Dareyn - foto Ton Maas
Avalanche Kaito - foto Ton Maas
Luc Ex & Ada Rave bij de Objet Sonore - foto Ton Maas

Video's Mixed Media Lounge miniconcerten en interviews op Houtfestival Haarlem Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition maandag 18 juli, 2022

Het Houtfestival in Haarlem was 19 juni 2022 een verzamelplek van muziek uit alle windstreken. Op een van de zeven podia waren we met MixedWorldMusic aanwezig voor een nieuwe editie van de Mixed Media Lounge: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, in dit geval in volgorde van opkomst Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition.


De versterking van de drie miniconcerten en de interviews vond plaats via de wel heel aparte Objet Sonore hoorn. 


Primos del Norte
Primos del Norte is een trio dat al meer dan 20 jaar flamenco van topkwaliteit levert. De bijzondere combinatie van de prachtige stem van de Argentijnse zangeres Erminia Fernández Córdoba, de expressiviteit van de Spaanse gitarist Arturo Ramón en de ritmische explosiviteit van de Duitse percussionist Udo Demandt geeft een zuivere stijl van flamenco, waarbij de emotie van de muziek je zeker zal raken. Kijk hier naar twee nummers live en het interview door Ton Maas. 


Dareyn 
De muzikanten van Dareyn hebben heel verschillende achtergronden. Emine Bostanci verwerkt Turkse en Oosterse invloeden in haar spel op de kemenche. Jacobus Thiele creëert bijzondere klanken en ritmes met percussie-instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Niet bij het miniconcert en interview aanwezig was Maya Fridman, een klassiek geschoolde celliste die vaak wordt geprezen vanwege de emotie en intensiteit in haar spel. Kijk hier naar twee nummers live en het interview door Ton Maas. 


FaKruTu Dakar Edition
Wat krijg je als je een Nederlands eclectisch jazzgezelschap samenvoegt met drie topmuzikanten uit Senegal? De FaKruTu Dakar Edition! Het zestal combineert de op Afrikaanse beats rustende en door Thelonious Monk en Igor Stravinsky geïnspireerde muziek van het Nederlandse FaKruTu Trio met de Senegalese percussie en zang van de andere helft van de band. Dit levert een energiek, swingend en soulvol geluid op.  FaKruTu Dakar Edition herbergt louter gepokt en gemazelde muzikanten, waarvan een deel bovendien met elkaar speelt of heeft gespeeld in bands als The Nordanians en Dr. Jordan Institute. 
Twee van de bandleden speelden een song in de Mixed Media Lounge en werden geïnterviewd door Ton Maas: gitarist Mark Tuinstra en zanger Omar Ka. 

En natuurlijk bood het Houtfestival nog veel meer programma-items, zoals Trio SonCe, Avalanche Kaito, Entoto Band, Lux Ex & Ada Rave en Bacchanalia

www.houtfestival.nl 


meer nieuws
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024
Een persoonlijke impressie
maandag 29 januari, 2024
Monica Akihary met Boi Akih op Jazz Podium Hot House in Leiden
zaterdag 27 januari, 2024