Verslag Houtfestival 2018 met Mixed Media Lounge Zondag 17 juni - een live verslag 17 juni, 2018 Verslaggeving die groeit! Dit verslag vullen we vandaag aan met steeds nieuwe items - tijdens het festival!
Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 17 juni 2017 van 12.00 - 23.00 uur! De 33e editie! Als altijd muziek op vier podia. Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. Dit keer zijn we te vinden op het kleine podium vóór het grote Houtpodium. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma op alle vier de podia en in de Mixed Media Lounge. 
On The Roof - carte blanche voor Simone Sou Trio van muzikale wereldburgers op dakterras in Noord 8 juni, 2018 In een knus atrium, verborgen op het dak van een bedrijfspand aan de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord, organiseert Felix Hildenbrand elke zomer een reeks concerten in de ruim bemeten categorie 'jazz en wereldmuziek'. Op 29 juni geeft hij daar de vrije hand aan slagwerker en percussionist Simone Sou.
Amsterdam Roots Festival 1-8 juli Met apotheose Roots Open Air, zondag 8 juli in Oosterpark 5 juni, 2018 Een flink langgerekt Amsterdam Roots Festival dit jaar, op tal van locaties. De eerste avond met Togo All Stars is 1 juli bij Pllek, de afsluiting met Roots Open Air, zondag 8 juli in het Oosterpark.
Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 17 juni Met The Veloptian Solitude, Nizar Rohana trio en Sabir Khan & Heiko Dijker 2 juni, 2018 Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 17 juni 2017 van 12.00 - 23.00 uur! De 33e editie! Als altijd muziek op vier podia. Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. Dit keer zijn we te vinden op het kleine podium vóór het grote Houtpodium. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma op alle vier de podia en in de Mixed Media Lounge. 
30 jaar Afrikafestival in Hertme 7-8 juli 2018 Een Afrikaanse sprookje in Twente 6 juni, 2018 Onder de titel 'Een Afrikaanse sprookje in Twente' viert het Afrikafestival in Hertme op 7 en 8 juli zijn dertigjarig jubileum. Een niet geringe prestatie, want in al die jaren heeft de organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat, nog nooit een cent subsidie ontvangen. Het succes van het festival, waar liefhebbers van Afrikaanse muziek al maanden van te voren naar uitkijken, is te danken aan de kundigheid van programmeur Rob Lokin, de uitermate relaxte, enigszins hippieachtige sfeer en de landelijke ligging in Twente. Het toonaangevende Engelse wereldmuziekmagazine Songlines plaatste het Afrikafestival Hertme meerdere jaren op rij in zijn lijst van 25 beste internationale festivals. Kortom, het beloven weer twee mooie dagen in Hertme te worden, met een bijzonder project van Namibian Tales als aftrap en een uniek concert van de Afrikaanse reggaester Alpha Blondy als afsluiting.
Mixed Media Lounge op Music Meeting Festival in Nijmegen 19 t/m 21 mei Pinksterweekend 2018 met Seun Kuti, Saz'iso, Kareyce Fotso, Shishani e.v.a. 19 mei, 2018 Elders op deze site vind je alles over het programma van het International Music Meeting Festival 2018. Gedurende drie dagen zijn we met MixedWorldMusic host van de Mixed Media Lounge op Music Meeting voor interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. In dit artikel vind je het volledige programma van de Mixed Media Lounge, op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei. De festivalartiesten komen voor of na hun optreden naar de Oyo-tent voor een live-interview met een journalist van MixedWorldMusic en voor een mini-concert.
Habib Koité & Bassekou Kouyaté Twee Malinese sterren samen op één podium 13 mei, 2018 Twee Malinese sterren betreden eind deze week gezamenlijk het podium bij concerten in Nederland en België: gitarist/zanger Habib Koité en Bassekou Kouyaté, meester op de ngoni. Normaal treden deze beroemde Malinese muzikanten vrijwel altijd onder eigen vlag op. Deze gezamenlijke Europese tournee, die ook de Benelux aandoet, mag dan ook gerust uniek genoemd worden. Habib Koité en Bassekou Kouyaté kennen elkaar al sinds de jaren tachtig en waren alle twee lid van van Toumani Diabaté’s Symmetric Orchestra. Sindsdien bouwden beide artiesten een succesvolle internationale solocarrière op, maar verloren elkaar nooit uit oog en hart. Hun sterk ritmische muziek met fraaie Malineze melodielijnen zal ongetwijfeld voor de nodige opwinding zorgen bij de komende concerten.
