Bas Springer overleden Een leven vol muziek 30 maart, 2020 Gisteren werd bekend dat onze collega Bas Springer zaterdagavond is overleden. Hij meldde zich ruim twee weken geleden af voor een vergadering wegens een zware longontsteking, maar naar later bleek ging het om uitgezaaide longkanker. Nadat de behandeling was gestaakt, is Bas naar huis gebracht om nog een tijdje samen te kunnen zijn met zijn Debbie, maar hij overleed uiteindelijk de volgende dag.
World Music Charts Europe - Maart 2020 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 maart, 2020 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart Top-40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaīr Tchong van MixedWorldMusic meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.
Neco Novellas en Ernst Reijseger in de Amstelkerk Dutch Delta Sounds presenteert duo van eigen kweek 23 februari, 2020 Old Roots New Routes, de concertserie van Dutch Delta Sounds met wereldmuziek van Nederlandse bodem, kwam dit weekend met een primeur: een combinatie van artiesten die door de organisatie was bedacht. Zanger-gitarist Neco Novellas en cellist Ernst Reijseger lieten zich met plezier overhalen om een gezamenlijk avontuur aan te gaan en amper een maand na hun kennismaking traden ze voor het eerst op in Rotterdam en Amsterdam.
Festival sur le Niger in Ségou Muziek op het snijvlak tussen oorlog en vrede 15 februari, 2020 Wat kan muziek bijdragen aan het dichterbij brengen van vrede? In Mali is die vraag urgenter dan ooit. Fikse stukken van het noorden en midden van het land zijn vrijwel onbegaanbaar geworden: onveilig, gevaarlijk, onvoorspelbaar. Andere streken, zoals de Wassoulou in het zuidwesten waar Oumou Sangaré haar jaarlijkse festival houdt zijn uitstekend te bereizen. De stad Ségou ligt zo ongeveer op de grens van die twee Mali’s. Veel verder naar het oosten gaat bijna niet meer; de rivier oversteken is riskant. En dan toch hier een cultureel festival houden? Jawel, juist hier, zegt festivalcoördinator Attaher Maïga.
World Music Charts Europe - Februari 2020 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 februari, 2020 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart Top-40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaīr Tchong van MixedWorldMusic meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.
Mundus Quartet in première Start derde concertreeks Old Roots New Routes 2 februari, 2020 Gisteravond ging in de Amstelkerk in Amsterdam de derde reeks concerten van start die Dutch Delta Sounds organiseert onder de noemer 'Old Roots New Routes'. En die aftrap was ook meteen een primeur, want Mundus Quartet, de splinternieuwe groep rond percussionist Sjahin During, gaf eerder slechts enkele informele optredens.
Neco Novellas en Ernst Reijseger vervolgen serie Old Roots, New Routes 1 februari-23 mei: Mundus Quartet, Neco Novellas & Ernst Reijseger, Raj Mohan, Mozaiek Ensemble, Patricio Wang & Ensemble mmv Marja Vuijsje, Tarmonica 1 januari, 2020 Op zaterdag 1 februari 2020 is een nieuwe cyclus van de inmiddels vermaarde concertserie Old Roots, New Routes van start gegaan, met dit keer 9 concerten, vooral in Amsterdam, maar ook in Utrecht en Rotterdam. De opmerkelijke, semi-akoestische formaties die dit keer aantreden zijn het Mundus Quartet, Neco Novellas & Ernst Reijseger, Raj Mohan, het Mozaiek Ensemble, Patricio Wang & Ensemble en Tarmonica. De kaartverkoop is begonnen!
World Music Charts Europe - Januari 2020 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 januari, 2020 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart top-40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaīr Tchong van MixedWorldMusic meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.
Het jaar 2019 volgens Ton Maas Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2019 - en vooruit! 10 december, 2019 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. 

In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd. 
Het jaar 2019 volgens Bas Springer Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2019 - en vooruit! 9 december, 2019 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. 

In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd. 
Het jaar 2019 volgens Erk Willemsen Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2019 - en vooruit! 8 december, 2019 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. 

In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd. 
Het jaar 2019 volgens Charlie Crooijmans Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2019 - en vooruit! 8 december, 2019
MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. 

In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd.