Balcony Players
Hüseyin Badilli
Michaël Prins
Mixed in Grounds: reeks concerten in Rotterdam Eerste editie met de Balcony Players, het Hüseyin Badilli Quintet en Michaël Prins donderdag 20 januari, 2011

Wat voorheen 'Mixed Presents' in het WMDC was, is nu 'Mixed' in Grounds, zoals podium en café van het World Music and Dance Centre onlangs werden omgedoopt. Vrijdag 11 februari is de eerste avond onder de nieuwe naam. Met een veelzijdig programma. De serie 'Mixed' komt to stand in samenwerking met MixedWorldMusic.com.


De serie Mixed wordt medegeprogrammeerd door Aura Rascon, studente Indiase fluit aan de World Music Academy en medeorganisator van de succesvolle Full Moon-concerten in het WMDC. Zij stelt in samenwerking met docenten en studenten van de World Music Academy voor iedere komende editie van Mixed een speciaal liveprogramma samen met bijzondere gasten. Tijdens de eerste editie treden in Grounds de Balcony Players, Hüseyin Badilli en Michaël Prins aan.

Balcony Players
De internationale band de Balcony Players maken energieke klezmer en gipsymuziek. In de eigen composities worden de verschillende achtergronden van de bandleden gemengd en is er veel ruimte voor improvisatie. Met hun opzwepende geluid krijgen ze iedereen aan het dansen!

Moniek de Leeuw - viool en zang (Nederland), Ilse Roskam - accordeon en zang (Nederland), Johan de Pue - gitaar en zang (Belgie), Martin Masakowski - contrabas en zang (New Orleans), Luca Susti - percussie en zang (Peru)

Hüseyin Badilli
Hüseyin Badilli is de componist, samensteller en zanger van het Hüseyin Badilli Quintet. Het combineren van jazz en Turkse muziek geeft hem een eigen muzikale identiteit. Hij geeft deze twee stijlen de aandacht die ze verdienen en creëert daarbij nieuwe songs die de passie voor zijn achtergrond en zijn liefde voor muziek reflecteren.

Hüseyin Badilli - zang, Kaan Biyikoglu - piano, Sandor Kem - contrabas, Miguel Garcia - percussie, Michalis Cholevas - tarhu en ney

Michaël Prins
De Rotterdamse singer-songwriter Michaël Prins maakt de line-up van vanavond compleet. Hij studeerde korte tijd aan de Popacademie in Rotterdam, maar besloot al snel zijn eigen pad te volgen. Sinds anderhalf jaar heeft hij zijn eigen succesvolle singer-songwriteravond in café Hemingway. Momenteel werkt hij aan zijn debuutalbum, dat medio maart verschijnt. Zijn muziek is een mix van singer-songwriter met invloeden van blues, soul en country.

Klik hier voor YouTubes van deze artiesten op de site van Grounds.

De serie 'Mixed' komt to stand in samenwerking met MixedWorldMusic.com.  

 


meer nieuws
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten
donderdag 2 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024