Minyo Crusaders soundcheck
Minyo Crusaders in Tivoli

Video-interview met Minyo Crusaders Japanse volksdeuntjes op Latijns-Caribische ritmes maandag 2 december, 2019

Tussen de soundcheck en het optreden op festival Le Guess who? door, was er even tijd om de 10-koppige bigband uit Tokio te interviewen. Omdat niemand goed Engels sprak, besloot Charlie Crooijmans het in het Japans te doen en stelde ze de leden slechts drie vragen: Wie ben je, wat speel je en wat is favoriete artiest, album of muziekstijl? Een video-interview!

door Charlie Crooijmans

Minyo Crusaders zijn niet de eersten die experimenteren met minyo (Japanse volksliedjes) en niet-Japanse muziekstijlen, maar door het gebruik van trendy ritmes en een vet rafelrandje, past de muziek helemaal in deze tijd.

Volksliedjes terug naar het volk
Op hun debuutalbum Echoes of Japan (2019, Mais Um) hoor je plattelands-, vissers- en sumo-liedjes die lekker in het gehoor liggen op ritmes als cumbia, bolero, boogaloo en reggae. Hun missie is om de volksliedjes weer terug naar het volk te brengen; ze mogen immers niet verworden tot kostbare, elitaire museumstukjes.Favorieten van alle bandleden
Dit jaar zijn ze voor het eerst buiten Japan gaan optreden, waaronder dus op Le Guess Who? in Utrecht. Tussen de soundcheck en het optreden door, was er even tijd om de groep te interviewen. Omdat niemand goed Engels sprak, besloot ik het in het Japans te doen en stelde ik de leden slechts drie vragen: Wie ben je, wat speel je en wat is favoriete artiest, album of muziekstijl? Daar kwam een heel divers beeld uit. Iedereen heeft een uitgesproken eigen smaak, ook al vonden ze het moeilijk kiezen. Oprichter en gitarist Katsumi Tanaka komt aan het einde van de video aan het woord. Hij noemt een van de artiesten waardoor hij voor Minyo Crusaders werd geïnspireerd.

 

 

Live in Utrecht: 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 juli, 2020
Dankzij aanpassingen eindelijk weer live muziek
maandag 29 juni, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
dinsdag 2 juni, 2020
Van Fela Kuti tot The Good, The Bad & The Queen
vrijdag 1 mei, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 mei, 2020
Stan Rijven herdenkt Bas Springer in twee uur durende uitzending
zaterdag 25 april, 2020
vrijdag 24 april, 2020
Het muzikale liefdewerk van Michael Baird
donderdag 16 april, 2020
Haar gevangenschap gaat over veel meer dan voogdijschap
zaterdag 4 april, 2020