Roberto Fonseca-Fatoumata Diawara
Noura Mint Seymali
Havana-Paris-Dakar: Harold Lopez-Nussa & Alune Wade
Driss El Maloumi
The Jones Family Singers
Too Many Zooz
Alles over Music Meeting in Nijmegen - pinksterweekend 2015 Onder het motto 'de beste muziek die je zelden ziet' - tussen world en jazz donderdag 21 mei, 2015

Music Meeting vindt traditiegetrouw plaats tijdens het pinksterweekend, van zaterdag tot en met maandag, 23 tot en met 25 mei dit jaar. Zie hieronder korte beschrijvingen van de acts inclusief soundfiles, het programmaboekje en blokkenschema, en verderop in het artikel video's van de festivalartiesten. MixedWorldMusic gaat ook dit jaar weer de Mixed Media Lounge verzorgen: interviews en mini-concerten met de festivalartiesten in de intieme setting van de Mezzo tent.

Music Meeting wil elk jaar bijzonder programmeren. Tussen world en jazz, met aandacht voor bijzondere samenwerkingen. Natuurlijk zien we bekende namen, zoals Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Tinariwen en Danyèl Waro, maar ongetwijfeld zullen de primeurconcerten als altijd veel stof doen opwaaien. Zie de beschrijvingen hieronder. 

Op het festivalterrein vind je de Apollo, de grote tent voor de grote concerten, meest zitconcerten, sommige sta/dansconcerten, en de Mondo, de open festivaltent.

Naast Apollo en Mondo is er de Intro tent, met nieuw talent, zijn er workshops, is er de Movie Meeting waar je dagelijks een achttal muziekfilms kan bekijken, zijn er brunchconcerten in de Hortus, en kunnen kinderen (gratis toegang t/m 15 jaar) meedoen op de Mini Meeting

Mezzo 
De Mezzo, achter op het terrein voorbij de Apollo, is de derde tent van het festival, lommerrijk tussen de bomen, een geweldige plek om drie dagen lang te genieten van interviews en mini-concerten van festivalartiesten in de Mixed Media Lounge, die MixedWorldMusic al jaren lang verzorgd.

Lees hier alles over het programma van de Mixed Media Lounge


Klik hier voor Apollo-tickets, parktickets, dagkaarten en passepartouts


Programma Music Meeting

ZATERDAG 23 MEI

ZONDAG 24 MEI

Brunchconcerten Hortus 24 mei:
Canzoniere Grecanico Salentino, Italië (11:30u)
Mbongwana Star, Congo (12:30u)

 

MAANDAG 25 MEI

Brunchconcerten Hortus 25 mei:
Bamba Wassoulou Groove, Mali (11:30u)
Hailu Mergia & Mike Majowski, Ethiopië & Australië (12:30u)

Lees hier alles over het programma van de Mixed Media Lounge


Klik hier voor Apollo-tickets, parktickets, dagkaarten en passepartouts

 

Blader hieronder door het programmaboekje. 

 

Het programmaboekje als pdf downloaden kan ook, klik hier(ga naar Share en klik op Download)

Voor het blokkenschema, klik hier

Het tijdshema als lijst, klik hier 

Een paar van de highlights beschrijven we hieronder wat uitgebreider 

Mauretanië
Zo zal de Mauretanische Noura Mint Seymali voor het eerst te zien zijn in Nederland. Over haar album Tzenni schreef Ben Ackermans op MixedWorldMusic 'Noura Mint Seymali heeft een formule gevonden waarin Mauretaanse roots en rudimentaire rock aantrekkelijk met elkaar verweven zijn. Een verrassing.'




Afro-Latin Night
Havana-Paris-Dakar is de gloednieuwe samenwerking van de Cubaanse pianist Harold Lopez-Nussa en bassist/gitarist/zanger Alune Wade, die furore maakte bij het legendarische Joe Zawinul's Syndicate en vanuit standplaats Parijs bij tal van Afrikaanse formaties speelde, van Blick Bassy tot Ismael Lo.



Zij zijn een van de vier formaties die op de Afro-Latin Night aantreden, zondag 24 mei. Nog een primeur voor Nederland op deze avond is Bamba Wassoulou Groove. De gouden jaren van de Malinese muziek 'revisited': ritme, funk en hypnotiserende gitaren.



Het Nederlandse Timbazo zal met haar timba en salsa dura op het Mondo-podium spelen. Lees hier alles over Timbazo 


En Pupy y Los Que Son Son van toetsenist Cesar "Pupy" Pedroso uit Havana sluiten de avond af op het Apollo-podium.  




Mali-Cuba
Nog meer Parijs-Cuba samenwerking is er van de in parijs wonende zangeres Fatoumata Diawara en de Cubaanse pianist Roberto Fonseca, vorig jaar op North Sea Jazz Festival al een groot succes, en inmiddels doorgewinterder in een nog vloeiender combinatie van Malinese en Cubaanse klanken.  




Marokko
Van Driss El Maloumi verwacht de Mixed-redactie ook véél. Naar aanleiding van het optreden van zijn trio op de Womex-beurs afgelopen oktober schreef Ton Maas: 'In het wervelende optreden van de Marokkaanse ûdvirtuoos Driss El Maloumi spelen zijn twee percussionisten met verbijsterende precisie en spatsynchroon de meest complexe ritmische patronen op hun raam- en vaastrommels, al dan niet in muzikale samenspraak met de fel getokkelde melodielijnen uit de Arabische luit.' 



Israel
De Israelische Ester Rada is een snel rijzende ster na haar eerste tournees door Europa en de VS. Ze put uit diverse inspiratiebronnen, van ethiojazz tot soul en gospel.  



Réunion
Danyèl Waro is dichter, muzikant, instrumentmaker én kampioen van de Creoolse cultuur en van de maloya, de “blues” van Réunion, het vulkanische eiland vlakbij Mauritius. Charlie Crooijmans schrijft op MixedWorldMusic: 'Maloya is ontstaan uit liederen van slaven op de plantages die zich hebben ontwikkeld tot een stijl waarin Afrikaanse, Indiase en Malagassische elementen zijn verwerkt. De muziek was een tijdlang verboden door de Franse autoriteiten. Dankzij de activistische inzet en artisticiteit van Danyel Waro is maloya niet in de vergetelheid geraakt en heeft ze zich verder kunnen ontwikkelen.'




VS
 
Opvallend genoeg drie acts uit de VS deze keer op Music Meeting: The Jones Family Singers, een Texaanse familie die opzwepende gospel maakt, met een vintage en R&B-randje, Too Many Zooz, een trio van New Yorkse metromuzikanten, die eindelijk bovengronds komen, en het neusje van de zalm van de Amerikaanse 21e-eeuwse jazz: het Steve Lehman Octet. Nog meer jazz komt van twee formaties rondom drummer Mark Guiliana: het duoBrad Mehldau en zijn eigen band Beat Music. Ook The Baylor Project is voor het eerst in Nederland. Hun soulvolle muziek, met ex-Yellowjacketsdrummer Marcus Baylor, is verankerd in de improvisatietraditie van jazz, blues en gospel.

Tickets 
Zie hieronder video's van bovenstaande artiesten ter kennismaking. Maar ook hier niet gedraald: De kaartverkoop is gestart. Bestel ze hier! 
Een passepartout voor drie dagen slechts € 79,50. Dagkaarten vanaf € 34,50. 


Video's van de festivalartiesten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier alles over het programma van de Mixed Media Lounge


Klik hier voor Apollo-tickets, parktickets, dagkaarten en passepartouts

 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024