Blaxtar
Jitsvinger
Skop Gat-cd steunt jong talent uit Zuid-Afrika Eric Vloeimans, Joep Pelt, Giovanca deden mee maandag 20 december, 2010

Het wereldkampioenschap voetballen bracht niet alleen maar de teleurstelling na de Oranje-euforie. In het kielzog van het sportevenement gebeurden in Zuid-Afrika ook dingen van een andere orde en waarde. Zoals het muzikale project Skop Gat, waarvan het album nu in de winkels ligt.

Negen Nederlandse artiesten, onder wie Blaxtar, Giovanca, Joep Pelt en Eric Vloeimans, reisden in de aanloop naar het WK af naar Zuid-Afrika om workshops te geven aan jong talent uit onder meer de townships. Daarnaast maakten ze met talentvolle Zuid-Afrikaanse artiesten een opname. Ze zijn op de cd Skop Gat (schop onder je reet) verzameld. Daarop is trompettist Eric Vloeimans te horen in een lyrische samenwerking met zangeres Gloria Bosman, gaat gitarist Joep Pelt op de mbaqanga-toer met Black Moses Ngwenya en vormt hiphopper Blaxtar een koppel met zowel Jitsvinger als Zonke. In andere tracks komen house, afrosoul en dancehall voorbij.

De opbrengst van de cd is voor de projecten van Music Mayday, de organisatie die verspreid over Afrika jong talent op het gebied van podiumkunsten en film ondersteunt.

Klik hier voor de superuitgebreide website van Skop Gat / Music Mayday voor filmpjes, verhalen, audio en meer over dit uitwisselingsproject.
 


meer nieuws
Latin-jazz bassiste overleden
maandag 14 september, 2020
donderdag 3 september, 2020
Na vijf jaar een verrassend tweede album
donderdag 20 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 augustus, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 juli, 2020
Dankzij aanpassingen eindelijk weer live muziek
maandag 29 juni, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
dinsdag 2 juni, 2020
Van Fela Kuti tot The Good, The Bad & The Queen
vrijdag 1 mei, 2020
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 mei, 2020
Stan Rijven herdenkt Bas Springer in twee uur durende uitzending
zaterdag 25 april, 2020