Son de Cali vervangt Richie Ray en Bobby Cruz Colombiaans toporkest uit de hoofdstad van de salsa maandag 30 mei, 2011

In onze uitgaanstips voor de maand juni noemden we het optreden van twee invloedrijke salsa-artiesten, Richie Ray en Bobby Cruz, op 25 juni in The Sand in Amsterdam. Helaas kan dit concert niet plaatsvinden. Maar niet te lang getreurd: het fenomenale Colombiaanse salsaorkest Son de Cali zal het duo vervangen.


door Jeanne Schmartz

Sinds acht jaar reist het orkest van Willy García en Javier Vásquez de wereld rond. Met zijn naam brengt het een hommage aan de hoofdstad van de Colombiaanse salsa: Cali. Eenmaal goed op gang is Son de Cali een swingende, bloedstrakke, energieke salsa-trein die niet te stoppen is.

Bandleiders García en Vásquez hebben al een lange muzikale carrière achter de rug, waarvan een groot gedeelte gemeenschappelijk: zo zijn zij allebei leadzanger van Grupo Niche geweest, misschien wel de bekendste band uit Cali. In 2002 besloten zij uiteindelijk hun eigen project te starten.

Met hun son Caleño, son pal’mundo, pal’mundo entero (son uit Cali, son voor de wereld, voor de hele wereld) hebben ze inmiddels overal ter wereld gespeeld en op 25 juni zullen ze The Sand in Amsterdam tot een Colombiaanse feestzaal omtoveren. Ongetwijfeld hebben ze in hun bagage de voor een uiterst dansbare avond vereiste nummers bij zich: van Y Entonces, Que Nos Paso en No Quiero Dormir tot Por Haberla Dejado, Son de Cali en Tan Buena.

Feestorganisator Págozá laten weten dat Richie Ray en Bobby Cruz Later dit jaar zeker in Nederland te zien zullen zijn. Voor vragen omtrent gekochte tickets kan je bellen naar 06 3492 6923 of e-mailen naar info@pagozalatineventscatering.com.


concert
za 25 juni: The Sand, Amsterdam

Klik hier voor meer info.
 


meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024