Indiase fluitisten Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi in Muziekgebouw aan 't IJ Onderdeel van de serie World: traditie en vernieuwing gaan hand in hand dinsdag 14 februari, 2023

In april en mei zijn er in de serie World van Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam drie concerten. We belichten onder meer het concert van de Indiase fluitisten Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi op 22 april 2023.

Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi
Met Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi betreden zaterdag 22 april twee sterren uit de Indiase klassieke muziek het podium. Deze wereldberoemde fluitisten zijn meester op de bansuri, de traditionele bamboefluit, en treden zowel samen als alleen op. Hun muziek is authentiek Indiaas, maar hun improvisaties kunnen zich ontwikkelen tot flitsende fluitduels die onverwachte muzikale ervaringen tot leven roepen.

Ze worden ze bijgestaan door de innovatieve tablaspeler Satyajit Talwalkar, die net zo’n open en vernieuwende opstelling ten opzichte van de klassieke traditie heeft als de beide fluitisten. Met Patri Satish Kumar op mrdangam en kanjira, en RN Prakash op ghatam komen de muzikale tradities uit het noorden en zuiden van India samen.

Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi zijn typerende exponenten van de evolutie die de Indiase klassieke muziekcultuur sinds de jaren zestig van de vorige eeuw heeft doorgemaakt. Beide bansurispelers zijn van jongs af aan getraind in de oude tradities en improviseren nog steeds in de klassieke stijl, maar maakten ook muziek voor Bollywoodproducties en werkten met westerse jazzmuzikanten zoals  gitarist John McLaughlin.

Zaterdag 22 april, 20.15u, Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi
Meer informatie en tickets

De serie World 2022-2023 wordt in mei afgesloten met twee concerten. 

In het concertprogramma 'Cuba' zingt Cappella Amsterdam barokmuziek en hedendaagse Cubaanse muziek waarin zowel Europese als Latijns-Amerikaanse invloeden te horen zijn.
Vrijdag 19 mei, 20.15 Cuba - Capella Amsterdam


De legendarische Master Drummers of Burundi komen met hun machtige drums en atletische dansers een lawine van geluid, kleur en beweging brengen.
Zondag 21 mei, 15.00u - Master Drummers of Burundi 

Informatie en tickets bij Muziekgeb
ouw aan 't IJ


meer nieuws
Altin Gün en het Tombaz Ensemble op tournee
donderdag 23 maart, 2023
Savina Yannatou en Lamia Beioui met Primavera en Salonico in het Bimhuis
maandag 20 maart, 2023
Ethiopische muziek beleeft comeback
maandag 13 maart, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 maart, 2023
Pinksterweekend 27-28-29 mei in Park Brakkenstein, Nijmegen
vrijdag 24 februari, 2023
Interview met de Griekse chanteuse voorafgaand aan haar tour van 15-19 maart 2023
donderdag 23 februari, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 februari, 2023
Negende Flamenco Biënnale rinkelend van start
zondag 22 januari, 2023
vrijdag 20 januari, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 januari, 2023