en dan nu vanaf firefox asdf 18 december, 2009 In zijn ruime, statig appartement in hartje Barcelona – een leefbaar ratjetoe van ruimtes met mozaďeken en kleurrijke schilderijen, felgekleurde deurposten, opgestapelde instrumentenkoffers, een nieuwsgierige Perzische kat en een studio met percussie-instrumenten uit alle windstreken – schuift ook dj Panko aan, die samen met Turull en gitarist Ramón Jimenez de grondvesten van de groep vormt.
asdf asdf 18 december, 2009 ‘Jongens, naar binnen, het interview begint!’ roept bandleider Xavi Turull van Ojos de Brujo uit het raam. Buiten op het dakterras tafeltennissen trompettist Carlos Sarduy en percussionist Max Wright, druk lachend als spelende kinderen. ‘En doe de deur achter je dicht als je binnenkomt,’ moppert Turull er nog achteraan. In zijn ruime, statig appartement in hartje Barcelona – een leefbaar ratjetoe van ruimtes met mozaďeken en kleurrijke schilderijen, felgekleurde deurposten, opgestapelde instrumentenkoffers, een nieuwsgierige Perzische kat en een studio met percussie-instrumenten uit alle windstreken – schuift ook dj Panko aan, die samen met Turull en gitarist Ramón Jimenez de grondvesten van de groep vormt.
Ojos de Brujo In Internet Explorerasd f 18 december, 2009 'Jongens, naar binnen, het interview begint!' roept bandleider Xavi Turull van Ojos de Brujo uit het raam. Buiten op het dakterras tafeltennissen trompettist Carlos Sarduy en percussionist Max Wright, druk lachend als spelende kinderen. 'En doe de deur achter je dicht als je binnenkomt,' moppert Turull er nog achteraan.
In zijn ruime, statig appartement in hartje Barcelona - een leefbaar ratjetoe van ruimtes met mozaďeken en kleurrijke schilderijen, felgekleurde deurposten, opgestapelde instrumentenkoffers, een nieuwsgierige Perzische kat en een studio met percussie-instrumenten uit alle windstreken - schuift ook dj Panko aan, die samen met Turull en gitarist Ramón Jimenez de grondvesten van de groep vormt.
Wereldmuziek terug in de media Onderteken de petitie 17 december, 2009 Op de Nederlandse radio is steeds minder wereldmuziek te horen. Diverse toonaangevende programma's met wereldmuziek zijn onlangs opgeheven. De Concertzender, die veel aandacht aan wereldmuziek besteedt, is uit het publieke bestel gegooid, en maakt nu een doorstart op eigen initiatief. Om het tij te keren vraagt het comité saveworldmusic iedereen voor 2 januari een petitie te tekenen. Inmiddels zijn bijna 2000 digitale handtekeningen verzameld.

Een drukke eerste Dag van de Wereldmuziek 27 optredende bands en vier wereldmuziekprijzen 12 december, 2009 De eerste Dag van de Wereldmuziek, die 11 december plaatsvond in Utrecht, is een groot succes geworden. Er traden 27 bands op die aan een in grote getalen opgekomen professioneel publiek van programmeurs en journalisten werden voorgesteld. Er werden bovendien drie nieuwe awards voor de wereldmuziek uitgereikt.
Onderzoek 'Women in Salsa' gepubliceerd Machowereld laat dames maar mondjesmaat toe 10 december, 2009 Latinpercussioniste Jeanne Schmartz (Luxemburg, 1982) rondde onlangs een master Musicologie af aan de Universiteit van Amsterdam. In haar onderzoek gaat ze in op de onzichtbaarheid van vrouwen, en dan met name vrouwelijke muzikanten, in de salsamuziek. ‘En als ze al zichtbaar zijn, dan zijn ze meestal zangeres.’
Mijke's Middag vanaf Festival Latin Fanatics Elke vrijdag liveradioshow vanuit Club Panama 9 december, 2009 De vrijdagse live-uitzending van Mijke's Middag op Radio 6 komt deze week vanaf het festival Latin Fanatics in Theater De Regentes te Den Haag. In de liveradioshow spelen deze week onder meer CaboCubaJazz, Levi Silvanie en Alberto Caicedo. Het festival is gratis toegankelijk.
World Music Charts Europe - december 2009 Ceu nieuwe nummer 1, Rupa en Ghana Special snelle stijgers 9 december, 2009 De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 23 Europese landen.
Global Act Award op de Dag van de Wereldmuziek Boi Akih, Kasba en Fernando Lameirinhas genomineerd 9 december, 2009 Vrijdag 11 december, tijdens de Dag van de Wereldmuziek, worden drie wereldmuziek-awards uitgereikt. De MCN Wereldprijs is voor Joep Bor, de Word Up! talentenprijs gaat naar Karsu Dönmez of Maria Fernández Álvarez & Norman Peplov of Ntjamrosie en voor de Global Act Award zijn Boi Akih, Fernando Lameirinhas en Kasba genomineerd.
Khaled geeft twee concerten in Nederland Amsterdam 12 december, Rotterdam 13 december 6 december, 2009 De Algerijnse superster Khaled, de befaamde koning van de raď, speelt twee concerten in Nederland. Op zaterdag 12 december staat hij in de Rabozaal van de Melkweg in Amsterdam en op zondag 13 december treedt hij op in de grote zaal van de Rotterdamse Watt.
NO blues start nieuwe tournee Succesformule met ‘arabicana' 5 december, 2009 Wie moeite heeft met de uitleg van het begrip wereldmuziek, zet gewoon een plaatje op van het Hollandse NO blues. Blues is het inderdaad niet, en ook geen americana of Arabische muziek, maar wel een fijnzinnige mix van dit alles: ‘arabicana’. Wat begon als eenmalig project, is uitgegroeid tot een voor Nederlandse begrippen ongekend succes. Vorig jaar oktober verscheen in Mixed onderstaand interview. Vandaag start de nieuwe tournee door Nederland.
Dag van de Wereldmuziek Met de Mixed Media Lounge 24 november, 2009 Op 11 december vindt de eerste Dag van de Wereldmuziek plaats. Op deze site is er al meermalen over gesproken. Zie de links onderaan dit bericht. Tijdens deze dag presenteert Mixed de Mixed Media Lounge. Artiesten uit het showcaseprogramma worden voorgesteld met een live-interview en een akoestisch optreden. Het programma is overdag louter voor professionele bezoekers toegankelijk, ’s avonds voor iedereen. In Rasa, Utrecht, vrijdag 11 december.