Rasa maakt vliegende seizoensstart Nieuwe website, nieuwe huisstijl, nieuw programmamagazine 14 september, 2011 Rasa in Utrecht opent haar nieuwe seizoen zaterdag 17 september met een Club Rasa-avond, featuring El Hijo de la Cumbia. De avond zal extra feestelijk zijn omdat Rasa Muziek & Dans zojuist haar image een compleet nieuwe look heeft gegeven, met een nieuwe website en een tweemaandelijks programmamagazine. Voor september en oktober staat een mooie reeks concerten op het programma.
Ultra High Flamenco opent Intermezzo concertserie Brede flamenco-concertserie, van UHF tot Diego del Morao 5 september, 2011 In januari 2011 stond de Flamenco Biënnale weer garant voor een bijzonder en eigentijds programma met flamencodans en -muziek. Om de leegte tussen de Biënnales te vullen, tot aan de volgende in 2013, staat er een Intermezzo Flamenco-serie concerten op het programma, die eind september spetterend van start gaat met de flamencojazzformatie UHF, Ultra High Flamenco, in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.
Mariana de Cádiz brengt repertoire van haar thuisstad 'Ik zing gewoon een bolero in een bulería-ritme' 14 september, 2011 ‘Hola, mi reina’, begroet ze mij met de amicale charme kenmerkend voor haar thuisstad, ‘hoe gaat het met je?’ De baai van Cádiz ligt er vredig bij en heeft een diepe turquoise kleur. De thermometer geeft 37 graden aan. Aan de overkant van de landtong, in de bries van de Atlantische Oceaan, vindt ‘cantaora’ Mariana Cornejo een plekje op het terras van haar favoriete ijssalon, waar het personeel haar met familiaire genegenheid begroet. Vanaf 22 september treedt de cantaora drie dagen in de Benelux op.
Womex Top Label Award 2011 bekend gemaakt World Village en Le Chant du Monde winnen samen 28 augustus, 2011 De Womex Top Label Award 2011 gaat voor het tweede jaar op rij naar het label World Village, dit keer samen met Le Chant du Monde, eveneens een label van Harmonia Mundi.
World Music Charts - september 2011 Top 3 met muziek uit Brazilië, Gambia en Kenia 1 september, 2011 De twintig beste albums van de maand, gekozen door 47 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen.
Drums United start wereldtournee Vier European Heartbeat-projecten in de komende twee jaar 1 december, 2011 Drums United is het multinationale percussiecollectief onder leiding van drummer en timbalero Lucas van Merwijk dat sinds 2000 langs de Nederlandse theaters tourt. Vanaf september gaan ze op een wereldwijde tournee. In oktober start het speciale project European Heartbeat, samen met de Ierse bodhranspeler Eamon Murray.
Honderden cd-recensies tot 2012 op MixedWorldMusic.com Alle albumbesprekingen in één overzicht 20 oktober, 2011 Honderden cd-recensies in één overzichtelijke lijst bij elkaar. Lees de albumbesprekingen van de recensenten van MixedWorldMusic.com. Uit ons archief! Klikken maar!
Concert- en uitgaanstips september Van Oana Cãtãlina Chitu tot Bongomatik, van Ultra High Flamenco tot Son Palenque 24 augustus, 2011 De medewerkers van MixedWorldMusic kozen weer een aantal optredens uit het enorme aanbod van de maand september. Dit zijn de concerten waar ze het meest naar uitkijken.
Fra Fra Sound tourt met het Majid Bekkas Trio Wild Coast to Sahara: Uitwaaieren van Ghana naar Marokko en Suriname 13 augustus, 2011 Op het eerste gezicht lijkt het vergezocht. Wie combineert nu Afro-Caribische muziek met woestijnblues? Maar, zoals de Surinaams-Nederlandse jazzband Fra Fra Sound en de Marokkaanse zanger Majid Bekkas laten horen, er bestaan sterke overeenkomsten in hun muziek. In september op tournee door Nederland!
Het nieuwe wereldmuziekseizoen gaat van start Amsterdamse Uitmarkt geeft startsein voor cultureel seizoen in Nederland 15 augustus, 2011 Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus geven tal van wereldmuziekformaties de aftrap voor het nieuwe wereldmuziekseizoen tijdens de Uitmarkt, op en rondom het Leidseplein en het Museumplein in Amsterdam. Daarna gaan de concertzalen van start met hun najaarsprogramma. Veelbelovende tournees zijn op komst: van Cheikh Lô en Puerto Candelaria tot Bombino en Mayra Andrade. Hier een eerste blik op de belangrijkste tournees langs de Beneluxpodia tot en met december 2011.
Gismonti verklankt meer dan Brazilië alleen 'Luisteraars gaan op zoek naar minder gepolijste klanken’ 7 november, 2011 Meestergitarist Egberto Gismonti beweegt zich tussen jazz-, folkloristische, klassieke én hedendaagse muziek als een geoefend danser tussen het gekrioel op een dansvloer. De beroemde musicus en componist speelt een belangrijke rol tijdens het Brasil Festival Amsterdam en het international arts festival Europalia.Brasil te Antwerpen. Een interview.
'Moraíto Chico' - Manuel Moreno Junquera overleden In Memoriam 10 augustus, 2011 ‘Muziek, is dat wat er tussen de noten zit.’ Flamencogitarist Manuel Moreno Junquera, die op woensdag 10 augustus op 54-jarige leeftijd aan longkanker overleed, was de belichaming van deze uitspraak van violist Issac Stern.