Richard Bona
Amira
Jagwa Music
Gevende
Mokoomba
Richard Bona
Band of Gypsies
Tcheka
Aurelio
FOKN Bois
Mixed Media Lounge op Music Meeting Hoofdprogramma Music Meeting is compleet, met Richard Bona’s Mandekan Cubano, Amira, Band of Gypsies, Tcheka, en Aurelio zaterdag 14 april, 2012

Het hoofdprogramma van Music Meeting is compleet. Dat de Kameroense bassist Richard Bona met een Cubaanse groep musici naar Music Meeting in het Pinksterweekend eind mei was al bekend gemaakt. Nu is ook het complete hoofdprogramma vrijgegeven, waaronder de mondvol Aziz Sahmaoui & University of Gnawa featuring Ibrahim Maalouf & Mokhtar Samba en Nik Bärtsch's Ronin. Net als de afgelopen drie jaar zal MixedWorldMusic drie dagen lang live-interviews doen met de festivalartiesten van Music Meeting, steeds voorafgegaan door intieme akoestische optredens. MixedWorldMusic is tevens mediapartner van Music Meeting.


Het internationale muziekfestival Music Meeting vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Park Brakkenstein in Nijmegen wordt op 26, 27 en 28 mei weer omgetoverd in een sfeervolle ontmoetingsplek waar artiesten van over de hele wereld zorgen voor bijzondere kruisbestuivingen in de vorm van concerten, crossoverprojecten, workshops, en live-interviews.

Tot nu toe zijn de volgende namen vrijgegeven:
Richard Bona’s Mandekan Cubano
(Kameroen, Cuba, Venezuela)
Band of Gypsies
(Roemenië en Macedonië)
Nik Bärtsch's Ronin (Zwitserland)
Amira (Bosnië)
Aziz Sahmaoui & University of Gnawa featuring Ibrahim Maalouf & Mokhtar Samba (Marokko, Senegal, Frankrijk)
Tcheka ft Regis Zigavo (Kaapverdië) 
Aurelio (Honduras)
Lakecia Benjamin & SoulSquad (New York)
Gevende (Turkije)
Mokoomba (Zimbabwe)
Jaojoby (Madagaskar)
Jagwa Music (Tanzania) 
Myanmar Meets Europe (Birma)
Derya Turkan & Erkan Ogur & Vincent Segal & Eric van der Westen (Turkije, Frankrijk, NL),
Spinifex Indian Spin (NL, India)
Maite Hontelé (NL)
Alberto Caicedo (NL, Colombia)
FOKN Bois (Ghana)
DJ Black (Ghana)
Just A Band (Kenia)
DJ Edu (Kenia)
Bguti-Orchestra (NL)
Raghu Dixit (India)

Richard Bona’s Mandekan Cubano
De Kameroense bassist Richard Bona verwierf bekendheid als bassist bij Joe Zawinul en bouwde vanaf eind jaren negentig een indrukwekkende carrière onder eigen naam op. Als componist en zanger put hij uit zowel jazz- als worldtradities. Voor Music Meeting heeft Bona een groep Cubaanse sterren om zich heen verzameld onder de naam Richard Bona’s Mandekan Cubano. De nieuwe band van Bona trad eind december, begin januari een aantal keren op in de VS, en verzamelde een aantal juichende recensies. We lezen: 'a hardcore feast of driving roots rhythms', en 'an uncompromising percussion-and-horns dialogue that would be at home in a sweaty Havana joint', aldus All About Jazz. Bezetting: Michael Rodríguez - trompet, Ozzy Melendez - trombone, Osmany Paredes - piano, Richard Bona - bas/zang, en de Venezolaanse percussionisten Luisito Quintero en Roberto Quintero.

Amira
De uit Sarajevo afkomstige Amira werd na haar geboorte al direct ontroerd door de ziel van de Bosnische sevda, de melancholische traditionele volksmuziek uit Bosnië en Herzegovina. Met sierlijke vocalen speelt ze binnen de sevda met zigeunertoonladders.

