Angelique Kidjo komt naar Bozar in Brussel ‘Optreden is mijn leven’ 14 januari, 2010 In januari kwam de nieuwe cd Oyo van de Afrikaanse superster Angelique Kidjo uit, met een keur aan gastartiesten, waaronder John Legend, Roy Hargrove en Dianne Reeves. MixedWorldMusic voelde haar aan de tand over haar nieuwe plaat. ‘Mensen willen schoonheid en geluk ervaren.'
Nieuwe cd Ali Farka Touré & Toumani Diabaté 'Ali & Toumani' verschijnt op 22 februari 10 januari, 2010 In the Heart of the Moon was de overrompelende eerste plaat die Ali Farka Touré, meester van de Mali-blues, en zijn pupil Toumani Diabaté uitbrachten in 2005. Het duo won er een Grammy Award mee. Binnenkort verschijnt de nieuwe cd van de gitarist en de koraspeler, opgenomen in Londen, kort na de release van In the Heart of the Moon. Het zijn de laatste opnamen van het duo. Touré overleed in maart 2006.

Gratis download Sierra Leone’s Refugee All Stars Voorpublicatie nieuwe cd op Cumbancha label 8 januari, 2010 Cumbancha geeft een nieuwjaarspresentje weg: download gratis het nummer 'Living Stone' van het nieuwe album van Sierra Leone’s Refugee All Stars, 'Rise & Shine', dat op 23 maart gaat uitkomen.
Lhasa overleden Canadese zangeres werd 37 jaar 6 januari, 2010 Voor wie Lhasa destijds alleen kende van haar twee platen, vol intieme, weemoedige en bespiegelende liedjes, leek de Mexicaans-Canadese zangeres in 2004 zo ongeveer de meest onwaarschijnlijke keuze om het slotconcert op het hoofdpodium van het Sfinks Festival bij Antwerpen te verzorgen. Maar Lhasa kwam, zong en overwon. Met haar bezwerende, lichthese stem wist ze ondanks de relatieve monotonie van haar songs het duizendkoppige publiek tot ademloos luisteren te verleiden. Het werd de meest gedenkwaardige finale die het festival ooit beleefde.
Download nu gratis de cd 'World Connection' 10 tracks van Mariza, Sara Tavares, Netsayi, Deolinda, Tito Paris, e.v.a. 5 januari, 2010 MixedWorldMusic.com en World Connection bieden bezoekers van deze site een gratis download aan van een volledige cd met niet eerder uitgebrachte tracks van Mariza, Waldemar Bastos, Blick Bassy en Elizabeth Ayoub, songs van Netsayi, Deolinda, Kiran Ahluwalia en Sara Tavares, en remixes van Saban Bajramovic door C-mon & Kypski en Tito Paris door de Easy Aloha's. Op de homepage van MixedWorldMusic.com kun je fragmenten voorbeluisteren. Hieronder vind je de downloadinstructies.
World Music Charts Europe - januari 2010 Céu, Kouyaté en Évora houden stand op nr.1, 2 en 3 2 januari, 2010 De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 24 Europese landen.
MixedWorldMusic.com Jaarlijstjes 2009! Oumou Sangar�s Seya album van het jaar 26 december, 2009 Het jaar bijna voorbij. Tijd voor de jaarlijstjes! Redacteuren, medewerkers en relaties van MixedWorldMusic.com kozen het beste van 2009. �Seya� van Oumou Sangar� is gekozen als beste wereldmuziekalbum. In de vier overige categorie�n werden Mdungu, AKA Moon met Baba Sissoko, Staff Benda Bilili en Music Meeting als winnaars uitverkoren.
Netsayi centraal in World Sessions Poëzie in de strijd tegen de wereldmuziekpolitie 24 december, 2009 De Zimbabwaanse singer-songwriter Netsayi presenteerde kort geleden haar tweede cd, 'Monkey’s Wedding', een plaat met een krachtig, poëtisch en persoonlijk geluid. In februari doet ze zes Nederlandse theaters aan in het kader van World Sessions. ‘Dit is Zimbabwaanse muziek, gewoonweg omdat ik uit Zimbabwe kom.’

Eerbetoon Buika en Chucho aan Chavela Vargas Achtergronden bij El Ultimo Trago 23 december, 2009 Chavela Vargas is in april 90 jaar geworden. Juist in die maand namen de Spaanse zangeres Concha Buika en de Cubaanse pianist Chucho Valdés een hommage op aan de in Costa Rica geboren Mexicaanse zangeres.
Taksim Trio uit elkaar Recente Europese tournee van Turks trio bleek laatste 22 december, 2009 Ruzies waren er al langer binnen Taksim Trio, maar tijdens de laatste tournee in Europa is de bom gebarsten. Taksim Trio bestaat niet meer. Dat meldt Ahmetcan Taºmedir van Pozitif, het management van het trio, vanuit Istanbul, aan Stichting Kulsan, organisator van het Turkey Now Festival: ‘Het is bijzonder spijtig, maar de situatie was volstrekt onhoudbaar geworden. De onderlinge verstandhoudingen zijn zo verslechterd dat de leden van het trio direct na afloop van de tournee hebben besloten te stoppen.’ Lees over het Taksim Trio, dat onlangs nog twee schitterende optredens in nederland gaf, in het onderstaande artikel, eerder gepubliceerd in Mixed Magazine nummer 6 van oktober-november 2008.
Programma Turkey Now! Festival 2010 bekend Met Serkan Cagri, Ahirkapi Orkestra, Kibariye en Sevval Sam 21 december, 2009 De derde editie van het Turkey Now! Festival gaat 4 februari van start en duurt twee maanden, tot en met 4 april. In Amsterdam en Rotterdam. Op 4 februari opent het festival in de Rotterdamse Doelen met een concert van de Turkse superster Kibariye. Zangeres Sevval Sam presenteert in het slotconcert op 4 april in de Amsterdamse Meervaart poëtische songs uit Anatolië, Istanbul en de regio rond de Zwarte Zee.
Twaalfde Tangomagia Festival komt eraan Van 26 tot en met 30 december in Amsterdam 20 december, 2009 Op tweede kerstdag barst het jaarlijkse festival Tangomagia weer los in Amsterdam. Voor deze twaalfde editie is een programma samengesteld met de internationale uitwisseling in de tango als zwaartepunt. De randprogrammering - naast muziek en dans - bestaat uit een expositie van de bekende fotograaf Keith Widyolar en een bijzonder filmprogramma met de tango als onderwerp, 'Cinefilia Tanghera'.