On The Roof eert Felix Hildenbrand Twee avonden op het dak: 19 augustus en 15 september dinsdag 8 augustus, 2023

De zomerse concertreeks On The Roof in Amsterdam-Noord verloor in april haar oprichter, programmeur, gastheer, (inval)muzikant en oliemannetje door het onverwacht overlijden van Felix Hildenbrand. Vandaar dit muzikaal eerbetoon aan de man die de afgelopen twaalf jaar heel wat mensen onvergetelijke muzikale momenten bezorgde op een unieke locatie in Amsterdam-Noord: het 'zitkuiltheater' op het dak van een bedrijfspand aan de Johan van Hasseltweg.

19 augustus: MaDaBa Trio & Ambergris
Op zaterdag 19 augustus presenteren Nawras Altaky en Sjahin During, goede vrienden van Felix, hun nieuwe trio MaDaBa waarmee ze een rug slaan tussen de maqam uit het Midden Oosten en eigentijdse jazz. Beide mannen waren afgelopen zomer tijdens On The Roof te zien en te horen. Nawras in het project Alfonsina en Sjahin met de groep Cacha Mundinho.
Ook Sun-Mi Hong, Nicolò Ricci en Alessandro Fongaro zullen voor trouwe bezoekers van On The Roof geen onbekende namen zijn. Samen met pianist Emanuele Pellegrini vormen deze ervaren muzikanten het nieuwe ensemble Ambergris. Reken op originele en onconventionele composities en spannende harmonische oplossingen, ontleend aan de wereld van de klassieke muziek, maar ook hartverscheurende melodieën in de traditie van de Italiaanse liedkunst, maar dan uitgevoerd door een saxofoonkwartet.

15 september: EarsWideOpen, Monk Meets the Beatles & Trio Lembranças
Twintig jaar lang maakte Felix deel uit van EarsWideOpen, samen met percussionist Achim Heine en pianist/gevondenvoorwerpenspeler Jurriaan Berger. Ter nagedachtenis aan hun overleden vriend brachten zij het album Bajo y Alto uit, met opnamen die ze maakten tijdens de covid-lockdown. Hetzelfde repertoire zullen ze nu live uitvoeren met contrabassist Sean Fasciani.
Golek, Luther & Hildenbrand bogen zich als trio over het thema 'Monk Meets The Beatles'. Samen met bassist Cord Heineking zullen Golek en Luther nieuwe arrangementen van muziek door hun helden vertolken en bovendien de nieuwe ep presenteren die ze samen met Felix kort voor diens overlijden maakten.
Trio Lembranças, dat bestaat uit Daniel de Moraes, Hermine Deurloo en Femke Smit, brengt Braziliaanse pop alsmede bossa nova en samba. Hermine maakte haar opwachting bij On The Roof in 2019, toen Felix haar uitnodigde als speciale gast bij Trio Açai.

On The Roof vindt plaats bij HoogtIJ, Johan van Hasseltweg 39 - 1021KN Amsterdam

Klik hier voor informatie en tickets


meer nieuws
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023
Er gloort licht op het dak!
dinsdag 22 augustus, 2023
In Zeist doen ze het gewoon!
woensdag 16 augustus, 2023
Gitarist Will Bernard over Sky en Anahita
woensdag 16 augustus, 2023
Afscheidsconcert van het Tropicalia-icoon in Het Concertgebouw
zaterdag 12 augustus, 2023
donderdag 10 augustus, 2023