Amsterdam Roots Festival zondag 25 juni in het Oosterpark Met Meral Polat Trio, Nusantara Beat, Ak Dan Gwang Chil, Florence Adooni, Shishani & Sisterhood en vele anderen maandag 12 juni, 2023

Amsterdam Roots Festival op 25 juni 2023 is een groots openluchtfestival in het Oosterpark, Amsterdam. Het park wordt omgetoverd tot een kleurrijke wereld op zich, waarin je kunt navigeren tussen de World Stage, Moon stage, Super Nova, Kids Area en de Big Bang Stage. Met een grensoverschrijdend muziekprogramma, een spannend circus- en theaterprogramma, swingende urban dance performances en battles, een interactieve expositie van No Limits! Art Castle en volop kinderentertainment. En natuurlijk het heerlijkste eten op de Roots Bazaar. Het festival is gratis.

De line-up van het festival biedt opnieuw een indrukwekkende en inspirerende mix van artiesten van over de hele wereld. Enkele hoogtepunten: 

* Op het hoofdpodium zal de Ghanese high-life muziek van Florence Adooni het publiek in beweging brengen. Haar krachtige stem en authentieke uitstraling hebben al vele harten in Ghana veroverd en nu zal ze voor het eerst optreden in Nederland.

* Ook het Zuid-Koreaanse ensemble Ak Dan Gwang Chil zal het hoofdpodium betreden en traditionele Koreaanse muziek in een energieke stijl presenteren die doet denken aan heavy metal, met de aanstekelijkheid van k-pop.

* Daarnaast zullen Nederlandse muzikanten zoals het Meral Polat Trio en Nunsantara Beat hun nieuwe muziek presenteren, geïnspireerd door hun respectievelijke Koerdische en Indonesische roots.  

Verder kijken we uit naar Shishani & Sisterhood, Dareyn en Bala Desejo!

Op het circuspodium zullen de acrobaten van Yin-Zéro op hypnotiserende wijze de wervelingen van de derwisj combineren met jongleren. De Marokkaanse acrobaat en free runner Said Mouhssine zal een spectaculaire show opvoeren waarin parkour, acrobatiek, objectmanipulatie en magie moeiteloos samenkomen. Ook biedt het festival urban dance en interdisciplinair theater. Voor wie nieuwsgierig is naar diepgang met glitter en een queer perspectief op identiteit en seksualiteit, kan zich samen met de theatermakers van BECOMING laten onderdompelen in sprankelende voorstelling vol intimiteit, dans, sensualiteit, dialoog en kunst.  

Daarnaast presenteert No Limits! Art Castle, in samenwerking met Amsterdam Roots Festival, een bijzondere expositie van knuffelbare sculpturen, wandkleden, keramiek, foto's en videokunst. De curator, kunstenaar en performer Simomo verzorgt bij deze expositie een interdisciplinair programma met performances, poetry, workshops en gesprekken. 

Vanaf deze editie zal het festival ook toegankelijk zijn voor bezoekers met een fysieke of verstandelijke beperking. Hierbij werken we enerzijds aan specifieke voorzieningen om de fysieke, sociale en digitale toegankelijkheid te bevorderen en tegelijkertijd ook aan representatie van artiesten met een beperking in het programma. 

Klik hier voor alle programma-informatie

 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024