The power of arrangement The 23rd edition of festival Glatt und Verkehrt kicks off in style 25 juli, 2019 No other festival I know has a scope as wide as Glatt und Verkehrt ('recht en averecht') in the Austrian town of Krems, situated on the bank of the Danube. The music that is presented during the five-day-long Grand Finale of the annual event, ranges from deep ethnic tradition and folk to jazz, classical music and even pop. The opening night at Winzer Krems, a wine co-op in the outskirts of town, turned out to be a paradigm case.
Liefdevolle krachtmeting op het dak Duo Golek Tander na acht jaar herenigd 13 juli, 2019 De jaarlijkse zomerserie On The Roof, die zich hoog (en soms ook droog) afspeelt op het dak van een bedrijfspand in Amsterdam Noord, staat borg voor aangename verrassingen. Dit keer wist programmeur Felix Hildenbrand twee muzikanten die al acht jaar niet meer hadden samengewerkt, te verleiden om het nog een keertje over te doen. En dat bleek een schot in de roos, het zoveelste inmiddels.
North Sea Jazz 2019 live verslag vanuit Ahoy Met Chucho Valdes, Orquesta Akokán, Dobet Gnahoré, John Zorn en meer 14 juli, 2019 North Sea Jazz en world music is soms een lastig huwelijk, maar leidt ook vaak tot bijzondere concerten en ontmoetingen. Deze editie van North Sea Jazz laat tal van latingeoriënteerde concerten zien, hier en daar wat Afrikaans, en natuurlijk de nodige crossovers. Jaïr Tchong doet verslag tijdens het festival - in omgekeerd chronologische volgorde.
World Music Charts Europe - juli 2019 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 juli, 2019 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart top-40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaīr Tchong van MixedWorldMusic meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.
Opening Holland Festival 2019 Twee associated artists uit Afrika 23 juni, 2019 Voor het eerst werkt het Holland Festival samen met twee 'associate artists', beiden uit Afrika. De blanke beeldend kunstenaar William Kentridge uit Johannesburg, Zuid-Afrika, en de zwarte choreograaf/danser Faustin Linyekula uit Kisangani, de derde stad van het onmetelijke Congo, dat bij de Vrede van Berlijn van 1884 aan de Belgische koning Leopold werd gegeven. Twee Afrikaanse landen waarvan de populaire muziek al jaren op een warm onthaal kan rekenen bij de redactie van Mixedworldmusic.
Anandi Bhattacharya - de innemende ster van Music Meeting Video van haar performance en interview in de Mixed Media Lounge 19 juni, 2019 Anandi Bhattacharya was een van de sterren van Music Meeting 2019 in Nijmegen. In een bijzonder concert met vader slidegitarist Debashish Bhattacharya en tablaspeler Subashish Bhattacharya speelde ze de sterren van de hemel op het Ziro-podium. Een uurtje later kwam ze alleen naar de Mixed Media Lounge op het Oyo-podium, voor een soloperformance en een innemend interview met Ton Maas van MixedWorldMusic. Verslag en de integrale video in dit artikel!
Video's Mixed Media Lounge op Houtfestival Liu Fang, Ethenesse Wassie en Apichat Pakwan 16 juni, 2019 Vandaag, zondag 16 juni, vanaf 12.00 tot 23.00 uur vanavond vindt in de Haarlemse Haarlemmerhout het Houtfestival plaats. Met daarin ook drie Mixed Media Lounge items: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten door MixedWorldMusic.com - Liu Fang (China), Etenesh Wassie (Ethiopie) en Apichat Pakwan (Thailand). Bekijk de videoregistraties hier.
Music Meeting 2019 liveverslag + foto's & video's Verslagen vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 10 juni, 2019 MixedWorldMusic doet verslag vanaf het festivalterrein van het International Music Meeting Festival in Nijmegen. Park Brakkenstein staat het hele pinksterweekend in het teken van muziek uit alle windstreken. Met MixedWorldMusic doen we live-interviews en hosten we miniconcerten met de festivalartiesten in de Mixed Media Lounge vanuit de Oyo, de prachtig op een open plek in het bos gelegen locatie. Tijdens drie festivaldagen zetten we in dit artikel verslagen online.
De Tand des Tijds Meest geliefde gifmengers 4 juni, 2019 Hoewel er voortdurend nieuwe cd's verschijnen die gerecenseerd moeten worden, grijp je ook als rechtgeaarde journalist nog wel eens terug in de platenkast om je te laven aan een lievelingsalbum dat de tand des tijds heeft doorstaan. Ton Maas dook zijn verzameling in en diepte er twee uit op die meer met elkaar gemeen hebben dan alleen het jaartal van verschijnen.
Tweede Dutch Double Bass Festival op 8 en 9 juni Met onder meer Richard Bona, Renaud Garcia-Fons en Tony Overwater 1 juni, 2019 Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival plaats. Op vier locaties in Rotterdam spelen onder meer Richard Bona, Renaud Garcia-Fons en Tony Overwater.
Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 16 juni Met Liu Fang, Etenesh Wassie Trio en Apichat Pakwan 1 juni, 2019 Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 16 juni 2017 van 12.00 - 23.00 uur! De 34e editie! Als altijd muziek op vier podia. Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. We zijn opnieuw te vinden vooraan op het grote Houtpodium. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma op alle vier de podia en in de Mixed Media Lounge.
On The Roof 2019 van start Syrisch-Nederlandse groep Dyar met verrassende gast 2 juni, 2019 De openingsavond van On The Roof 2019, op het dak van HoogtIJ, een kantoorpand aan de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord, vertoonde gisteren een wisselend beeld. De groep Dyar, voortgekomen uit een toevallige ontmoeting tussen zanger en ûdspeler Nawras Altaky en contrabassist Lucas Dols tijdens theaterfestival De Parade, ging indrukwekkend van start, maar koos vervolgens net iets te vaak voor de bekende weg. Gelukkig was daar zangeres Janne Schra, die na de pauze een verrassende duit in het muzikale zakje deed.