De vredesboodschap van Carmen Souza Zangeres op tournee in Nederland met nieuwe cd op zak 6 april, 2011 ‘De Kaapverdische zangeres Carmen Souza heeft het allemaal’, schreef muziekcriticus en Mixed-redacteur Ton Maas in de Volkskrant over het concert van Souza in het Bimhuis anderhalf jaar geleden. ‘IJzersterk repertoire, een soepele en wendbare stem die moeiteloos door alle registers glijdt en een volkomen ontspannen podiumpresentatie. (...) Met enkele ontwapenende en geestige ontboezemingen over haar privéleven weet ze een zaal binnen de kortste keren om te toveren tot een intieme huiskamer.’ En zo was het precies.
Nieuwe plaat Ana Moura is cd van de week Beluister haar fado's in de player 19 februari, 2010 Na Guarda-me a Vida na Mão , Aconteceu en Para Além da Saudade ziet nu het vierde album Leva-me aos Fados van fadozangeres Ana Moura het levenslicht in Nederland. In Portugal is de cd net verschenen en heeft nu al de status van dubbel platina.
Van Merwijks Music Machine met Manou Gallo Tour met Ivoriaanse bassiste-zangeres 29 januari, 2012 Vorig jaar was de tournee van 'Van Merwijks Music Machine featuring Manou Gallo’ een groot succes. In de maand februari tourt het gezelschap opnieuw uitgebreid. Manou Gallo werd bekend als bassiste van Zap Mama en heeft inmiddels een indrukwekkende carrière met haar eigen band opgebouwd.
10 februari, 2010 qre
Netsayi opent World Sessions in Amsterdam Charismatische zangeres charmeert publiek 7 februari, 2010 Met een intieme, persoonlijke en sterke performance opende Netsayi zaterdagavond de derde serie World Sessions in het Amsterdamse Podium Mozaïek. Nog voordat de Zimbabwaans-Engelse singer-songwriter het podium betrad was er al een gevoel van saamhorigheid en ontvankelijkheid in de goed gevulde zaal.
Salif Keita: nieuw album en tournee La Différence in Oosterpoort, Carré en MC Frits Philips 7 februari, 2010 Het beloven drie mooie avonden te worden in Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Een jaar geleden liet Salif Keita in de Melkweg al zien wat een groot performer hij nog altijd is, inmiddels 61 jaar oud. De nieuwe cd "La Différence" bevestigt dat eens te meer.
World Music Charts Europe - februari 2010 Céu en Kouyaté derde maand op nr.1 en 2, Kottarashky nieuw op 3 1 februari, 2010 De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 23 Europese landen.
Netsayi start World Sessions tour op 6 februari Singer-songwriter uit Zimbabwe versmelt afropop met jazz, soul en folk 28 januari, 2010 Op zaterdag 6 februari speelt de Zimbabwaanse singer-songwriter Netsayi in Podium Mozaïek in Amsterdam haar eerste optreden in een nieuwe serie World Sessions. Mixed is mediapartner van de serie en volgt de concerten op de voet. In de player op de homepage van deze site kun je fragementen van alle tracks van haar nieuwe cd "Monkey’s Wedding" beluisteren. En elders op deze site vind je het interview van de hand van Elda Dorren. De tour doet Amsterdam, Tilburg, Groningen, Arnhem, Den Haag en Rotterdam aan.
Een week boordevol ‘mixed’ world music Music World Series, Global Live Café, Turkey Now! en veel meer 27 januari, 2010 Het wordt een week boordevol ‘mixed’ world music in de Benelux. Een nieuwe Music World Series gaat van start met Funchi con Batjaw, er is het eerste Global Live Café in Gemert, en het twee maanden durende festival Turkey Now! opent in Rotterdam. Dit alles naast een enorme hoeveelheid concerten in deze laatste januariweek, zoals Mahala Rai Banda, Souad Massi en Angelique Kidjo.
Django Reinhardt 100 jaar De droom van een zigeunergitarist 24 januari, 2010 Een cd-box met 631 chronologisch gerangschikte nummers, Djangofollies in België, concerten met symfonieorkest in Parijs en Oslo en Djangology in Tilburg markeren de 100ste geboortedag van Django Reinhardt. Een retrospectief.
De liefdescoupletten van Miguel Poveda Nieuwe cd Coplas del Querer 19 juni, 2010 Miguel Poveda kan niet meer stuk in Spanje. Was hij al een (flamenco)ster sinds hij enkele jaren geleden de Nationale Muziekprijs kreeg, sinds de zanger zijn “Coplas del Querer” (Liefdescoupletten) opnam met zijn vaste gitarist Chicuelo, is hij tot alle rangen en standen van pers en publiek doorgedrongen.
Zangeres Kate McGarrigle overleden Zij laat kinderen Martha en Rufus Wainwright achter 20 januari, 2010 Kate McGarrigle is op 63-jarige leeftijd overleden. Voor wie haar naam niets zegt: zij was een tijdlang getrouwd met de Amerikaanse singer-songwriter Loudon Wainwright III. Daarmee was ze de moeder van zijn kinderen: eigenzinnige singer-songwriters Rufus en Martha Wainwright. Maar ook McGarrigle zelf was een begenadigd zangeres. In feite was zij de eerste van de hele dynastie die mijn tere oorschelpjes beroerde, ooit, in duet met haar twee jaar oudere zuster Anna.