Marokkaanse souldiva Oum op Music Meeting Bedwelmende klanken van een rijzende ster 14 mei, 2018 De Marokkaanse singer-songwriter Oum is een van de rijzende sterren aan het Noord-Afrikaanse muziekfirmament. Met haar prachtige, heldere stem, die zowel romantiek als bezinning uitstraalt, verbindt ze op elegante wijze Marokkaanse gnawa met soul, jazz, gospel, r&b en zelfs Cubaanse son. Deze charmante live performer met haar veelkleurige hoofdtooien en prachtige sieraden maakte drie jaar geleden al grote indruk tijdens haar showcase op de Womex in Santiago de Compostela. Haar concert op Eerste Pinksterdag op de International Music Meeting zal zonder twijfel magische momenten en kippenvel opleveren.
Saz’iso - wonderschone klaagzang uit Albanië Het tranendal van de Balkan op MusicMeeting 15 mei, 2018 Albanië is zonder twijfel het meest onbekende land van Europa. Al was het maar omdat het decennia lang hermetisch gesloten was, veel strenger nog dan andere landen met communistische regimes. En net als in de Sovjet-Unie werden lokale volkstradities vervangen door kitscherige staatsfolklore. Dus toen begin jaren negentig voor het eerst de klaagliederen uit het zuiden van Albanië buiten de eigen grenzen te horen vielen, spitsten liefhebbers meteen de oren. Een echte doorbraak bleef helaas uit, maar mede dankzij producer Joe Boyd en de Albanese 'supergroep' Saz'iso komt daar nu verandering in. Zondag 20 mei is Saz'iso te zien tijdens de International Music Meeting in Nijmegen.
Alles over International Music Meeting 2018 In pinksterweekend op volledig vernieuwd festivalterrein in Nijmegen 19 mei, 2018 De International Music Meeting neemt al vele jaren haar naam letterlijk. Muziekontmoetingen te over weer dit jaar op het driedaagse festival in Nijmegen tijdens het pinksterweekend. Juist nu muziekstijlen minder dan ooit te duiden zijn als puur world music of puur jazz, laat Music Meeting al die stijlen organisch ineenvloeien. Het programma van 2018 staat weer als een huis en gaat plaatsvinden op een volledig opgeschud festivalterrein. Een editie om niet te missen dus! See you there, 19-20-21 mei! 
Dálava op tournee door België Zoektocht naar vergeten Moravische volksmuziek 17 februari, 2018 'The Book of Transfigurations', het tweede album van het uit Vancouver afkomstige ensemble Dálava, werd verleden jaar door slechts weinigen opgemerkt.  Op deze cd herinterpreteren zangeres Julia Ulehla en haar partner gitarist Aram Bajakian – de kern van Dálava - dertien Moravische volksliedjes die meer dan honderd jaar geleden werden getranscribeerd door Ulehla’s overgrootvader Vladimir. Op werkelijk unieke wijze catapulteren Ulehla en Bajakian vergeten Tsjechische volksmuziek naar de moderne tijd door ze te mengen met avant-garde en post rock. Volgende week begint de Europese tour van Dálava met twee concerten in België.
Aynur op tournee Koerdisch-Turkse diva doet Nederland en België aan 2 februari, 2018 Zangeres Aynur was de eerste Koerdische artiest ooit die in de eigen taal optrad voor de Turkse staatstelevisie. De afgelopen jaren heeft ze het imago van Koerdisch-Turkse zangeres losgelaten. Ze laat zich niet langer alleen inspireren door Koerdische en Turkse muziek, maar verwerkt ook invloeden uit andere mediterrane landen en Centraal-Azië. Handelsmerk van deze diva is haar glasheldere stem, die doordrenkt is van passie en weemoed. In 2017 gaf het Berklee Mediterranean Music Institute haar een Master of Mediterranean Music Award, een grote blijk van erkenning voor haar inmiddels imposante oeuvre. Eind februari maakt Aynur een tournee door Nederland en België.