Neema
Sauti Sol

Neema en Sauti Sol strijden om € 20.000,- New African Soul Battle: crowd funding voor Afrikaanse artiesten, geïnitieerd door Africa Unsigned en ASN Bank woensdag 24 november, 2010

Africa Unsigned en de ASN Bank geven een Afrikaanse artiest via crowd funding kans op een doorbraak. Van 19 november tot en met 31 december 2010 kunnen geïnteresseerden online investeren in hun favoriete artiest. Wanneer het doel van twintigduizend euro wordt gehaald, organiseert de ASN Bank begin 2011 een feest met de gekozen artiest in de hoofdrol.

Samen met De ASN Bank geeft Africa Unsigned talentvolle Afrikaanse artiesten een kans op een doorbraak. In een online battle strijden zangeres Neema en de band Sauti Sol, beiden uit Kenia, om investeringen van geïnteresseerde muziekliefhebbers. Een van hen kan een minialbum opnemen en een concert geven in Nederland. Daar is twintigduizend euro voor nodig.

Sauti Sol en Neema
De multitalenten van Sauti Sol, Bien-Aime Baraza, Willis Chimano, Delvin Mudigi en Polycarp Otieno, ontmoetten elkaar op de middelbare school. Ze begonnen als a-capellagroep. Na hun schooljaren maakten ze van muziek hun werk. Sauti Sols muziek heeft een duidelijke boodschap, verpakt in een hedendaagse Afrikaanse sound.

De Keniaanse Neema groeide zowel in de stad als op het platteland op. Na haar middelbare school studeerde ze media aan de universiteit. Daar ontdekte ze haar liefde voor muziek. Neema’s stijl is een mix tussen gospel, pop en soul. Met haar muziek zet ze zich in voor het welzijn van kinderen. Ze laat haar muziek spreken voor diegenen die dat niet kunnen.

Crowd funding
Crowd funding is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Een groep mensen zamelt geld in om het kapitaal bijeen te brengen voor een project. In dit geval is het benodigde kapitaal twintigduizend euro, waarmee een artiest een minialbum kan opnemen. Daar staan voordelen voor de investeerders tegenover. Zij ontvangen niet hun geld terug, maar krijgen wel de release van het album. Wie € 15,- of meer stort, krijgt een of meer kaarten voor het feest dat de ASN Bank organiseert als het totale investeringsbedrag van wordt gehaald.

Ook als het bedrag van twintigduizend euro niet wordt gehaald, is deze actie goed voor de deelnemende artiesten. Zij ontvangen de investeringen die aan hen zijn gericht op hun Africa Unsigned-account. Dat brengt hen dichter bij hun kans op een doorbraak.

Bekijk video’s van Neema en Sauti Sol op het MixedWorldMusic YouTube-kanaal.

Meer info vind je op de site van Africa Unsigned.
 


meer nieuws
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten
donderdag 2 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024