World Music Charts Europe - Juni 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 juni, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Reportages vanaf het Music Meeting Festival 2023 Verslagen vanaf het festivalterrein dit pinksterweekend 28 mei, 2023 MixedWorldMusic is partner van Music Meeting Festival en is betrokken bij het programma op het All Ears Area-podium. Daar doen onze journalisten live-interviews met de festivalartiesten, die er ook tal van miniconcerten geven. Daarvan verslag natuurlijk, maar ook van de concerten op de andere drie podia: Nikko, Ziro en Mystic.
Programma Music Meeting's All Ears Area in het pinksterweekend 2023 Drie dagen lang intieme concerten, interviews en films op de All Ears Area 21 mei, 2023 Ons online magazine MixedWorldMusic heeft een lange historie met Music Meeting Festival. Elk jaar doen we er live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, voorheen onder de noemer Mixed Media Lounge, sinds vorig jaar op het speciale podium All Ears Area. Alles over het programma op dat podium in dit artikel!
Masters of Anatolia in concert: Cengiz Özkan 'Meester van de Melancholie' 19 mei, 2023 In het kader van de concertserie ‘Masters of Anatolia’ doet zanger en luitist Cengiz Özkan uit Turkije ons land aan. Zijn tournee door ons land ging donderdagavond van start in de Amsterdamse Meervaart en Ton Maas bezocht de voorstelling voor Mixed.
Master Drummers of Burundi touren door Nederland Eeuwenoude traditie van drums en dans 16 mei, 2023 Er zijn van die eeuwenoude muziektradities die je eens in je leven gezien moet hebben. Die kans heb je nu, nu de Master Drummers of Burundi door Nederland touren. Vanaf donderdag 18 mei tot en met 21 mei 2023, in Leeuwarden, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam.
Souk en gij zult vinden… Ahl Nana- L’Orchestre National Mauritanien (Radio Martiko, 2023) 12 mei, 2023 Collega Stan Rijven bespreekt albums liefst in samenhang, ingebed in hun historische, maatschappelijke en culturele context. Dat past niet in het sjabloon waarin onze albumrecensies gegoten (moeten) worden. Vandaar dit afwijkende format voor een plaatrecensie.
RIP Felix Hildenbrand Drijvende kracht achter On The Roof onverwacht overleden 1 mei, 2023 Contrabassist Felix Hildenbrand, initiator en drijvende kracht achter de bijzondere concertreeks On The Roof, die de afgelopen twaalf jaar gedurende de zomermaanden plaatsvond op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam-Noord, is totaal onverwacht overleden. Een schok en een groot verlies voor zijn familie, zijn vrienden, onder wie enorm veel muzikanten, zijn naaste medewerkers en natuurlijk de vele trouwe bezoekers van wat misschien geen festival mocht heten, maar het stiekem natuurlijk wel was.
World Music Charts Europe - Mei 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 mei, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Eljuri in Haarlem en Nijmegen Sterke en gevarieerde optredens van latinzangeres en gitariste 10 april, 2023 De in Ecuador geboren en in New York wonende Amerikaanse zangeres en latin-rockgitariste Eljuri gaf met de eveveens in New York woonachtige bassist Winston Roye en de Colombiaanse drummer/percussionist Alex Alexander een tweetal sterke en gevarieerde optredens in Nederland. Donderdagavond 6 april trad ze op in de kleine Zoca Flavor zaal van het Patronaat in Haarlem, en op de eerste paasdag ’s middags in de Thiemeloods in Nijmegen. Zo presenteerde ze in Nederland haar nieuwe cd Reflexión, maar ze speelde ook repertoire van vorige albums. In Nijmegen was er meer maar ook ouder publiek dan in Haarlem.
In het pinksterweekend: 3 dagen Music Meeting Festival - wat kan je gaan zien? Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei 2023 20 mei, 2023 Komend weekend gaat het Music Meeting Festival van start in Nijmegen. Lees er alles over in dit uitgebreide artikel met veel audio en video. Onder aan het artikel alle acts plus wat je in de All Ears Area kan verwachten, waar je de journalisten van MixedWorldMusic zal tegenkomen bij de live-interviews en mini-concerten! Inclusief blokkenschema!
World Music Charts Europe - April 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 april, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Tango's & Istanbeats aan de Bosporus Altin Gün en het Tombaz Ensemble op tournee 23 maart, 2023 Twee Nederlandse groepen leveren de laatste tijd een vitale bijdrage aan de revival van twee vrijwel vergeten Turkse muziekstijlen die in de vorige eeuw razend populair waren. Allebei waren ze afkomstig uit andere delen van de wereld, maar kregen in Turkse handen een heel eigen karakter. De tango kwam naar Turkije vanwege de liefde die de vader des vaderlands voor de Argentijnse dans had opgevat. De rock reisde mee op de unieke gitaarklank van Hank B. Marvin en zijn Shadows. Na de intensieve behandeling die beide stijlen in Turkije ondergingen, brengen Het Tombaz Ensemble en Altin Gün deze unieke historische mengvormen weer helemaal bij de tijd. Reden voor Stan Rijven om er eens lekker diep in te duiken.