'Que Sensación!' op vijf in hitlijsten Los Angeles Weer overzees succes voor Cubop City Big Band 7 december, 2009 De cd 'Que Sensación!' van de Nederlandse Cubop City Big Band verschijnt deze maand op vijf in de latin top twintig van Los Angeles, te raadplegen op de website van het Amerikaanse blad Latin Beat. De plaat brengt een eerbetoon aan latinjazzpioniers Grupo AfroCuba, Emiliano Salvador en Paquito D’Rivera. Mixed sprak in mei met bandleider Lucas van Merwijk over de plaat.
Mixed Media Lounge op Antillen Festival Met Oswin Chin Behilia, Izaline Calister, Grupo di Betico, Gerald Clarinda, e.a. 12 mei, 2010 Zaterdag 15 mei is MixedWorldMusic.com met de Mixed Media Lounge aanwezig op de grote festivalavond van het Antillen Festival in De Doelen, Rotterdam, met live-interviews en akoestische optredens van de festivalartiesten. De interviews worden gedaan door Alfred Schaffer.
Baraná overtuigt in Amsterdam Nederlandse tour vervolgt dit weekend 11 mei, 2010 Zangeres Ceylan Ertem brengt in Baraná het mooiste boven. Gisteren in Pakhuis Wilhelmina: vlekkeloze zang met stemcapriolen, eigenwijs, de muziek swingend, wringend of verleidelijk funky; Zappaiaans bij vlagen zelfs.
Pinksterweekend: Music Meeting in Nijmegen Drie dagen world en jazz in de tenten op Park Brakkestein 7 mei, 2010 Music Meeting 2009 werd door de medewerkers van MixedWorldMusic.com tot beste festival van het jaar gekozen. De editie van 2010 belooft opnieuw een heel mooie driedaagse te worden, in een mix van world en jazz, gratis en betaald, speciale projecten en geoliede shows, luister- en dansmuziek. Mixed is weer aanwezig in de Mezzo-tent met de Mixed Media Lounge, waar je drie dagen lang live-interviews en akoestische optredens van de festivalartiesten kunt meemaken.
Funky jazz uit Zuid-Afrika door BCUC Bantu Continua Uhuru Consciousness tourt door Nederland en België 8 juli, 2010 Vlak voordat het WK losbarst in de sjieke stadions van Zuid-Afrika, tourt de funky jazzband Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) uit Soweto door Nederland. De band al op het Bevrijdingsfestival Amsterdam en speelt in juni op de festivals Mundial, Nyama en Afro-Latino. Vanaf de podia verspreiden de muzikanten niet alleen een sound die put uit traditionele instrumenten en strakke beats, maar ook hun duidelijke mening over een modern Afrika. Het beeld van de zielige zwarte moet maar eens verdwijnen, vinden ze.
African Blacklist: top-50 te beluisteren op Radio 6 De 50 beste Afrikaanse songs aller tijden 6 mei, 2010 De top-50 van hoogtepunten uit vijftig jaar Afrikaanse popmuziek werd onlangs gepresenteerd in het Utrechtse Rasa tijdens het festival Africa Independent. The African Blacklist is samengesteld door kenners en liefhebbers van Afrikaanse muziek, zowel professionals als publiek. Onbetwiste winnaar: het nummer 'Immigrés' van Youssou N'Dour van het gelijknamige album uit 1984. Salif Keita is het beste vertegenwoordigd in de lijst, met maar liefst vijf songs. Op het webradiokanaal World van Radio 6 is de top-50 elke zaterdag te beluisteren van 22.00-23.00 uur.
Zigeunerswing uit Jerez de la Frontera Tweede Intermezzo Flamenco presenteert Soniquete de Jerez 6 mei, 2010 Als opmaat naar de volgende Flamenco Biënnale in 2011 treden van 14 tot en met 16 mei gitarist Moraíto Chico en zanger Fernando de la Morena op in drie Nederlandse steden.
Nieuwe cd Lokua Kanza No.1 in World Music Charts De 20 beste tracks van de maand, gekozen door 45 Europese radiojournalisten 1 mei, 2010 De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 23 Europese landen.
Oswin Chin Behilia op Antillen Festival Sociaal engagement in een luchtig jasje 28 april, 2010 Tijdens het Antillen Festival in Rotterdam en Amsterdam ontvangt zangeres Izaline Calister de door haar bewonderde Oswin Chin Behilia, nestor van het Papiamentse lied. Vorig najaar was hij met zijn band hier voor optredens ter gelegenheid van het verschijnen van de geprezen cd ‘Liber’. MixedWorldMusic.com sprak toen met hem over zijn album.
Ljiljana Buttler overleden The Mother of Gypsy Soul is niet meer 28 april, 2010 Op maandag 26 april overleed Ljiljana Buttler op 66-jarige leeftijd in haar woonplaats Düsseldorf aan de gevolgen van longkanker.
Frontvrouw Yerba Buena gaat solo Cucu Diamantes presenteert Cuculand 23 april, 2010 Cucu Diamantes, medeoprichter en zangeres van het New Yorkse Grammy-winnende cultgezelschap Yerba Buena, kwam onlangs met een soloplaat uit op het Wrasse-label. Op Cuculand, zoals de cd heet, gaat de Cubaanse artieste verder met het op theatrale wijze samenvoegen van Caribische muziekstijlen als merengue met, pop, disco, cabaret, elektronica en andere muzieksoorten, zoals in dit geval Mexicaanse ranchera.
Europa Festival Utrecht vanaf 6 mei Elf dagen lang balkan, celtic, taranta, flamenco en meer 21 april, 2010 Al jaren is het in het Utrechtse Rasa gewoonte om rond de Dag van Europa (9 mei) aandacht te besteden aan Europese muziektradities. Dit jaar culmineert dit in een heus Europa Festival met maar liefst elf dagen muziek, dans, debat, documentaires en exposities. Er zijn optredens van onder anderen het Boban i Marko Markovic Orchestra, Gevende, Oana Catalina Chitu & Bucharest Tango, Officina Zoé, Matthias Loibner, Moraíto Chico & Fernando de la Morena, en Altan.