Gilian de Vries
Orion Ensemble

Win 2 kaartjes Piazzolla en de Serafijn in Tropentheater Gilian de Vries en Orion Ensemble in nieuw programma vrijdag 7 januari, 2011

Gilian de Vries is een bevlogen kleinkunstenares en theatermaakster met een prachtige stem. Voor het Piazzolla-programma liet ze zich inspireren door de muziek van het Orion Ensemble. MixedWorldMusic.com geeft 3x 2 kaarten weg. Stuur een mail aan info@mixedworldmusic.com en vermeld in het onderwerp '2 kaartjes Piazzolla'. We laten voor 20 januari weten of je de twee tickets gewonnen hebt.


Centraal in de nieuwe voorstellng van Gilian de Vries staat Piazzolla’s beroemde werk Suite del Angel. In deze vierdelige suite wordt de wederopstanding van een engel door Astor Piazzolla’s muziek indringend gesuggereerd met fuga’s en milonga’s. Gilian de Vries voegt zich als een serafijn in het geheel en brengt samen met het ensemble eigentijds theater en liederen in unieke arrangementen, geïnspireerd op de engel van Piazzolla.

Lucia vertelt over de mannen die zij heeft liefgehad. Ze heeft hen slecht behandeld en voert aan het eind van haar leven een hevig gevecht met haar ziel. Eén geliefde noemde haar zijn serafijn, maar wat dat precies is weet Lucia niet...

De tekst van Sanne Terlouw is geïnspireerd door de muziek van oude liedcomponisten zoals Carlos Gardel, door de ‘moderne’ tango’s van Piazzolla, maar ook door Nederlandstalige liederen van onder anderen Jenny Arean en Lenette van Dongen.

Lucia wordt vertolkt door actrice (kleinkunstenares, theatermaakster, stem- en podiumcoach) Gilian de Vries. De monoloog is volledig verweven met de muziek van het Orion Ensemble – een trio met piano, cello en viool –, wat de betrokkenheid bij de zielenroerselen van Lucia nog eens versterkt.

De Vries liet zich inspireren door de muziek van het Orion Ensemble en ging een unieke samenwerking aan. Een veelzijdig programma met theater, Nederlandstalige liederen en werk van de Argentijnse componist Astor Piazzolla, waaronder het fameuze Adios Nonino.

Teksten: Sanne Terlouw
Orion Ensemble: Leonard Leutscher(piano), Carla Schrijner (cello) en Pauline Terlouw (viool)

Locatie: Tropentheater, Amsterdam
Na afloop: Dansen in Marmer met DJ Polyesta (tot 3.00 uur ’s nachts)

Tickets bestellen? Klik hier.

MixedWorldMusic.com geeft 3x 2 kaarten weg. Stuur een mail naar info@mixedworldmusic.com en vermeld in het onderwerp ‘2 kaartjes Piazzolla’. We laten voor 20 januari weten of je de twee tickets gewonnen hebt.

 


meer nieuws
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten
donderdag 2 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024