Michel Godard (tuba) & James Vodounnon (sousafoon) en de Gangbé Brass Band
Aníbal Velásquez in de Mixed Media Lounge
Saskia Bender interviewt Aníbal Velásquez en gast Francis del Rio van Interactivo over de wederzijdse beïnvloeding van Colombiaanse en Cubaanse muziek.
Joseph Tawadros in de Mixed Media Lounge
Juju Bros met Anton Goudsmit, Stefan Kruger, Udo Pannekeet, Stefan Schmid, Jos de Haas en Pablo de Haas
Regina Carter en Will Holshouser sluiten met een ontroerend duet de tweede dag van de Mixed Media Lounge af - alle foto's op deze pagina door Hans Speekenbrink
Koen Schouten interviewt Michel Godard en James Vodounnon van de Gangbé Brass Band
Interviews en akoestische shows Music Meeting online Beluister op MixedWorldMusic wat er vandaag in Nijmegen plaatsvond dinsdag 31 mei, 2011

Op de tweede – gelukkig zonnige en droge – dag van festival Music Meeting in Nijmegen was MixedWorldMusic.com weer de hele dag gastheer van talloze festivalartiesten in de Mezzo-tent. Niet alleen vonden er akoestische optredens en interviews plaats, maar ook werden er artiesten aan elkaar gekoppeld: een Franse tubaspeler met een Beninese brassband of een Cubaanse sonero met een Colombiaanse groep.

door Elda Dorren en Erk Willemsen
fotografie Hans Speekenbrink

Online staan inmiddels de interviews en akoestische optredens van Aníbal Velásquez y Los Locos del Swing, Gangbé Brass Band ft. James Vodounnon & Michel Godard, Joseph Tawadros Quartet, Jungle by Night, Regina Carter en Juju Bros.

Aníbal Velásquez y Los Locos del Swing
De grote accordeonist Aníbal Velásquez besloot in de Mezzo twee nummers te zingen in plaats van te spelen, wat het dansende publiek niet erg leek te vinden. Zijn band voor de gelegenheid bestond uit percussie, trompet en zang. In het interview met Saskia Bender verklaarde Velásquez dat hij buitengewoon gelukkig was op zijn eerste Europese tournee ooit, ook ondanks zijn leeftijd. ‘Ik denk dat ik hier maar een mooi meisje moet vinden’, voegde hij er nog aan toe. ‘Ik vind het hier wel leuk.’ Tijdens het gesprek schoof ook de Cubaanse zanger Francis del Rio van Interactivo aan, die later op de avond na Velásquez zouden spelen.
Luister hier naar het interview en optreden.

Gangbé Brass Band ft. James Vodounnon & Michel Godard
Veel tuba en sousafoon op Music Meeting dit jaar. In de Mixed Media Lounge brachten we James Vodounnon van de Gangbé Brass Band en de Franse jazztubaspeler Michel Godard, die eerder de dag een mooi concert deed met Godard-Biondini-Niggli, bij elkaar voor een tuba-sousafoonduet. Godard soleerde voornamelijk, maar ook Vodounnon kwam los, wat de avond ervoor met Hazmat Modine (ook twee tubaspelers bij elkaar) niet gebeurde. In het interview na afloop vertelden de bandleden onder meer dat werkelijk alle instrumenten van metaal waren, inclusief de percussie, en aan Godard vroeg Koen Schouten of de blauwe kleur van de tuba zijn spel beïnvloedde, waarop hij zei: ‘Ja, het wordt blauwer!’
Luister hier naar het interview en optreden.

Joseph Tawadros Quartet
Joseph Tawadros, die zich op rap tempo aan het ontwikkelen is tot een van de groten op de Arabische luit, de ud, was bij ons in de Mixed Media Lounge met zijn ensemble aanwezig, met onder anderen John Abercrombie op gitaar, James Tawadros op riq en Drew Gress op bas. Na hun prachtige optreden met een paar formidabele solo’s vertelde Tawadros over zijn jeugd in Australië, de altijd aanwezige Tunesische achtergrond en hoe hij later zijn band had gevormd.
Het interview kun je beluisteren via deze link evenals de twee songs die het kwartet speelde.

Juju Bros
De broertjes Jos en Pablo de Haas vertelden aan de interviewtafel van Dieter van den Bergh hoe hun vader al van Afrikaanse muziek hield en hoe hen dat beïnvloedde. Percussionist Jos de Haas: ‘Ik kreeg op mijn twaalfde een djembé voor mijn verjaardag. Als dat niet was gebeurd, was ik nu misschien gitarist.’ Juju Bros is een nieuw collectief met muzikanten van Zuco 103, Sinas en New Cool Collective. Meteen al een hecht gezelschap, zo bleek.
Luister hier naar hun groovefusion en het interview met Jos en Pablo de Haas.

Jungle by Night
De jonge afrobeatformatie Jungle by Night gaat een nachtconcert geven in Club MM..., de nachtlocatie van Music Meeting. In de Mixed Media Lounge gaven ze een voorproefje en werden ze geïnterviewd door Dieter van den Bergh.
Luister hier naar het interview en het unplugged optreden.  

Regina Carter, Will Holshouser en Luciano Biondini
De Mixed Media Lounge werd afgesloten met een ontroerend optreden van Regina Carter met de accordeonisten Will Holshouser en Luciano Biondini. De laatste twee begonnen het optreden met een geïmproviseerd duet (ze hadden elkaar een halfuur voor het optreden voor het eerst ontmoet) en Holshouser speelde vervolgens een duet met Regina Carter, die met indringend vioolspel aangaf dat we met het concert morgen met haar band Reverse Thread veel kunnen verwachten.
Luister hier naar het optreden van en interview met Regina Carter.
En klik hier om het duet van Biondini-Holshouser te beluisteren

Interviews en optredens van de eerste dag Music Meeting.
Nog meer interviews en akoestische optredens zijn via de pagina te beluisteren die we gisteren publiceerden, met onder anderen Hazmat Modine, Ceumar, Noreum Machi, Fanfare du Belgistan, en 6 Spoons, 1 Kitchen.

Klik hier voor de interviews en optredens van de eerste dag Mixed Media Lounge.

Klik hier voor de interviews en optredens van de derde dag Mixed Media Lounge

Radio 6 besteedt veel aandacht aan Music Meeting.
Bekijk hier de speciale pagina op Radio6.nl, met interviews en opnames.
 


meer nieuws
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten
donderdag 2 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024