Womex-verrassing Maria Mazzotta komt naar Amsterdam Vocale powerhouse vol emotie uit Italië donderdag 19 mei, 2022

Zangeres Maria Mazzotta was een van de verrassingen van de Womex 2021 in Porto. Een dubbele eigenlijk, want ze kwam van de ‘reservelijst’ van artiesten die door de wisselende jury (‘de zeven samoerai’) waren geselecteerd om zich te mogen presenteren tijdens het belangrijkste podium voor wereldmuziek dat er bestaat. Haar indrukwekkende optreden had ze dus te danken aan een afvaller. Fijn dat het ook effect heeft gehad, want op 2 juni is ze te zien bij Mezrab in Amsterdam, samen met haar begeleider Antonio de Luca op accordeon. Daarom nogmaals het verslag van haar showcase in Porto.


door Ton Maas

De tweede dag van het showcaseprogramma in Porto begon met een buitengewoon indrukwekkende 'daycase' van zangeres Maria Mazzotta, afkomstig uit de regio Salento in het zuiden van Italië. Als ze van start gaat met een dramatisch levenslied, is de eerste indruk dat het wel een beetje ‘over the top’ en theatraal is. Emoties worden breed uitgemeten, zowel in zang als gebaar. Maar gaandeweg ontvouwt zich een verbijsterend uitgestrekt palet aan registers, tonen en tinten.


Van fluister tot scheur
Mazzotta kan fluisterzacht langs het gemoed strijken, maar ook een scheur opzetten waarmee ze menig flamencozangeres het nakijken geeft. Ook ziet ze er geen been in om randjes op te zoeken, bijvoorbeeld door charmant te koketteren met haar gebrekkige beheersing van het Engels. Maar je vergeeft het haar zonder blikken of blozen. En dat traantje dat ze tegen het einde van haar optreden echt niet kan bedwingen, is ook al weer een reden om haar in je hart te sluiten.

2 juni - Mezrab, Amsterdam

Klik hier voor meer informatie.


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024