Denise Jannah

Muziek voor Gaza in het WMDC Denise Jannah, Ramón Valle en Maghreb Mania zaterdag 11 september, 2010

Jazzdiva Denise Jannah, begeleid door de Cubaanse pianist Ramón Valle en de swingende Rotterdamse band Maghreb Mania, is de line-up van het Muziek Voor Gaza benefietconcert van donderdag 16 september in het WMDC te Rotterdam.


Na de succesvolle kunstveiling van 2009, die tienduizend euro opbracht voor de El Wafa-kliniek (Gaza), presenteert Rotterdam Voor Gaza een eerste benefietconcert met optredens van Denise Jannah, Ramón Valle en Maghreb Mania. Stadsdichteres Jana Beranová zal het ‘Rotterdamse solidariteitsgedicht’ presenteren. De opbrengsten van deze avond worden ingezet ten behoeve van muziekprojecten voor kinderen in de Gazastrook.

Denise Jannah behoeft weinig introductie: zij is zangeres, actrice, zangdocent en componist en heeft haar sporen verdiend in de jazz; toch deinst ze niet terug voor latin, fusion en wereldmuziek, waarbij haar rijke Surinaamse culturele achtergrond goed van pas komt. Jannah wordt deze avond – voor het eerst! – begeleid door de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle, een uniek optreden van twee gerenommeerde musici uit de Nederlandse jazzscene.

De Rotterdamse band Maghreb Mania creëert een cross-over tussen de Maghreb muziekstijlen gnawa en chaabi en westerse muziekstijlen zoals rock, pop, reggae, jazz, ragga en latin, waardoor traditie en moderniteit elkaar treffen op een jazzy, funky en groovy manier – en ook nog eens zeer dansbaar!

Platform Rotterdam voor Gaza is een initiatief van maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen, en stimuleert contacten tussen inwoners van Rotterdam en de Gazastrook. De kunstveiling van 2009 werd georganiseerd met medewerking van het Centrum voor Beeldende Kunst en Poetry International. Het benefietconcert van 16 september wordt mede mogelijk gemaakt door het WMDC. Beeldend kunstenaar en dichter Hans Wap en grafisch vormgever Liesbeth Hoogenboom maakten samen het affiche voor dit benefietconcert.

www.wmdc.nl

Reserveren en informatie, maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur: 010 2444516 of via info@wmdc.nl.


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024