Cedric Watson zal de opening in de Mixed Media Lounge verzorgen, zaterdag 18 mei.
Music Meeting programmabijlage in de VPRO Gids van 20 april, ook online te lezen via dit artikel
Nynke verzorgt het openingsconcert van Music Meeting in de Apollo tent met haar nieuwe flamenco-georiënteerde programma Alter.
Indiase held uit de jaren tachtig, die een aparte mengeling van disco met Indische klassieke raga's brengt.
Mark de Clive-Lowe presenteert zijn Church-project.
Brassafrik
Henosis: Bram Stadhouders Trio & Nederlands Kamerkoor
Dampende afrobeat van de legendarische Ghanese gitarist Ebo Taylor
Music Meeting brengt de Braziliaanse legende Lenine en het Martin Fondse Orchestra bij elkaar voor een uniek concert.
Dafnis Prieto Proverb Trio met Kokayi en Jason Lindner
Joe Driscoll & Sekou Kouyaté
Hanggai
King Ayisoba
Etsuro Ono & Shunsuke Kimura
Teta
Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba
Ondatrópica
Laila Amezian
Michael Schiefel’s Platypus Trio
Miklós Lukács
Eddy & The Ethiopians
Download pdf van Blokkenschema Music Meeting 2013
Download programma Mixed Media Lounge, Mini Meeting en meer - Music Meeting 2013
Pinksterweekend: Music Meeting met Ondatrópica, Ebo Taylor en vele anderen Drie dagen Music Meeting festival tijdens Pinksteren vrijdag 17 mei, 2013

Het is de 29ste editie van Music Meeting, in het Pinksterweekend, 18 t/m 20 mei 2013. Park Brakkenstein in Nijmegen zal drie dagen in het teken staan van internationale muziek, met onder anderen Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Ondatrópica, Hanggai, Ebo Taylor, Lenine & Martin Fondse Orchestra, Dafnis Prieto Proverb Trio, Nynke, Charanjit Singh, Teta, Jupiter & Okwess International, Cedric Watson & Bijou Créole, Sam Lee, Mark de Clive-Lowe, en Koffie. Veel van de festivalartiesten komen net als vorige jaren naar de Mixed Media Lounge voor interviews en korte akoestische concerten; een project van MixedWorldMusic en de VPRO.

Alle verslagen op MixedWorldMusic van de Mixed Media Lounge 2013

Cedric Watson in de Mixed Media Lounge - bekijk de video!
Jupiter & Okwess International breekt de tent af - video!
Back to the future met Charanjit Singh - inclusief videointerview
Nynke Laverman... op de vlakte - concertverslag en video 
Brassafrik - The Ghana Connections op dreef
Hanggai opent dag 2 van Music Meeting 2013, verslag en video
Sam Lee & Friends innoveert, verslag en video
Intieme concerten in de ochtend: Wales en Japan, verslag en video's
Ontmoeting Driscoll, Kouyaté, Ayisoba, lees verslag, bekijk de video's 
Martin Fondse en Lenine in de Mixed Media Lounge, incl. video-interview 
Ghanese highlife-ster Ebo Taylor op Music Meeting
Intieme Hortusconcerten: Improvisatie & Madagaskar
De trein van Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba
Sereniteit van Laïla Amezian & Triode
*
 Ondatrópica sluit Music Meeting 2013 af


Na de succesvolle editie van vorig jaar met meer dan 20.000 bezoekers, presenteert Music Meeting een uitdagend en contrastrijk programma vol premières: van het nieuwe programma van de Friese Nynke tot de hippe Colombiaanse groep Ondatrópica, van de Amerikaanse cajunvernieuwer Cedric Watson tot de Malinese ngoni-ster Bassekou Kouyaté.
Download de pdf met het blokkenschema van drie dagen Music Meeting links onderaan dit artikel na de fotoreeks.

Mixed Media Lounge
Tijdens de drie dagen Music Meeting organiseren MixedWorldMusic en de VPRO de Mixed Media Lounge: interviews en korte concerten met de festivalartiesten. 
In VPRO's De Zaterdagavond op Radio 6 zullen reportages vanuit de Mixed Media Lounge uitgezonden worden. Cedric Watson zal de opening in de Mixed Media Lounge verzorgen, zaterdag 18 mei. Het volledige programma van de Mixed Media Lounge vind je helemaal onderaan dit artikel. Ook als pdf te downloaden links onder aan dit artikel na de fotoreeks.

