Enkele leden van Foltin en KO Brass
Foltin, Kapok's Morris Kliphuis en KO Brass - foto Ton Maas
Morris Kliphuis
Morris Kliphuis
Morris Kliphuis
Foltin meets Kapok & KO Brass Muzikale ontmoeting met humor in de Mixed Media Lounge op Music Meeting zaterdag 7 juni, 2014

De Music Meeting is bij uitstek het festival waar muziek muziek ontmoet: waar musici elkaar ontmoeten in bijzondere combinaties. Dat gebeurde in de Mixed Media Lounge vanmiddag, 8 juni 2014, in een korte maar enerverende set met Foltin, Kapok en KO Brass.

door Mattie Poels, foto's Ton Maas

Trio Kapok bestaat uit Morris Kliphuis op hoorn en cornet, Timon Koomen op gitaar en Remco Menting op drums en percussie. Kapok is een eigenreide groep die begin dit jaar haar tweede cd heeft uitgebracht. Ze spelen in een originele bezetting gecomponeerde improvisaties.

Logisch
Niet zo verwonderlijk dat Kliphuis is gevraagd een groep samen te stellen in onconventionele bezetting. En dat is gelukt. 's Middags speelde hij in Mondo al met de blazers van het Kyteman Orchestra (KO Brass, naar hun wens liever als Knock Out Brass vertaald), aan het begin van de avond ging hij een samenwerking aan met leden van het Macedonisch gezelschap Foltin, die later op de avond zouden spelen: de zanger, mondharmonicaspeler, bassist en twee percussionisten.

Gelukt
Het enthousiasme, plezier en vakmanschap danste het podium af, de goed gevulde Mixed Media Lounge in. Een typische (jam)sessie waarin musici van verschillende achtergronden elkaar voor het eerst ontmoetten, zonder al te diep te gaan. Korte solo's, pakkende funky thema's en jankende mondharmonica wisselden elkaar moeiteloos af. Een genot om naar te kijken en luisteren: musici met muzikale humor.

 

Foltin later op de dag in de Mondo.


meer nieuws
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten
donderdag 2 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024