondag 20 november waren ze in Vrije Geluiden: toppercussionist Cyro Baptista, de Malinese singer-songwriter Fatoumata Diawara, en muziek en dans uit Nederland en Indonesië verenigd in Ghost Track. Lees hier alvast interviews met de eerste twee artiesten. Na de uitzending is het programma ook online te bekijken.
Gilles Peterson met Havana Cultura in Sugar Factory BBC-dj brengt Cubanen Roberto Carcassés, Danay Suárez en Edrey mee 5 november, 2011 In de Amsterdamse Sugar Factory vindt het startschot plaats van de Havana Cultura Tour met Gilles Peterson, de beschermheer van kwaliteitsjazz, soul, dubstep en house. Op donderdag 17 november presenteert hij de door hem samengestelde Cubaanse all-star band, die de muziek van zijn nieuwste plaat ten gehore zal brengen: de tweede Havana Cultura-cd. Over de eerste schreven we bij verschijning een artikel, dat hier ook te lezen is.