Didier Awadi presenteert Présidents d'Afrique in Bozar De rapper en componist creëerde pan-Afrikaans spektakel 25 november, 2010 Didier Awadi, voorheen de voornaamste rapper van het Senegalese Positive Black Soul, komt 5 december naar Bozar in Brussel om het project waar hij vijf jaar aan gewerkt heeft, Présidents d'Afrique, uit te voeren. Het is een collage-achtig, multimediaal spektakel waarin muziek uit heel Afrika verweven is.
Nieuwe plaat en tournee voor Va Fan Fahre Belgische balkanbrassband op het Arabische pad 1 november, 2010 De nieuwe, derde cd van Va Fan Fahre, Al Wa'debt, is binnengekomen op nummer 9 van de World Music Charts Europe. Dat is een mooie basis voor de tournee van de band, die op 6 november in Amsterdam van start gaat.
World Music Charts Europe - november 2010 Acht nieuwe releases, met in één klap op nr.1: Afrocubism 1 november, 2010 De 20 beste albums van de maand, gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziek-specialisten van radiostations uit 23 Europese landen.
Topconcerten en uitgaanstips in november MixedWorldMusic.com-medewerkers tippen in maandelijkse rubriek 24 oktober, 2010 De medewerkers van MixedWorldMusic.com tipten de bezoekers van deze site voor het eerst in de maand oktober. Die pagina is zo goed gelezen dat we deze concert- en uitgaanstips voort gaan zetten. Wat tippen we als het beste, het meest bijzondere, het onmisbare op de Nederlandse en Belgische podia in de maand november 2010?
A Bigger Bang met Ojos de Brujo, Mamady Keïta e.a. Slotavond van Tromp Percussion Eindhoven 21 november 3 november, 2010 Het wordt een enerverende slotavond van Tromp Percussion Eindhoven op zondag 21 november. A Bigger Bang is geprogrammeerd in de traditie van slagwerkfestival The Big Bang en kent drie hoofdonderdelen. De avond wordt geopend door het speciaal voor het festival bijeengebrachte World Drummers Ensemble, deze aflevering met Terry Bozzio, de percussionisten van Ojos de Brujo, Luis Conte en Mamady Keïta. Na de eerste pauze volgt een knallend optreden van Mamady Keïta, een van ’s werelds beste djembéspelers, met zijn twaalfkoppige band Sewa Kan. De Spaanse nuevo flamenco-band Ojos de Brujo sluit het festival feestelijk en dynamisch af. De presentatie is in handen van het duo Kim Weemhoff en Mike Boddé.
AfroCubism: er is meer tussen Cuba en Mali Ronkende recensies vergeten kritisch te zijn 26 oktober, 2010 Met veel tromgeroffel wordt de nieuwe plaat van World Circuit aangekondigd: AfroCubism, het langverwachte album waarop Cubanen en Malinezen met elkaar aan het musiceren slaan. Het lijkt alsof de pers unaniem besloten heeft dit project klakkeloos te steunen. Een analyse.
Future Takamba: live-trance met elektronica en visuals Mps PILOT brengt Super 11 uit Mali naar Benelux 11 oktober, 2010 Future Takamba is een cross-overproject van Malinese takamba-trancemuziek en Nederlandse elektronische dance en visuals. Een samenkomst van auditief en visueel experiment uit de Sahara en Amsterdam. Aan de oeroude woestijntrance voegt mps PILOT live zijn elektronische muziek toe, terwijl vj Lotte de Man op het podium een extra dimensie creëert met experimentele visuals van beelden uit Mali en vanhier. Daarbij komen de zwierige dansers van Super 11 en zo ontstaat meeslepende, moderne takamba. Op 21 oktober begint de tournee.
Volgroeide Deolinda vestigt haar naam Kwartet uit Lissabon presenteert tweede cd en tour 11 oktober, 2010 In Portugal was Deolinda bij het uitkomen van hun debuutalbum in 2008 al een grote publiekslieveling. Na een Womex-showcase, de Songlines Award voor beste nieuwkomer en een tournee door de VS en Canada lijkt dit kwartet uit Lissabon de wereld te gaan veroveren. Nu is er een tweede cd en een tournee door de Benelux. ‘Hey, het is officieel: dit is ons geluid, dit is Deolinda!’ Een interview.
Youssou N'Dour en reggae: 'Het is een verbond' Dakar - Kingston concerten in Groningen en Eindhoven eind oktober 24 september, 2010 Aan de vooravond van twee concerten in het teken van zijn nieuwe album 'Dakar - Kingston' spreken we Youssou N’Dour aan de telefoon. Hij is thuis in Dakar tussen twee delen van de tournee. In het eerste deel speelde hij al in de Amsterdamse Melkweg; binnenkort doet hij Eindhoven en Groningen aan. Een terugblik op het zes jaar lang verkennen van andere muziekculturen.
Terry Riley laat raga’s, jazz en minimal samenvloeien Riley viert zijn 75ste verjaardag met Talvin Singh en George Brooks 7 oktober, 2010 Terry Riley legde in de jaren zestig de grondslag voor de minimal music die met Steve Reich en Philip Glass populair werd gemaakt. Hij is onlangs 75 jaar geworden en komt dat vrijdag 22 oktober in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven vieren met een verjaardagsconcert waarin hij traditionele Indiase raga’s, jazz en minimal music laat samenvloeien. Met tablaspeler Talvin Singh en saxofonist George Brooks. Voorafgaand aan het concert, om 19.00 uur, wordt Talvin Singh geïnterviewd door René van Peer van MixedWorldMusic.com.
Deze file is niet correct 1 oktober, 2010
World Music Charts Europe - oktober 2010 Piirpauke nummer één - Carlou D en Lobi Traoré runners up 1 oktober, 2010 De 20 beste tracks van de maand, gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziek-specialisten van radiostations uit 23 Europese landen.