Omar Mollo
Juan Pablo Dobal
Kadogo 1er
Sanem Kalfa & George Dumitriu
Lavinia Meijer
On The Roof gaat deze zomer (gewoon) door! Dankzij aanpassingen eindelijk weer live muziek maandag 29 juni, 2020

Wie snakt er na maanden van concerthonger niet naar live muziek? Hoewel de meeste muziekevenementen deze zomer geannuleerd zijn vanwege de coronamaatregelen, hebben sommige organisaties gelukkig ontdekt hoe ze hun activiteiten met enige aanpassingen tóch door kunnen laten gaan. Zo vindt binnenkort ook On The Roof weer plaats, een concertserie die al sinds 2012 elke zomer het dak van een bedrijfspand op een industrieterrein in Amsterdam Noord van de mooiste klanken voorziet. Op 3 juli trappen de Edison-winnaars van trio Mudita de reeks van negen concerten af.

door Marloes Stofferis

Corona en concertkoorts
Hoewel er sowieso al geen grote mensenmassa's op het dak passen, is de sfeer dit jaar nog een stukje intiemer dan gebruikelijk als gevolg van de getroffen maatregelen: elke act speelt een vroege en een late show voor maximaal 36 personen per keer. De kwaliteit van de programmering heeft gelukkig niet te lijden gehad van de coronacrisis en is net zo hoogwaardig en gevarieerd als voorgaande jaren. Wel is het aanbod van On The Roof 2020 volledig lokaal, met uitsluitend muzikanten die in Amsterdam of andere delen van Nederland woonachtig zijn. Qua culturele achtergrond zijn ze echter even divers als altijd, en dat is terug te horen in de muziek!


Omar Mollo & Juan Pablo Dobal
Neem bijvoorbeeld het Argentijnse duo Omar Mollo en Juan Pablo Dobal, dat op 7 augustus op het dak zal spelen. Zanger Omar Mollo is niet bepaald een lichtgewicht in de wereld van de tango, met een aantal Latin Grammy-nominaties op zijn naam én een recente bekroning tot ‘Beste mannelijke Tango artiest’ in zijn thuisland. Zijn rauwe stem en charisma maken zijn optredens tot enerverende gebeurtenissen. Voeg daar de gevoelige improvisaties van rasmuzikant Juan Pablo Dobal - recentelijk nog op tournee met Eric Vloeimans en Carel Kraayenhof - aan toe, en je kunt een set verwachten om u tegen te zeggen.

Kadogo 1er (Lwela Kasulwe)
Met zijn hese stem bezingt Lwela Kasulwe (aka Kadogo 1er) het leven: over liefde, vriendschap en hoop, maar ook over onrechtvaardigheden zoals armoede en corruptie. In zijn sfeervolle composities komen verschillende Congolese muziekstijlen samen met jazz, soul en funk. Het resultaat is een warm en eigenzinnig geluid. De Rotterdamse muzikant bracht in 2016 zijn debuutalbum Nipe Suluhisho uit en stond onder meer in de finale van de Grote Prijs van Nederland en de SENA Grote Prijs in Rotterdam.

Sanem Kalfa & George Dumitriu
Hoewel beide artiesten een jazzopleiding hebben genoten, hoef je van dit Turks-Roemeense duo geen typisch Amerikaanse 'standards' te verwachten. Het spel van Kalfa en Dumitriu vormt een virtuoze samensmelting van hun verschillende muzikale achtergronden en interesses, met verrassende en speelse wendingen. Soms explosief en theatraal, soms juist uiterst subtiel en intiem. Dance (2018), het meest recente plaatproject van het tweetal, is het resultaat van een langdurige samenwerking.  Sanem Kalfa zingt naast haar moedertaal ook in het Portugees, Italiaans en Engels  en George Dumitriu wisselt ogenschijnlijk moeiteloos tussen altviool en gitaar. 

Info: On The Roof

Bestel hier je tickets voor On The Roof 2020

Concerten
vr 03 juli - Mudita
vr 10 juli - Raya / Golek / Hildenbrand
za 11 juli - Sun-Mi Hong & Alistair Payne
vr 21 juli - Fuensanta Méndez
vr 07 aug - Omar Mollo & Juan Pablo Dobal
za 08 aug - Teus Nobem & Vincent Houdijk
vr 21 aug - Kadogo 1er (Lwela Kasulwe)
vr 04 sep - Sanem Kalfa & George Dumitriu
vr 18 sep - Lavinia Meijer 'Special Edition'

 


meer nieuws
De nachtegaal van Teheran zal nooit meer zingen
vrijdag 9 oktober, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 oktober, 2020
Latin-jazz bassiste overleden
maandag 14 september, 2020
donderdag 3 september, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
dinsdag 1 september, 2020
Na vijf jaar een verrassend tweede album
donderdag 20 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 juli, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
dinsdag 2 juni, 2020
Van Fela Kuti tot The Good, The Bad & The Queen
vrijdag 1 mei, 2020