Download nu gratis de cd 'World Connection' 10 tracks van Mariza, Sara Tavares, Netsayi, Deolinda, Tito Paris, e.v.a. 5 januari, 2010 MixedWorldMusic.com en World Connection bieden bezoekers van deze site een gratis download aan van een volledige cd met niet eerder uitgebrachte tracks van Mariza, Waldemar Bastos, Blick Bassy en Elizabeth Ayoub, songs van Netsayi, Deolinda, Kiran Ahluwalia en Sara Tavares, en remixes van Saban Bajramovic door C-mon & Kypski en Tito Paris door de Easy Aloha's. Op de homepage van MixedWorldMusic.com kun je fragmenten voorbeluisteren. Hieronder vind je de downloadinstructies.
World Music Charts Europe - januari 2010 Céu, Kouyaté en Évora houden stand op nr.1, 2 en 3 2 januari, 2010 De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 24 Europese landen.
MixedWorldMusic.com Jaarlijstjes 2009! Oumou Sangar�s Seya album van het jaar 26 december, 2009 Het jaar bijna voorbij. Tijd voor de jaarlijstjes! Redacteuren, medewerkers en relaties van MixedWorldMusic.com kozen het beste van 2009. �Seya� van Oumou Sangar� is gekozen als beste wereldmuziekalbum. In de vier overige categorie�n werden Mdungu, AKA Moon met Baba Sissoko, Staff Benda Bilili en Music Meeting als winnaars uitverkoren.
Netsayi centraal in World Sessions Poëzie in de strijd tegen de wereldmuziekpolitie 24 december, 2009 De Zimbabwaanse singer-songwriter Netsayi presenteerde kort geleden haar tweede cd, 'Monkey’s Wedding', een plaat met een krachtig, poëtisch en persoonlijk geluid. In februari doet ze zes Nederlandse theaters aan in het kader van World Sessions. ‘Dit is Zimbabwaanse muziek, gewoonweg omdat ik uit Zimbabwe kom.’

Eerbetoon Buika en Chucho aan Chavela Vargas Achtergronden bij El Ultimo Trago 23 december, 2009 Chavela Vargas is in april 90 jaar geworden. Juist in die maand namen de Spaanse zangeres Concha Buika en de Cubaanse pianist Chucho Valdés een hommage op aan de in Costa Rica geboren Mexicaanse zangeres.
Taksim Trio uit elkaar Recente Europese tournee van Turks trio bleek laatste 22 december, 2009 Ruzies waren er al langer binnen Taksim Trio, maar tijdens de laatste tournee in Europa is de bom gebarsten. Taksim Trio bestaat niet meer. Dat meldt Ahmetcan Taºmedir van Pozitif, het management van het trio, vanuit Istanbul, aan Stichting Kulsan, organisator van het Turkey Now Festival: ‘Het is bijzonder spijtig, maar de situatie was volstrekt onhoudbaar geworden. De onderlinge verstandhoudingen zijn zo verslechterd dat de leden van het trio direct na afloop van de tournee hebben besloten te stoppen.’ Lees over het Taksim Trio, dat onlangs nog twee schitterende optredens in nederland gaf, in het onderstaande artikel, eerder gepubliceerd in Mixed Magazine nummer 6 van oktober-november 2008.
Programma Turkey Now! Festival 2010 bekend Met Serkan Cagri, Ahirkapi Orkestra, Kibariye en Sevval Sam 21 december, 2009 De derde editie van het Turkey Now! Festival gaat 4 februari van start en duurt twee maanden, tot en met 4 april. In Amsterdam en Rotterdam. Op 4 februari opent het festival in de Rotterdamse Doelen met een concert van de Turkse superster Kibariye. Zangeres Sevval Sam presenteert in het slotconcert op 4 april in de Amsterdamse Meervaart poëtische songs uit Anatolië, Istanbul en de regio rond de Zwarte Zee.
Twaalfde Tangomagia Festival komt eraan Van 26 tot en met 30 december in Amsterdam 20 december, 2009 Op tweede kerstdag barst het jaarlijkse festival Tangomagia weer los in Amsterdam. Voor deze twaalfde editie is een programma samengesteld met de internationale uitwisseling in de tango als zwaartepunt. De randprogrammering - naast muziek en dans - bestaat uit een expositie van de bekende fotograaf Keith Widyolar en een bijzonder filmprogramma met de tango als onderwerp, 'Cinefilia Tanghera'.

Angelique Kidjo presenteert nieuwe plaat Oyo Eenmalige show in Tilburg op 31 januari 19 december, 2009 Op 18 januari verschijnt de nieuwe plaat 'Oyo' van Angelique Kidjo, waarop John Legend, Roy Hargrove en Dianne Reeves meezingen en -spelen. Even later, op 31 januari, doet de Grammy-winnende zangeres, danseres en liedjesschrijfster uit Benin Nederland eenmalig aan voor een concert in Tilburg.
en dan nu vanaf firefox asdf 18 december, 2009 In zijn ruime, statig appartement in hartje Barcelona – een leefbaar ratjetoe van ruimtes met mozaïeken en kleurrijke schilderijen, felgekleurde deurposten, opgestapelde instrumentenkoffers, een nieuwsgierige Perzische kat en een studio met percussie-instrumenten uit alle windstreken – schuift ook dj Panko aan, die samen met Turull en gitarist Ramón Jimenez de grondvesten van de groep vormt.
asdf asdf 18 december, 2009 ‘Jongens, naar binnen, het interview begint!’ roept bandleider Xavi Turull van Ojos de Brujo uit het raam. Buiten op het dakterras tafeltennissen trompettist Carlos Sarduy en percussionist Max Wright, druk lachend als spelende kinderen. ‘En doe de deur achter je dicht als je binnenkomt,’ moppert Turull er nog achteraan. In zijn ruime, statig appartement in hartje Barcelona – een leefbaar ratjetoe van ruimtes met mozaïeken en kleurrijke schilderijen, felgekleurde deurposten, opgestapelde instrumentenkoffers, een nieuwsgierige Perzische kat en een studio met percussie-instrumenten uit alle windstreken – schuift ook dj Panko aan, die samen met Turull en gitarist Ramón Jimenez de grondvesten van de groep vormt.
Ojos de Brujo In Internet Explorerasd f 18 december, 2009 'Jongens, naar binnen, het interview begint!' roept bandleider Xavi Turull van Ojos de Brujo uit het raam. Buiten op het dakterras tafeltennissen trompettist Carlos Sarduy en percussionist Max Wright, druk lachend als spelende kinderen. 'En doe de deur achter je dicht als je binnenkomt,' moppert Turull er nog achteraan.
In zijn ruime, statig appartement in hartje Barcelona - een leefbaar ratjetoe van ruimtes met mozaïeken en kleurrijke schilderijen, felgekleurde deurposten, opgestapelde instrumentenkoffers, een nieuwsgierige Perzische kat en een studio met percussie-instrumenten uit alle windstreken - schuift ook dj Panko aan, die samen met Turull en gitarist Ramón Jimenez de grondvesten van de groep vormt.