FaKruTu Dakar Edition
Dareyn
Primos del Norte


Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 19 juni Grenzeloos en avontuurlijk dinsdag 14 juni, 2022

Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 19 juni 2022 van 12.00 - 23.00 uur: muziek uit alle windstreken op een zevental podia! Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. We zijn te vinden op het podium bij de niet te missen Objet Sonore hoorn. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma van de Mixed Media Lounge.


Het Houtfestival is een inspirerende en interactieve ontmoetingsplek waar verhalen van over de hele wereld volop gedeeld worden en betekenis krijgen voor jong en oud. Het publiek kan genieten van acts die meestal nog (bijna) nergens in Nederland te zien en te horen waren. Door verschillende genres en stijlen te programmeren – zoals allerlei crossovers van wereldmuziek met jazz, funk, disco, electro en combinaties daarvan – is het interessant voor een breed publiek. Zeker in combinatie met een uitgebreid, zeer gevarieerd, hoogwaardig interactief kinder/familiefestival.


Op maar liefst zeven podia staan van 's ochtends 12.00u tot 's avonds 23.00u zo'n 20 acts geprogrammeerd, waaronder drie van hen naar de Mixed Media Lounge komen voor een live-interview en een miniconcert.  

MIXED MEDIA LOUNGE PROGRAMMA - op het podium bij Objet Sonore
De Mixed Media Lounge (MML) vindt dit jaar op een speciale locatie plaats, namelijk bij het Objet Sonore, de grote hoorn op het veld.

15.00-15.15 uur
Primos del Norte
Primos del Norte is een trio dat al meer dan 20 jaar flamenco van topkwaliteit levert. De bijzondere combinatie van de prachtige stem van de Argentijnse zangeres Erminia Fernández Córdoba, de expressiviteit van de Spaanse gitarist Arturo Ramón en de ritmische explosiviteit van de Duitse percussionist Udo Demandt geeft een zuivere stijl van flamenco, waarbij de emotie van de muziek je zeker zal raken.

17.00-17.15 uur
Dareyn 
De drie muzikanten van Dareyn hebben heel verschillende achtergronden. Emine Bostanci verwerkt Turkse en Oosterse invloeden in haar spel op de kemenche. Maya Fridman is een klassiek geschoolde celliste die vaak wordt geprezen vanwege de emotie en intensiteit in haar spel. Jacobus Thiele creëert bijzondere klanken en ritmes met percussie-instrumenten uit verschillende delen van de wereld.
Emine Bostanci had al jaren de droom om haar kemenche-spel te combineren met cello. Ze zocht daarom contact met de Nederlands-Russische topcelliste Maya Fridman. Samen met percussionist Jacobus Thiele vormden ze het trio Dareyn.

 

19.05-19.20 uur
FaKruTu Dakar Edition
Wat krijg je als je een Nederlands eclectisch jazzgezelschap samenvoegt met drie topmuzikanten uit Senegal? De FaKruTu Dakar Edition! Het zestal combineert de op Afrikaanse beats rustende en door Thelonious Monk en Igor Stravinsky geïnspireerde muziek van het Nederlandse FaKruTu Trio met de Senegalese percussie en zang van de andere helft van de band. Dit levert een energiek, swingend en soulvol geluid op.  FaKruTu Dakar Edition herbergt louter gepokt en gemazelde muzikanten, waarvan een deel bovendien met elkaar speelt of heeft gespeeld in bands als The Nordanians en Dr. Jordan Institute. 


En natuurlijk biedt het Houtfestival nog veel meer programma-items, zoals Trio SonCe, Avalanche Kaito, Entoto Band en Bacchanalia

Klik hier voor informatie over alle optredende bands en artiesten.


Blijf op de hoogte via www.houtfestival.nl en volg het festival op www.facebook.com/houtfestival of www.facebook.com/houtnacht voor het meest actuele nieuws.

Het gratis toegankelijke Houtfestival vindt plaats in stadspark de Haarlemmerhout, Hertenkamplaan 1, Haarlem. 

 

 


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023