Turkse roots en moderne sounds van Mercan Dede 'Het verhaal van gisteren hoort in het verleden, vandaag moet je een nieuw verhaal vertellen' 18 juni, 2010 Mercan Dede is al bijna vijftien jaar een prominent Turks exportproduct en wordt door liefhebbers van zowel traditionele als elektronische muziek gekoesterd. Met als basis de soefi-principes van evenwicht en liefde ontstond zijn betoverende combinatie van Turkse roots en moderne sounds. MixedWorldMusic sprak hem op Music Meeting 2010, na een intieme akoestische set met zijn ensemble in de Mixed Media Lounge. Op 29 en 30 maart 2012 doet hij een dj-set in resp. Amsterdam en Rotterdam in het kader van Turkey Now!
Afro-Latino Festival 25-27 juni 2010 in Opitter, Bree Met Havana Cultura, Toumast, La Excelencia, Havana d'Primera, e.v.a. 6 juni, 2010 Met zaterdag en zondag Mixed Media Lounge! Van vrijdagavond 25 juni tot en met zondagavond 27 juni 2010 treden er tientallen Afrikaanse en latin acts op in Opitter, Bree, tijdens het Afro-Latino Festival. MixedWorldMusic.com organiseert live-interviews en akoestische optredens met de festivalartiesten.
Festival Afrique-Carib 27 juni 2011 in Almere Met T-Vice, Philip Monteiro, Ephrem J, Denise Belfon, Dil E Nadan, Nyali en Fantan Mojah 5 juni, 2010 Het Stadhuisplein in Almere wordt zondag 27 juni vanaf 13.00 uur gevuld met Afrikaanse en Caribische klanken, onder het motto Crossing Borders by Building Bridges.
Busi Mhlongo overleden De Zuid-Afrikaanse Zulu-queen is niet meer 16 juni, 2010 Op dinsdag 15 juni is Busi Mhlongo overleden. De ‘queen of modern Zulu music’ werd ze genoemd. Alleen haar opkomst al gaf je kippenvel. In de jaren tachtig woonde Busi Mhlongo een aantal jaar in Nederland. Haar uitstraling was overweldigend, haar stem overrompelend.
Salsa-ster Lalo Rodríguez op Latin Village Puerto Ricaanse zanger wordt begeleid door ‘lokale’ Colombiaanse musici 17 juni, 2010 Naast de Nederlands-Antilliaanse band Q-Sign en latin-dj's als D-Rashid en El Chino uit Colombia, heeft de zesde editie van Latin Village Outdoor, het grootste latinfestival van Europa, het laatste weekend van juni een bijzondere salsa-ster op bezoek: de Puerto Ricaanse zanger Ubaldo Rodríguez, beter bekend als Lalo Rodríguez.
Music Meeting Mixed Media Lounge: de opnames On demand op Radio 6: de interviews, akoestische optredens en concerten 2 augustus, 2010 In de Mixed Media Lounge tijdens drie dagen Music Meeting in Nijmegen, eind mei, was het één grote muzikale ontmoeting. Radio 6 registreerde de akoestische optredens en interviews die MixedWorldMusic daar deed.
Staff Benda Bilili: dé sensatie uit Congo Congolese band van ‘motorcycle bad boys’ 2 april, 2012 De Afrikaanse sensatie van 2009 was Staff Benda Bilili´, de band uit Congo met het straffe verhaal. Ze wonnen na hun debuut-cd direct de Womex Award, de documentairefilm over hun muzikale leven in Kinshasa leverde een staande ovatie op tijdens de openingsavond van het filmfestival in Cannes. In april 2011 maken ze een lange tournee door de Benelux. Ben Ackermans van Mixed ging vorig jaar voorproeven in Frankrijk. Lees ook elders op de site het interview met een van de fimmakers, Renaud Barret. Deze maand treedt de groep op tijdens Les Nuits in Botanique, Brussel en in Amsterdam en Groningen.
Africa Unsigned gelanceerd De Sellaband voor de ‘new African sound’ 9 juli, 2010 Sellaband introduceerde vier jaar geleden een uniek concept: leg geld in op je favoriete band, wacht tot de band genoeg ‘aandeelhouders’ heeft om een album op te nemen en krijg vervolgens het album toegestuurd en deel in de eventuele winst! Dat concept, vernieuwd en wel, is nu door Africa Unsigned gelanceerd om bands uit Afrika een betere kans te geven om hun muziek op te nemen.
Amsterdam Roots van 17 tot en met 20 juni In Carré, Sugar Factory, Paradiso, Melkweg en Oosterpark 7 juni, 2010 Kassav’, Dulce Pontes, Staff Benda Bilili, Choc Quib Town, Fatoumata Diawara, Les Espoirs de Coronthie, Izaline Calister, Asere, La Pegatina, Lura en Hanggai, ze komen allemaal naar Amsterdam Roots tussen 17 en 20 juni. Vijf locaties doen mee: Carré, Sugar Factory, Paradiso, Melkweg en – als grote afsluiting met Roots Open Air: het Oosterpark.
Lobi Traoré, bluesman uit Bamako, overleden Traoré speelde de afgelopen jaren veel met Nederlandse gitarist Joep Pelt 6 juni, 2010 Vanaf zijn tienerjaren stond het leven van Lobi Traoré in het teken van de muziek. Niet zo verwonderlijk als je wieg in Bakaridiana staat, vlakbij de mythische muziekstad Ségou. Je hoeft er alleen maar de rivier de Niger voor over te steken.
Puerto Ricaanse salsa-ster Lalo Rodriguez op Latin Village Zanger wordt begeleid door lokale Colombiaanse musici 4 juni, 2010 Naast de Nederlands-Antilliaanse band Q-sign en de dj’s El Chino uit Colombia en de Nederlandse Mauri, heeft de zesde editie van LatinVillage Outdoor, het grootste latin-festival van Europa, het laatste weekend van juni een bijzondere salsaster op bezoek: de Puertoricaanse zanger Ubaldo Rodríguez, beter bekend als Lalo Rodríguez.
Marius Preda de sensatie van het Gipsy Festival Omringd door zijn 'Unknown Allstars' 4 juni, 2010 Natuurlijk werd het 14de International Gipsy Festival in Tilburg afgesloten met topkwaliteit uit de Balkan, in dit geval Mahala Raï Banda uit Boekarest, dat quasi achteloos een staaltje muzikaal precisiebombardement ten beste gaf op het hoofdpodium in de Interpolistuin. Maar de echte sensatie van twee dagen Gipsy Festival werd enkele uren eerder neergezet door Marius Preda, die speciaal voor de gelegenheid een tienkoppig ensemble had samengesteld en daarvoor nieuwe composities en arrangementen schreef.