Roberto Fonseca en de spirituele connectie Spectaculaire Afro-Cubaanse jazz van een muzikale duizendpoot 15 oktober, 2010 Ritmisch, veelzijdig en sterk, met een spirituele component en veel gevoel voor show, zo zou je het spel van de Cubaanse pianist Roberto Fonseca kunnen omschrijven. MixedWorldMusic.com spak met de veelzijdige muzikant in de Mixed Media Lounge tijdens Music Meeting 2010. (Fonseca komt 5 augustus 2012 naar het Esperanzah festival in Floreffe en staat 24 oktober 2012 in het Bimhuis, Amsterdam)
AfroCubism, de groep die er toch kwam, op North Sea Met Eliades Ochoa, Toumani Diabaté, Bassekou Kouyaté, Kassé Mady Diabaté, e.v.a. 4 juli, 2010 Rotterdam krijgt net niet de Europese primeur, zoals Amsterdam destijds. Die is toebedeeld aan de Spaanse stad Cartagena. Maar net als met de Buena Vista Social Club in 1998, staat Nederland wel weer mooi vooraan bij een bijzonder project uit de stal van het Engelse label World Circuit.
World Music Charts Europe - juli 2010 Sierra Leone´s Refugee All Stars (1) en Choc Quib Town (3) sterke stayers; nieuw op 2: Idrissa Soumaoro met 'Djitoumou' 8 juli, 2010 De 20 beste tracks van de maand, gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziek-specialisten van radiostations uit 23 Europese landen.
Afrikafestival Hertme in het weekend van 10 en 11 juli Met Afel Bocoum, Aurelio Martinez, Ebo Taylor, Ba Cissoko, Mariem Hassan e.v.a. 1 juli, 2010 Het Openluchttheater Hertme is op zaterdag 10 en zondag 11 juli domein van de 22ste editie van het Afrikafestival Hertme. Met op zaterdag Sauti Sol & Stan, Mariana Ramos, Fatoumata Diawara, Mokoomba, Ebo Taylor & Bonze Konkoma, Carlou D en 4 Étoiles, en op zondag Afel Bocoum, Faso Denya, Mariem Hassan, Ba Cissoko en Aurelio Martinez.
Concerten Festival Mundial op tv Vier dagen urban world music op Nederland 2 16 juni, 2010 Andrew Makkinga en Winfried Baijens brengen verslag uit vanaf het Tilburgse Festival Mundial, met dit jaar veel vette reggae, energieke mestizo en keiharde hiphop.
Turkse roots en moderne sounds van Mercan Dede 'Het verhaal van gisteren hoort in het verleden, vandaag moet je een nieuw verhaal vertellen' 18 juni, 2010 Mercan Dede is al bijna vijftien jaar een prominent Turks exportproduct en wordt door liefhebbers van zowel traditionele als elektronische muziek gekoesterd. Met als basis de soefi-principes van evenwicht en liefde ontstond zijn betoverende combinatie van Turkse roots en moderne sounds. MixedWorldMusic sprak hem op Music Meeting 2010, na een intieme akoestische set met zijn ensemble in de Mixed Media Lounge. Op 29 en 30 maart 2012 doet hij een dj-set in resp. Amsterdam en Rotterdam in het kader van Turkey Now!
Afro-Latino Festival 25-27 juni 2010 in Opitter, Bree Met Havana Cultura, Toumast, La Excelencia, Havana d'Primera, e.v.a. 6 juni, 2010 Met zaterdag en zondag Mixed Media Lounge! Van vrijdagavond 25 juni tot en met zondagavond 27 juni 2010 treden er tientallen Afrikaanse en latin acts op in Opitter, Bree, tijdens het Afro-Latino Festival. MixedWorldMusic.com organiseert live-interviews en akoestische optredens met de festivalartiesten.
Festival Afrique-Carib 27 juni 2011 in Almere Met T-Vice, Philip Monteiro, Ephrem J, Denise Belfon, Dil E Nadan, Nyali en Fantan Mojah 5 juni, 2010 Het Stadhuisplein in Almere wordt zondag 27 juni vanaf 13.00 uur gevuld met Afrikaanse en Caribische klanken, onder het motto Crossing Borders by Building Bridges.
Busi Mhlongo overleden De Zuid-Afrikaanse Zulu-queen is niet meer 16 juni, 2010 Op dinsdag 15 juni is Busi Mhlongo overleden. De ‘queen of modern Zulu music’ werd ze genoemd. Alleen haar opkomst al gaf je kippenvel. In de jaren tachtig woonde Busi Mhlongo een aantal jaar in Nederland. Haar uitstraling was overweldigend, haar stem overrompelend.
Salsa-ster Lalo Rodríguez op Latin Village Puerto Ricaanse zanger wordt begeleid door ‘lokale’ Colombiaanse musici 17 juni, 2010 Naast de Nederlands-Antilliaanse band Q-Sign en latin-dj's als D-Rashid en El Chino uit Colombia, heeft de zesde editie van Latin Village Outdoor, het grootste latinfestival van Europa, het laatste weekend van juni een bijzondere salsa-ster op bezoek: de Puerto Ricaanse zanger Ubaldo Rodríguez, beter bekend als Lalo Rodríguez.
Music Meeting Mixed Media Lounge: de opnames On demand op Radio 6: de interviews, akoestische optredens en concerten 2 augustus, 2010 In de Mixed Media Lounge tijdens drie dagen Music Meeting in Nijmegen, eind mei, was het één grote muzikale ontmoeting. Radio 6 registreerde de akoestische optredens en interviews die MixedWorldMusic daar deed.
Staff Benda Bilili: dé sensatie uit Congo Congolese band van ‘motorcycle bad boys’ 2 april, 2012 De Afrikaanse sensatie van 2009 was Staff Benda Bilili´, de band uit Congo met het straffe verhaal. Ze wonnen na hun debuut-cd direct de Womex Award, de documentairefilm over hun muzikale leven in Kinshasa leverde een staande ovatie op tijdens de openingsavond van het filmfestival in Cannes. In april 2011 maken ze een lange tournee door de Benelux. Ben Ackermans van Mixed ging vorig jaar voorproeven in Frankrijk. Lees ook elders op de site het interview met een van de fimmakers, Renaud Barret. Deze maand treedt de groep op tijdens Les Nuits in Botanique, Brussel en in Amsterdam en Groningen.