Clip Bongomatik genomineerd voor persprijs VS 'Adivinalo' werd in februari gelanceerd als eerste single van het debuutalbum zaterdag 30 april, 2011

Bongomatiks videoclip 'Adivinalo', gemaakt door Frank van der Steen, is als enige Nederlandse product genomineerd in de categorie Video Of The Year voor de Amerikaanse Jazz Journalists Association awards.


De in februari 2011 door Bongomatik gelanceerde videoclip van de single Adivinalo, gefilmd en geregisseerd door Frank van der Steen, is als enige Nederlandse clip genomineerd voor de Award for Shortform Online Video of the Year van de Jazz Journalists Association’s Annual Awards for Excellence in Jazz Musicianship and Journalism. Van alle inzendingen werden tien clips genomineerd (naast Bongomatik onder anderen Sonny Rollins, Henry Threadgill, en Mauro Ottolink and the Sousaphonix). Van deze shortlist worden door Amerikaanse jazzjournalisten de komende tijd drie finalisten gekozen.

De finalisten worden uitgenodigd om naar de uitreiking te komen van het 2011 JJA Jazz Awards Gala, op 11 juni in New York City.

Knipoog naar jaren vijftig
Bongomatik’s clip werd gemaakt door Frank van der Steen in nauwe samenwerking met Bongomatik. Als filmlocatie werd gekozen voor het Paradeterrein in Utrecht. Dit reizende theatercircus (met de bekende Paradezweefmolen) was de perfecte setting voor de theatrale aanpak, een knipoog naar de jaren vijftig, en de uitbundige energie en het speelplezier van de band.

Frank van der Steen, die ook onder de naam Ki deel uitmaakt van het Haagse rapperscollectief Kern Koppen, heeft reeds een indrukwekkende lijst van clips op zijn naam staan. Naast de video’s van het project NulPunt en de single Geen Zweet van de Kern Koppen, is Frank van der Steen ook verantwoordelijk voor de video van de nieuwe single van de band Billy de Klit die binnenkort bij EMI zal verschijnen. Bij de clip Natural High van de band Direct was Van der Steen als editor betrokken.

De collaboratie tussen Bongomatik en Frank van der Steen bestaat al geruime tijd op verschillende artistieke vlakken. Samen met zijn broer en mede-Kern Kopper Guus van der Steen is hij op de Bongomatikdebuut-cd op drie nummers als special guest te horen. Ook hebben de rappers van Kern Koppen al diverse keren live samen met Bongomatik opgetreden. Op hun beurt zijn een aantal Bongomatikmusici, zoals Jens Kerkhoff en Kim Hoorweg, wederom op de debuut-cd van de Kern Koppen en op de single Geen Zweet vertegenwoordigd.


Bekijk de bewuste videoclip op ons YouTube-kanaal.
Zie hier de andere genomineerden.
Klik hier voor meer info over Bongomatik.
En hier voor Kern Koppen.

En lees hier het interview dat Charlie Crooijmans voor MixedWorldMusic deed met Bongomatik ten tijde van het uitkomen van hun debuutplaat.
 


meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024