Fuensanta Méndez
Yoran Vroom
Nieuw online muziekkanaal Music Meeting All Ears Première op zaterdag 22 mei, eerste dag van het pinksterweekend woensdag 28 april, 2021

Met MixedWorldMusic zijn we al vele jaren verbonden aan Music Meeting. Elk jaar runnen we daar de Mixed Media Lounge: miniconcerten en interviews met de festivalartiesten in een intieme setting. Komend pinksterweekend is het de tweede keer dat er geen live festival zal zijn wegens de coronasituatie. Maar Music Meeting heeft bepaald niet stilgezeten en presenteert dat weekend haar nieuwe online muziekkanaal Music Meeting All Ears.


Sinds vorig jaar is Maite Hontelé de artistiek leider van Music Meeting. Ze geeft aan wat het plan is met het nieuwe muziekkanaal: “Net als op Music Meeting Festival, willen we op Music Meeting All Ears het publiek uitnodigen om muziek van hoogwaardige kwaliteit te ontdekken en kennis te maken met fantastische artiesten. We besteden veel aandacht aan het verhaal achter de muziek. We geloven erin dat de diepere beleving van muziek samen met de context mensen inspireert om buiten hun muzikale comfortzone te luisteren.”

Binnenkort lees je op MixedWorldMusic een interview met Maite Hontelé.


Avontuurlijke muziek
De lancering van Music Meeting All Ears staat gepland op de eerste dag van het pinksterweekend, zaterdag 22 mei 2021. Het wordt het startsein voor ‘365 dagen avontuurlijke muziek ontdekken vanuit een algoritmevrije benadering’, aldus de festivalorganisatie. De programmeurs van Music Meeting nemen de bezoekers mee op sleeptouw aan de hand van unieke content, bestaande uit intieme muzieksessies, podcasts, artiestenportretten, concertregistraties, archiefmateriaal en playlists, voor iedereen vrij toegankelijk. Ook als de coronacrisis achter rug is, blijft Music Meeting All Ears jaarrond smaakmaker voor nieuwe muziek en het jaarlijkse Music Meeting Festival.


Concertregistratie Ramon Valle en Reinier Baas
Een voorproefje daarvan liet Music Meeting vorig jaar al zien toen het festival gecancelled moest worden. Ramon Valle en Reinier Baas waren te zien in een uur durend livestream concert. Kijk dat concert hier terug:


Focus op jonge makers en nieuwe projecten

Music Meeting grijpt dit tweede coronajaar aan om zich te focussen op jonge makers. Dit doet zij door nieuwe producties te initiëren met getalenteerde artiesten die in Nederland nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Musici met een sterke muzikale identiteit en een genre-overschrijdend geluid. Het merendeel van deze musici is woonachtig in Nederland en kent een verscheidenheid aan culturele achtergronden. De eerste namen die op Music Meeting All Ears worden gepresenteerd zijn inmiddels bevestigd:


Zangeres en contrabassiste Fuensanta Méndez (Mexico/NL) schrijft momenteel aan een compositie voor haar Ensemble Grande. In deze video licht ze toe wat ze van plan is.


Yoràn Vroom
(NL), een van de beste drummers in Nederland van dit moment, komt met eigen werk, waarbij hij ook dans inzet. In deze korte video vertelt hij over het project.


En ook Ruven Ruppik (Duitsland) percussie, Nawras Altaky (Syrië/NL) ud en zang, Mariá Portugal (Brazilië) drums en zang zijn inmiddels bevestigd. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.


Vol verwachting op naar zaterdag 22 mei!  

www.musicmeeting.nl  


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
woensdag 1 december, 2021
Applaus maskeert contrast in Concertgebouw
woensdag 10 november, 2021
Slotconcert Old Roots New Routes alsnog met publiek
zondag 7 november, 2021
Een van de bijzondere showcases op de Womex 2021 in Porto
dinsdag 2 november, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
maandag 1 november, 2021
Showcases en conferentie, 27-31 oktober 2021
maandag 1 november, 2021
Inclusief een uniek concert van het Alain Pérez Quinteto
donderdag 28 oktober, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
vrijdag 1 oktober, 2021
Porto - 27 tot en met 31 oktober
zondag 19 september, 2021