Khaled geeft twee concerten in Nederland Amsterdam 12 december, Rotterdam 13 december 6 december, 2009 De Algerijnse superster Khaled, de befaamde koning van de raï, speelt twee concerten in Nederland. Op zaterdag 12 december staat hij in de Rabozaal van de Melkweg in Amsterdam en op zondag 13 december treedt hij op in de grote zaal van de Rotterdamse Watt.
NO blues start nieuwe tournee Succesformule met ‘arabicana' 5 december, 2009 Wie moeite heeft met de uitleg van het begrip wereldmuziek, zet gewoon een plaatje op van het Hollandse NO blues. Blues is het inderdaad niet, en ook geen americana of Arabische muziek, maar wel een fijnzinnige mix van dit alles: ‘arabicana’. Wat begon als eenmalig project, is uitgegroeid tot een voor Nederlandse begrippen ongekend succes. Vorig jaar oktober verscheen in Mixed onderstaand interview. Vandaag start de nieuwe tournee door Nederland.
Dag van de Wereldmuziek Met de Mixed Media Lounge 24 november, 2009 Op 11 december vindt de eerste Dag van de Wereldmuziek plaats. Op deze site is er al meermalen over gesproken. Zie de links onderaan dit bericht. Tijdens deze dag presenteert Mixed de Mixed Media Lounge. Artiesten uit het showcaseprogramma worden voorgesteld met een live-interview en een akoestisch optreden. Het programma is overdag louter voor professionele bezoekers toegankelijk, ’s avonds voor iedereen. In Rasa, Utrecht, vrijdag 11 december.
Contrabanda! Komende week op tour Amsterdam, Enschede, Groningen, Tilburg, Utrecht en Den Haag 24 november, 2009 Het Contrabanda! festival tourt door heel Nederland, vanaf zaterdag 28 november tot en met zondag 6 december. Met als kern iedere avond Zulu 9.30 uit Barcelona, Rotfront uit Berlijn en Hotel uit Amsterdam. Het openingsweekend kent extra programmering, zie daarvoor een eerder verschenen nieuwsbericht op deze site.
Calle 13 grote winaars bij Latin Grammy's 2009 Oeuvreprijs voor de Mexicaanse liedjesschrijver Juan Gabriel 8 november, 2009 Bij de Latin Grammy's, die op 5 november in Las Vegas werden uitgereikt, was de Puertoricaanse groep Calle 13 de grote winnaar. Zowel voor hun cd ‘Los de Atrás vienen conmigo’ (beste album en beste urban album) als voor hun samenwerking met de Mexicaanse groep Café Tacvba (het geëngageerde mestizonummer No hay nadie como tu) werd de groep meermaals gehuldigd. Ook de videoclip La Perla waarin Calle 13 bijgestaan wordt door de Panamese salsazanger Rubén Blades viel in de prijzen.
Afrolatin concerten in 5-15 november Fonseca, El Canario, Bischoff, Peña, Caicedo 5 november, 2009 De komende tien dagen kunnen liefhebbers van afrolatin in Nederland en België hun hart ophalen: bijna elke dag is er een concert van formaat te bezoeken. Van de beste salsa - José Alberto el Canario en Calambuco - tot latin jazzpianisten Roberto Fonseca en Marc Bischoff.
Izaline Calister wint Edison wereldmuziek 21 oktober, 2009 Izaline Calister is dit jaar de winnaar van de Edison in de categorie World Music. De Curaçaose zangeres ontvangt de prijs voor haar laatste album Speransa, waarop zij haar Antilliaanse roots een jazzy poprand geeft. De jury “is onder de indruk van de manier waarop Calister en haar band een perfecte mix van diverse stijlen heeft weten te bereiken”. Hoewel Calister al twee keer eerder werd genomineerd, is dit de eerste keer dat ze een Edison wint.
Abdel Gadir Salim opent WMDC Mixed Presents serie Een fotoverslag 9 oktober, 2009 Op de eerste van de drie avonden WMDC Mixed Presents geeft de Sudanese zanger Abdel Gadir Salim een mooi, authentiek concert dat bol staat van de 6/8 ritmes, kern van de Oost-Afrikaanse bluesgetinte muziek. Een fotoverslag.