RIP Mick Paauwe Latin-jazz bassiste overleden maandag 14 september, 2020

Op zondagochtend 13 september 2020 is de Latin-Jazz bassiste en theatercomponiste Mick Paauwe op 53 jarige leeftijd overleden.


Mick Paauwe brengt haar jeugd door in Curaçao en Brazilië, waardoor ze al vroeg in aanraking komt met Latijns Amerikaanse muziek. Terug in Nederland is ze de eerste 'Baby-bass'-speler die aan de Latin afdeling van het Rotterdams Conservatorium afstudeert (1999).
 
Na haar eindexamen richt ze samen met percussionist Jens Kerkhoff het Latin Jazz quintet BYE-YA! op met onder meer Randal Corsen en Jarmo Hoogendijk.
 
Ze wordt een veel gevraagd bassiste binnen de Latin-scene van Nederland. Mick speelt o.a. in Cubop City Bigband, Bye-Ya!, Rumbatá, CRAM en Bongomatik. Ook treed ze regelmatig op met La Banda Iré, Geraldo Rosales, Nueva Manteca, Craig Handy, Brian Lynch, New Cool Collective Big Band, Saoco e.v.a.
 
Rond 2005 legt ze zich meer toe op theater en jazz met haar toenmalige partner drummer Arend Niks. Zo speelt ze in 'Frankenstein', van het NNT, door Ko van den Bosch en Arend Niks en in de Parade-voorstelling 'Koud Meisje' en 'Ik beloof dat ik onvoorzichtig zal zijn', van Orkater, met Paul van der Laan en Ria Marks.
De laatste jaren schrijft ze muziek voor de jaarlijkse familievoorstellingen van de Stokerij in Schiedam en wordt de vaste bassist van de groep Spijkers met Joost Spijkers.
 
In 2013 richt ze samen met actrice Roos Drenth en Arend Niks de muziektheatergroep 'Nieuw Niks' op waarmee ze vrijwel jaarlijks voorstellingen maakt, onder meer 'de Welkom trilogie', 'Barst' en 'Overlast', met acteur Rogier in 't Hout.
 
Mick trouwt in 2014 met Corrine Bot.
 
Begin van 2020 blijkt ze terminaal ziek. Haar vriendenkring houdt ze op de hoogte met ijzersterke en positieve 'updates'. In een van de laatste berichten meldt ze:
 
'Wat je wel voor mij zou kunnen doen zijn dingen die je eigenlijk voor jezelf, de mensen om je heen en de hele wereld zou kunnen doen: lief zijn voor elkaar, minder vlees eten, plastic dat op straat of in de natuur ligt oppakken en weggooien, wat minder consumeren, enz, enz.
Dat zijn dingen waar ik heel blij van word, maar ik wil hier nu vooral niet de moraalridder gaan uithangen dus doe er vooral mee wat je wilt. : )'


meer nieuws
donderdag 3 september, 2020
Na vijf jaar een verrassend tweede album
donderdag 20 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 juli, 2020
Dankzij aanpassingen eindelijk weer live muziek
maandag 29 juni, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
dinsdag 2 juni, 2020
Van Fela Kuti tot The Good, The Bad & The Queen
vrijdag 1 mei, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 mei, 2020
Stan Rijven herdenkt Bas Springer in twee uur durende uitzending
zaterdag 25 april, 2020
vrijdag 24 april, 2020