Vinicius Cantuária
Bill Frisell
Cantuária en Frisell presenteren Lágrimas Mexicanas Met twee concerten op 5 en 6 januari in Amsterdam en Rotterdam zondag 19 december, 2010

Al 25 jaar spelen ze samen, de Amerikaanse jazzgitarist Bill Frisell en de Braziliaanse zanger-instrumentalist Vinicius Cantuária. Nu presenteren ze samen een plaat waarop de Mexicaanse muziek centraal staat, maar ook hun beider achtergronden (bossanova, samba en elektrische noise/distortion-gitaren) een rol spelen. Frisell en Cantuária presenteren hun plaat Lágrimas Mexicanas (Mexicaanse tranen) op 5 januari in het Bimhuis en 6 januari in LantarenVenster.

Singer-songwriter, gitarist en percussionist Vinicius Cantuária maakt prettige samba en bossanova in het verlengde van Tom Jobim en van Caetano Veloso, voor wie hij de wereldhit Lue e Estrella schreef. Hij werkte al samen met wereldsterren als Gilberto Gil, David Byrne en Arto Lindsay. En nu dus ook met Bill Frisell, een van de meest gevraagde gitaristen in de hedendaagse Amerikaanse muziek.

De twee in New York woonachtige muzikanten touren in januari door Europa om hun nieuwe cd Lágrimas Mexicanas te promoten, een album met nummers die de gitaristen samen schreven. In de stukken ontrafelen ze de schoonheid van de bolero’s en andere folkloristische Mexicaanse stijlen, om de muziek vervolgens te verweven met Braziliaanse en hedendaagse motieven. Samen creëren ze een onwaarschijnlijk organisch muzikaal universum, waarvoor Cantuária de poëtische teksten in het Portugees, Spaans en Engels schreef.

De bezetting tijdens de concerten is: Vinicius Cantuária gitaar/zang, Bill Frisell gitaar, Maravaldo Dos Santos percussie.

Concerten
5 januari: Bimhuis, Amsterdam
6 januari: LantarenVenster, Rotterdam
 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024