VPRO Gids Special
Hieronder vind je korte toelichtingen op de programmering, inclusief links naar video's en Spotify-playlists. Als je artikelen over en interviews met de festivalartiesten wilt lezen: in de VPRO Gids van 20 april vind je een uitgebreide bijlage. Klik hier als je de bijlage online wilt lezen, of downloaden.

Spotify Playlist
Luister naar de festivalartiesten in de Spotify-playlist die MixedWorldMusic samenstelde. Klik hier.

Radio6.nl Luisterpaal Playlist 

Ook op Radio6.nl kun je een compilatie beluisteren van artiesten die op Music Meeting komen spelen. Klik hier.

Music Meeting duurt drie dagen. Bekijk hieronder het programma van dag tot dag. Aansluitend aan hoofdprogrammagegevens vind je het programma van de Mixed Media Lounge. 

Zaterdag 19 mei

Nynke - Nederland/Spanje

Nynke Laverman zingt in haar moedertaal, het Fries. Ze heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld waarin mediterrane muziekgenres doorklinken. Haar nieuwe album Alter is geproduceerd door flamencogitarist Javier Limón. De muziek van die cd zal ze tijdens in dit openingsconcert van Music Meeting laten horen.
Bekijk hier de making-of-video van Alter.

Charanjit Singh - India

Charanjit Singh is het meest bekend geworden door zijn album uit 1982, Synthesizing: Ten Ragas to a Disco Beat, een album met fusion en elektronische disco gemixt met Indische klassieke raga's. Er wordt gespeculeerd dat dit het vroegste voorbeeld is van acidhouse. In 2010 werd het album opnieuw uitgebracht. Naast met acidhouse heeft Singh's muziek ook overeenkomsten met de muziek van elektronische-dancemuzikanten als Ceephax, Phuture 303, en Aphex Twin.
Korte livevideo van de Converse Red Light Sessions begin dit jaar

Mark de Clive-Lowe
 presents Church - Nieuw-Zeeland
Wereldse danceproducer, geworteld in Nieuw-Zeeland. Sleutelfiguur in broken beat en nu-jazz. Mixt jazz met wereldmuziek en dance. Presenteert het project Church. De Clive-Lowe komt met drummer Nate Smith en bassist Tim Lefebvre naar het festival. 
Luister naar fragmenten van het Church-project zoals dat in New York uit de verf kwam met James Genus en Nate Smith.

Jupiter & Okwess International - DR Congo
Jupiter herintroduceerde de vergeten ritmes en melodieën van Congo door de urban groove van de stad Kinshasa toe te voegen. Hij noemt zijn explosieve mix 'bofenia rock’. In 1990 creëerde hij Okwess International, een groep met avant-gardeartiesten, onder wie Jean Goubald.
Bekijk fragmenten uit de film Jupiter's Dance.

Brassafrik - The Ghana Connections - Ghana
Denk afrobeat uit Ghana plus folk & fanfare uit België. De uitkomst van de optelsom is Brassafrik. Percussie en koperblazers vormen het uitgangspunt voor een clash tussen Ghanese muziekstijlen als highlife, agbadza en gome, en Europese blaas- en volksmuziek.
Trailer van de band - kijk hier.

Henosis: Bram Stadhouders Trio & Nederlands Kamerkoor - NL
Gitarist en componist Bram Stadhouders verkent de grenzen van de hedendaagse elektronica en jazz. Zijn project Henosis wordt uitgevoerd door zijn trio - gitaar, drums en elektronica - én acht zangers van het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor.
Bekijk hier een voorproefje vanaf het North Sea Jazz Festival.

Romaneo - Bulgarije
Band rond blinde Bulgaarse Roma-zanger en -accordeonist Neno Iliev.
Livevideo van een optreden

Zondag 19 mei - Eerste Pinksterdag

Ebo Taylor - Ghana

Dampende afrobeat van de legendarische Ghanese gitarist Ebo Taylor, inmiddels 76 jaar oud. Hij speelde een centrale rol in de funky highlifescene en werd herontdekt door hiphopproducers, met twee nieuwe albums als gevolg: Love and Death (2010) en Appia Kwa Bridge (2012).
Beluister dit laatste album in onze Spotify-playlist.

