Alain Pérez y la Orquesta
Osain del Monte
Rita Payés
Music Meeting Festival is helemaal terug! In pinksterweekend zaterdag 4, zondag 5, maandag 6 juni Hoofdthema dit jaar is ‘Cuba Upside Down’ vrijdag 15 april, 2022

Music Meeting moest noodgedwongen twee keer hun festival afblazen wegens de coronamaatregelen. In die twee jaar bouwde Music Meeting het online platform All Ears en is nu weer helemaal terug met het fysieke festival, komend pinksterweekend, terwijl All Ears ook doorgaat met video’s en podcasts. Hoofdthema van het festival is dit jaar ‘Cuba Upside Down’. Maar daarnaast presenteert het festival ook tal van andere acts, uit allerlei windstreken.


Het centrale thema van Music Meeting 2022, Cuba Upside Down, is het geesteskind van artistiek leider van Music Meeting, Maite Hontelé. Toen de eerste editie onder haar leiding zou plaatsvinden in 2020, was corona net aan de hand. Vorig jaar leek het er even op dat het festival wél door kon gaan, maar ook toen konden er alleen concerten worden opgenomen die later via Music Meeting All Ears uitgezonden werden. Nu is het dan echt zover dat ze kan uitpakken. En dat doet ze. Er zijn nog maar een paar namen bekendgemaakt, maar die spreken dan ook zeer tot de verbeelding!Voltallig Cubaans orkest onder leiding van Alain Pérez 
Alain Pérez y la Orquesta is de hoofdact van Cuba Upside Down. Pérez is een gerenommeerd Cubaans muzikant. Hij is bassist en zanger, was orkestleider van Celia Cruz en is als componist, arrangeur en producer betrokken bij tal van Cubaanse producties. Hij won afgelopen jaar een Grammy voor het project Cha Cha Chá: Homenaje a lo tradicional met het Cubaanse charangaorkest Orquesta Aragón en Issac Delgado. Pérez komt op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, naar Music Meeting met zijn eigen orkest. Een videovoorproefje: 

Bekijk ook de documentaire die Music Meeting op hun All Ears-kanaal heeft gepubliceerd: 


Afro-Cubaanse perucussie en dans van Osain del Monte

Wie Cuba zegt, zegt percussie. Osain del Monte is een 13-koppig Cubaans percussie- en danscollectief onder leiding van de fabuleuze percussionist 'Panter' Calderón, leider van het fameuze Yoruba Andabo en sinds 2012 in de weer met Osain del Monte, dat percussie-, zang- en dansstijlen met wortels in Afrika vertolkt, zoals abakuá, colombia en rumba. Op zaterdag 4 juni op Music Meeting!


Vier Cubaanse pianisten aan de pingpongpiano
Ping Pong Piano is een productie van Music Meeting, waarin vier Cubaanse pianisten samenspelen: Ivan 'Melón' Lewis, Ramón Valle, Marialy Pacheco en Rolando Luna. Ze staan zij aan zij op zondag 5 juni. Beelden van de vier samen ontbreken natuurlijk vooralsnog. Daarom hier een fragment van een solo-optreden van Marialy Pacheco.  

 


Brenda Navarrete
De Cubaanse zangeres, percussionist en componist Brenda Navarrete hééft het. In eerste instantie als percussionist op batádrums in latinjazzformaties als Joaquin Betancourt en Alain Pérez, en later als zangeres in formaties als Interactivo van Roberto Carcasses en Havana Meets Kingston, waar ze funk en ska vermengt met Afro-Cubaanse ritmes. Ze duikt op tijdens een festival in Nieuw Zeeland, maar voelt zich ook thuis bij artiesten in Senegal of in een fotostudio in Havana. Ze kán alles en ze wíl alles. Music Meeting bedient haar op haar wenken, want Navarrete zal als ‘special guest’ te zien zijn tijdens verschillende acts van het festival. We zullen het vanzelf merken, maar dat ze even komt buurten bij Alain Pérez of geestverwant Vernon Chatlein, zit er dik in. 


Het Cuba Upside Down programma staat centraal, maar Music Meeting zal ook tal van andere acts, uit andere windstreken presenteren.

Antibalas uit New York is een van de beste afrobeatformaties van dit moment.


Damir Imamović
, de bijzondere sevdah zanger uit Bosnië, zal werk vertolken van zijn album Singer of Tales uit 2020, uitgeroepen tot Best European World Music Album door de Transglobal World Music Annual Charts.


Rita Payés
maakt op YouTube furore met haar clips die al miljoenen keren bekeken zijn. De Spaanse zangeres en trombonist bracht onlangs de video No Digo que No (Vaca y Pollo) uit, in een week tijd al bijna 300 duizend keer bekeken.


Ook op het programma: Raquel Kurpershoek 
(NL/Spanje), Oleg Fateev & Simone Sou (Moldavië/Brazilië), Ivo Papasov and His Bulagarian Wedding Band (Bulgarije) en Badume's Band & Selamnesh Zéméné (Ethiopië), 

 

En binnenkort zal het festival nog meer acts presenteren. Houd deze site in de gaten en natuurlijk ook musicmeeting.nl.  

Tickets, data & locatie
Music Meeting Festival vindt plaats op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni 2022 in Park Brakkenstein | Nijmegen.

De online ticketverkoop is gestart via

www.musicmeeting.nl

Dagkaarten € 29,-
Passepartout voor 3 dagen € 75,-

 
Klik hier voor de vele video's van concerten en podcasts van Music Meeting All Ears.

 


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023