Izaline Calister
Mdungu
Suzanna Lubrano
Amsterdam Klezmer Band
Programma bekend Dutch Jazz & World Meeting 31 Showcases voor muziekprofessionals en publiek zaterdag 11 september, 2010

Tijdens de eerste Dutch Jazz & World Meeting, op 1, 2 en 3 december in Amsterdam, presenteren 31 toonaangevende Nederlandse jazz- en wereldmuziekacts zich aan internationale en nationale muziekprofessionals. In de categorie wereldmuziek zijn onder anderen Izaline Calister, Mdungu en Suzanna Lubrano geselecteerd.

Lees het uitgebreide, geactualiseerde bericht over de Dutch Jazz & World Meeting elders op deze site. Klik hier.

Op donderdag 2 en vrijdag 3 december treden in de Melkweg en de Sugar Factory op:

Wereldmuziek
Amsterdam Klezmer Band, Arifa, Baraná, Combinatie XVI, Ghetto Flow, Hotel, Izaline Calister, Kuenta I Tambu, Lenneke van Staalen, Lilian Vieira & Rogerio Bicudo, Maghreb Mania, Mdungu, Minyeshu, Namgyal Lhamo, Suzanna Lubrano en Widosari.

Jazz
Ambush Party, Artvark Saxophone Quartet, Benjamin Herman Quartet, Corkestra, Elastic Jargon, Eric Vloeimans’ Gatecrash, Gareth Davis & Machinefabriek, Harmen Fraanje Avalonia Trio, Jasper Blom Quartet, Jungle Boldie, Knalpot, Lackritz, The Ploctones, Sanne van Hek & Koenraad Ecker, en Simin Tander Quartet.

Kaartverkoop
De concerten zijn bestemd voor muziekprofessionals én publiek. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.melkweg.nl. De Dutch Jazz & World Meeting 2010 opent officieel op 1 december in het Bimhuis.

Showcases
Het showcaseprogramma van de Dutch Jazz & World Meeting is samengesteld door een team van onafhankelijke programmeurs: Huub van Riel (Bimhuis), Sander Grande (North Sea Jazz Festival / Mojo Concerts), Frans Goossens (Melkweg / Amsterdam Roots Festival) en Danka van Dodewaard (Rasa). Zij maakten een selectie uit ruim driehonderd aanmeldingen.

Conferentie
Op 2 en 3 december wordt overdag in verschillende panels en interviews ingegaan op de belangrijke factoren die van invloed zijn op de wereldmuziek en de jazz in Nederland en de rest van de wereld. De bijeenkomsten vinden plaats in de zalen van Felix Meritis in Amsterdam. Het pand aan de Keizersgracht is twee dagen lang het middelpunt voor alle professionele programmeurs, journalisten, boekers en agenten in de jazz en de wereldmuziek. Daarnaast presenteren Nederlandse impresariaten, boekers en acts zich op de informatiemarkt in Felix Meritis. De tweedaagse conferentie is uitsluitend toegankelijk voor professionals, evenals de late night sessions in het American Hotel.

Klik hier voor meer informatie.


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024