CaboCubaJazz
Mijke's Middag vanaf Festival Latin Fanatics Elke vrijdag liveradioshow vanuit Club Panama woensdag 9 december, 2009

De vrijdagse live-uitzending van Mijke's Middag op Radio 6 komt deze week vanaf het festival Latin Fanatics in Theater De Regentes te Den Haag. In de liveradioshow spelen deze week onder meer CaboCubaJazz, Levi Silvanie en Alberto Caicedo. Het festival is gratis toegankelijk.

door Elda Dorren


Normaal gesproken zendt Radio 6 iedere vrijdagmiddag vanuit het Amsterdamse Club Panama uit. Maar in verband met Latin Fanatics is gekozen eenmalig te verkassen naar Den Haag. ‘Latinjazz is jazz zoals ik die graag hoor. Daar kun je op dansen en bij uit je dak gaan’, zegt presentatrice Mijke van Wijk.


De groep CaboCubaJazz staat onder leiding van congaspeler Nils Fischer. Hij speelde bij bijvoorbeeld Nueva Manteca en de Cubop City Big Band, en maakte met ¡Gracias Joe Cuba! een van de beste latinplaten van 2007. Samen met pianist Carlos Matos en zangeres Dina Medina creëert hij een mix van sensuele Kaapverdische muziek en vurige Afro-Cubaanse ritmes.


Verder de jonge getalenteerde singer-songwriter Levi Silvanie. Hij maakt jazzy pop en is volgens popsite 3voor12 een van de grootste talenten die er op dit moment in Den Haag rondloopt.


De Colombiaanse zanger Alberto Caicedo, aan wie Mixed vorig jaar een artikel aan wijdde, speelde al met gerenommeerde artiesten als Marco Borsato, Gerardo Rosales en de Cubop City Big Band. De eigen nummers die hij met zijn orkest vertolkt, staan als een huis.


De NPS brengt sinds vrijdag 23 oktober iedere vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur een speciale editie van het programma Mijke’s Middag. Live vanuit Club Panama in Amsterdam ontvangt presentatrice Mijke van Wijk muzikanten uit de jazz, soul en wereldmuziek. De muzikale radioshow is gratis toegankelijk voor publiek.


Wekelijks treden drie acts uit binnen- of buitenland op in het programma, en daarnaast jammen de groepen ook met elkaar. ‘Het leuke is, dat als we een te gekke gitarist uit Brazilië over de vloer hebben, we die vragen om ook een aantal nummers met bijvoorbeeld de Nederlandse topsaxofonist Benjamin Herman te spelen’, zegt presentatrice Mijke van Wijk.


Het programma vindt in een echte clubsfeer plaats. ‘Met mijn programma wil ik laten zien dat jazz geen ‘piepknormuziek’ is. Je kunt erop dansen en er relaxed een biertje bij drinken. Juist in de live-editie van Mijke’s Middag wil ik dat laten horen.’ De afgelopen weken speelden onder anderen Blick Bassy, George Duke, Ramón Valle, Jiga-Vôo, Yuri Honing en Trijntje Oosterhuis in de live-editie.


Naast de acts die Radio 6 uitnodigt, speelt de eigen huisband The Ob6ions wekelijks een belangrijke rol in het programma, zowel met een aantal eigen nummers als in de rol van begeleidingsband. Leider van de band is drummer Victor de Boo.


De Boo (1958) speelt vanaf zijn twaalfde drums, bracht twee cd’s onder eigen naam uit en tourde over de hele wereld. Op dit moment speelt hij met onder anderen saxofonist Sean Bergin, pianist Mike del Ferro en zangeres Monica Akihary. Deze week speelt de huisband met saxofonist Sjoerd Dijkhuizen (bekend van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw), de Haagse bassist Anton Drukker en pianotalent Gideon van Gelder.


De NPS zendt dagelijks op Radio 6 het programma Mijke’s Middag uit van 16.00 tot 19.00 uur, met op vrijdag een live-editie. Naast de lekkerste jazz en soul, in het programma het laatste muzieknieuws, een uitgebreide concertagenda en aandacht voor ontdekkingen van nieuwe bands via internet en jonge muzikanten uit binnen- en buitenland.


www.mijkesmiddag.radio6.nl


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024