Lenine & Martin Fondse Orchestra - Brazilië/NL
Singer-songwriter Lenine is een toonaangevende naam in de hedendaagse Braziliaanse muziek. Hij mixt pop, rock en elektronica met samba en folk uit de Nordeste. Hij werkte met en voor zowel Braziliaanse als Amerikaanse artiesten. Zijn samenwerking met het Martin Fondse Orchestra is een première voor het festival.
Luister hier naar Chao van het gelijknamige album van Lenine uit 2011.

Sam Lee - Groot-Brittannië
Voor het eerst in Nederland: de bijzondere Engelse folkzanger en liedjesverzamelaar Sam Lee, die het afgelopen jaar gevierd werd in de world music-lijstjes met zijn album 
Ground of Its Own. Hij haalt zijn inspiratie voor een belangrijk deel uit de Britse zigeunergemeenschap.
Bekijk hier een video.

Dafnis Prieto Proverb Trio - Cuba/VS
Dit trio maakte een onuitwisbare indruk op het North Sea Jazz Festival van afgelopen zomer, met de Cubaans-New Yorkse drummer Dafnis Prieto als spil, van de kleine bezetting van zijn Proverb Trio, met spoken word van Kokayi en toetsen door Jason Lindner. Alle vrijheid dus voor Prieto, wandelend door alle genres, van rock en jazz, via hiphop naar latin.
Bekijk een video van het Proverb Trio.

Cedric Watson & Bijou Créole - VS

Music Meeting biedt elk jaar weer een hele serie artiesten die voor het eerst in onze contreien optreden. Zo ook dit kwintet rondom violist, accordeonist en zanger Cedric Watson uit Louisiana. Hét (vernieuwende) gezicht van de cajun en de Creoolse zydeco.
Warm alvast op met een uur lang livevideo van dit kwintet.

Joe Driscoll & Sekou Kouaté

Ontstaan tijdens het festival Nuits Metis in Marseille, is dit een samenwerking van de Amerikaanse gitarist Joe Driscoll en de Guineese koraspeler Sekou Kouyaté, die onder kenners bekend is als lid van het kora-powertrio Ba Cissoko. De West-Afrikaanse kora heeft vele virtuoze bespelers, en in de handen van Sekou Kouyaté krijgt dit traditionele instrument een machtige klank die ook de popliefhebbers zal bekoren. Samen met Driscoll nam Kouyaté een album op dat heel eigentijds afrobeat, rap en lokale tradities samenbalt tot een krachtig geheel.
Bekijk hier een lekkere studio-opname met de band van het duo.

Hanggai - China

Hanggai mixt rock met volksmuziek en keelzang. Naast traditionele instrumenten als de morin khuur (de zogenaamde paardenkopviool) en de taobuxuur (tweesnarige luit) wordt er ook gebruik gemaakt van elektrische gitaren en banjo’s. De muziek van Hanggai is geïnspireerd op Mongoolse traditionals en wordt gezongen in het Mongools.
Compilatievideo van diverse optredens

King Ayisoba
 - Ghana
King Ayisoba maakt deel uit van de nieuwe hip life scene in Ghana. Hij voegt traditionele instrumenten samen met beats en andere elektronische instrumenten. Zelf bespeelt hij de kologo, een tweesnarige gitaar uit het noorden van Ghana. Soms doet de muziek denken aan die van Bo Diddley met zijn percussieve, aanstekelijke beat, maar dit is wel de blues van de 21ste eeuw, en King Ayisoba hoedt de kudde.
Bekijk hier een akoestische sessie.

Etsuro Ono 
 Shunsuke Kimura - Japan
Een avontuurlijk Japans duo op driesnarige shamisen (langhalsluit) en fue (bamboefluit). Ruige vernieuwers van de Noord-Japanse tsugaru-shamisen  de soms wringende, bijna funky tegenritmes die het duo produceert zijn in de Japanse muziek immers niet wat je noemt gangbaar. Met humor en virtuoos instrumentaal vuurwerk maken ze er bovendien een uiterst aanstekelijke show van. Het duo speelt ook op maandag.
Klik hier voor een livevideo vanaf het Rainforest International Music Festival.

Teta - Madagaskar
Hij is een gitarist uit Ampanihy, zuidelijk Madagaskar. Een van de bekendste gitaristen van het Afrikaanse eiland. Koning van de Tsapiky, de springerige blues van de Mahafaly. Teta speelt ook op maandag.
Bekijk hier een korte documentaire over Teta.

Koffie - NL

Fela’s afrobeat is hun grote inspiratie. Maar Koffie laat andere invloeden rijkelijk stromen: van J
ames Brown tot Red Hot Chili Peppers. 'Uiteindelijk is het resultaat donker en energiek, noem het koffie', aldus de band.
Video van radio-opname voor Radio 6

Maandag 20 mei - Tweede Pinksterdag

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba - Mali
Bassekou Kouyaté is een van de echte meesters van de ngoni, een oude traditionele luit, gevonden in heel West-Afrika. Met zijn band Ngoni Ba heeft hij een nieuwe line-up, waarmee akoestisch wordt gespeeld. Na zijn bekende debuutalbum Segu Blue en de voor een Grammy Award genomineerde opvolger I Speak Fula is Bassekou Kouyaté terug met zijn nieuwe album Jama Ko.
Videoclip van Jama Ko van het gelijknamige nieuwe album

Ondatrópica - Colombia/Groot Brittannië

Cumbiaaa! Misschien wel de allerlekkerste wereldse dansmuziek. En ontzettend heet, zoals ook andere vintage exotica, mede dankzij labels als Strut en Soundway Records. De supergroep Ondatrópica  een uniek project in de Colombiaanse muziekgeschiedenis  zou wel eens de nieuwste tropische sensatie kunnen worden. Ondatrópica bevat een swingende mix van cumbia, porro, mambo, guaracha en boogaloo.
Video van de making-of van het album Ondatrópica

Laïla Amezian 'Triode' & Lautent Blondieau -
 België/Marokko
De Marrokaans-Belgische zangeres Laïla Amezian komt met onder meer trompettist Laurent Blondiau.
Livevideo van eind 2012

Teta - Madagaskar
Hij is een gitarist uit Ampanihy, zuidelijk Madagaskar; een van de bekendste gitaristen van het Afrikaanse eiland. ‘Koning van de Tsapiky’, de springerige blues van de Mahafaly. Teta speelt ook op zondag.
Bekijk hier een korte documentaire over Teta

Etsuro Ono 
 Shunsuke Kimura - Japan
Een avontuurlijk Japans duo op driesnarige shamisen (langhalsluit) en fue (bamboefluit). Ruige vernieuwers van de Noord-Japanse tsugaru-shamisen. De soms wringende, bijna funky tegenritmes die het duo produceert zijn in de Japanse muziek immers niet wat je noemt gangbaar. Met humor en virtuoos instrumentaal vuurwerk maken ze er bovendien een uiterst aanstekelijke show van. Het duo speelt ook op zondag.
Klik hier voor een livevideo vanaf het Rainforest International Music Festival.

Michael Schiefel’s Platypus Trio - Duitsland/Italië/Hongarije
Unieke vocal jazz uit Duitsland. Schiefel gebruikt behalve zijn stembanden ook elektronica. Een van de meest opwindende jazzacts van nu. Verbond met Italiaanse cellist en contrabassist Paolo Damiani en cimbalist Miklós Lukács uit Hongarije.
Bekijk hier een a-capella-soloconcert van Michael Schiefel.

Miklós Lukács & Michiel Braam - Hongarije/NL

Meer informatie volgt...
Video Miklos Lukacs solo op cimbalom

Eddy & The Ethiopians - NL
Eddy & The Ethiopians, waarin Arefayne Bisrat op masenqo (eensnarige viool) en Yimam Teddy op krar (vijf- of zessnarige lier, volgens de legende het instrument van Koning David) en tenorsax, zullen garant staan voor hoogwaardig Ethiopisch muzikaal bloed. De groep maakt een mix van Ethiopische en West-Africaanse muziek, funk en hiphopgrooves met freejazzimprovisaties.
Preview-video van de band

Jam de la Crème - NL

Music Meeting naar de letter van het woord

DRIE DAGEN PROGRAMMA MIXED MEDIA LOUNGE IN DE MEZZO TENT

ZATERDAG 18 MEI - MIXED MEDIA LOUNGE

za 18 mei 15.30
Mixed Media Lounge (MML): Cedric Watson
Interview en mini-concert Cedric Watson in Mixed Media Lounge – interview door Koen Schouten

za 18 mei 17.30
Mixed Media Lounge (MML):  Brassafrik & King Ayisoba
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Brassafrik & King Ayisoba – interview door Dieter van den Bergh

za 18 mei 18.00
Mixed Media Lounge (MML): Jupiter Bokondji
Interview in de Mixed Media Lounge met Jupiter Bokondji en mini-concert met zijn Okwess International – interview door Koen Schouten

za 18 mei 19.30
Mixed Media Lounge (MML): Nynke
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Nynke en haar gitarist Manuel Cazas – interview door Ton Maas

za 18 mei 20.00
Mixed Media Lounge (MML): Mark de Clive-Lowe
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Mark de Clive-Lowe en bandleden – interview door Koen Schouten

za 18 mei 21.45
Concert: Haytham Safia & Friends
Concert Haytham Safia, Osama Mileegi en Bram Stadhouders met inleidend interview door Dieter van den Bergh


ZONDAG 19 MEI - 1STE PINKSTERDAG
 - MIXED MEDIA LOUNGE

zo 19 mei 14.00
Mixed Media Lounge (MML): Sam Lee
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Sam Lee & Friends – interview door Ton Maas

zo 19 mei 14.30
Mixed Media Lounge: Proverb Trio
Interview in Mixed Media Lounge met Dafnis Prieto, Kokayi en Jason Lindner – interview door Kevin Toma

zo 19 mei 16.15
Mixed Media Lounge (MML): Joe Driscoll & Sekou Kouyaté
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Joe Driscoll & Sekou Kouyaté – interview door Kevin Toma

zo 19 mei 16.45
Mixed Media Lounge (MML): Lenine & Martin Fondse
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Lenine & Martin Fondse – interview door Frank Jochemsen

zo 19 mei 19.00
Mixed Media Lounge (MML): Jamie Smith
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Jamie Smith’s Mabon – interview door Frank Jochemsen

zo 19 mei 19.30
Mixed Media Lounge (MML): Ebo Taylor & King Ayisoba
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Ebo Taylor & King Ayisoba - interview door Bas Springer

zo 19 mei 21.30
Concert Teta
Concert Teta met inleiding door Bas Springer


MAANDAG 20 MEI - 2DE PINKSTERDAG
 - MIXED MEDIA LOUNGE

ma 20 mei 14.45
Mixed Media Lounge (MML): Laïla Amezian en Anja Naucler & Paolo Damiani
Interview en mini-concert in Mixed Media Lounge met celloduo Anja Naucler & Paolo Damiani en Laïla Amezian – interview door Ton Maas 

ma 20 mei 15.15
Mixed Media Lounge (MML): Jam de la Crème
Interview in de Mixed Media Lounge met Evelien Zwart en Lucas Dols voorafgaand aan Jam de la Crème in Mondo – interview door Jaap Boots

ma 20 mei 17.00
Mixed Media Lounge (MML): Eddy and the Ethiopians
Interview en mini-concert in de Mixed Media Lounge met Eddy and the Ethiopians – interview door Jaap Boots

ma 20 mei 17.30
Mixed Media Lounge (MML): Ondatrópica
Mini-concert in de Mixed Media Lounge met Ondatrópica en interview met Will Holland aka Quantic en Mario Galeano door Jaap Boots

ma 20 mei 19.15
Concert: Etsuro Ono & Shunsuke Kimura
Concert Etsuro Ono & Shunsuke Kimura met inleiding door Ton Maas

Op 
www.musicmeeting.nl zijn hier dagtickets te bestellen voor € 29,50 per dag (met korting: € 24,50). Een passepartout is € 69,50 en is geldig voor alle 3 de dagen (met korting € 59,50).



 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024