Band of Gypsies ofwel Taraf de Haïdouks + Koèani Orkestar
Taraf de Haïdouks en Koèani Orkestar zijn ongetwijfeld twee van de beroemdste en meest emblematische balkangipsybands. Taraf de Haïdouks (Roemenië) viert dit jaar haar twintigjarige bestaan met de lancering van een zeer ambitieus project: een soort balkanbigband, waarin 13 Taraf-muzikanten en -zangers worden verbonden met de 13 leden van het Koèani Orkestar uit Macedonië. De naam van dit gezamenlijke ensemble is Band of Gypsies. Alle stukken van dit repertoire zijn nieuw. Oftewel een spectaculair 26-koppig orkest!

Tcheka
Manuel Lopes Andrade, alias Tcheka, is met zijn eigenwijze melancholie inmiddels al tien jaar een sleutelfiguur binnen de Kaapverdische muziek. Hij bracht in het najaar van 2011 nog zijn vierde album Dor de Mar uit, inclusief een opname met accordeonist Regis Gizavo, die in 1998 bij Music Meeting speelde.

Aurelio
Geboren in het kleinste kustgehucht – Plaplaya – van Honduras, rijst Aurelio Martínez op. Hij maakt garifuna, een genre waar velen eerder mee in aanraking kwamen door Andy Palacio uit Belize. Op Aurelio’s laatste album Laru Beya hoor je een beweging die deels voortkomt uit een mentorschapproject in 2008 met Youssou N’Dour. Hiermee belandde hij zelfs op de nummer 3 van de albumtop 11 van 2011 van MixedWorldMusic.com.

Lakecia Benjamin & SoulSquad
Lakecia Benjamin (New York) leidt de blazerssectie Hot Spot Horns, waarmee ze onder meer excelleert bij Stevie Wonder, Alicia Keys en Macy Gray. Als Lakecia Benjamin & SoulSquad geeft ze haar eigen visitekaartje af.

Afro-Latin Night met Maite Hontelé en Alberto Caicedo
De Afro-Latin Night staat wederom op het programma. Aanwezig zijn onder anderen de van oorsprong Nederlandse Maite Hontelé, die tegenwoordig in Colombia woont, en de van oorsprong Colombiaanse Alberto Caicedo, die nu in Nederland woont.

Club ¡mm...! met FOKN Bois en Just A Band
Voor de Club ¡mm…!-avonden in Doornroosje haalt Music Meeting twee groepen uit de Afrikaanse top naar Nederland: FOKN Bois en Just A Band. FOKN Bois is een hiphop/highlifeduo uit Accra, Ghana, dat rapt in het pidgin Engels. Na afloop draait DJ Black (eveneens uit Accra). Uit Nairobi, Kenia de act Just A Band die afro-electro brengt in een smooth Keniaans jasje anno 2012. Na hen ook een landgenoot aan de draaitafel, DJ Edu (Radio BBC).

Binnenkort op deze site meer namen en meer toelichting op de programmering!

Music Meeting
26-27-28 mei: Park Brakkenstein, Nijmegen

Zaterdag 26 mei 
   
26 mei 
 
  Myanmar Meets Europe
Myanmar, Duitsland, Frankrijk, Italië
concert
26 mei
 
  Tcheka featuring Régis Gizavo
Cabo Verde, Madagaskar
concert
26 mei
 
  Lakecia Benjamin & Soul Squad
New York
concert
26 mei
 
  Richard Bona Mandekan Cubano
Kameroen, New York
concert
26 mei
 
  FOKN Bois
Accra, Ghana
concert
26 mei
 
  DJ Black
dj

Zondag 27 mei
       
27 mei
 
  Nik Bärtsch’s Ronin
Zwitserland
concert
27 mei
 
  Jaojoby
Madagaskar
concert
27 mei
 
  Aurelio
Honduras
concert
27 mei
 
  Maite Hontelé
Colombia, NL
concert
27 mei
 
  Alberto Caicedo y su Orquesta
Colombia, NL
concert
27 mei
 
  Just A Band
Nairobi, Kenia
concert
27 mei
 
  DJ Edu
Kenia, London

Maandag 28 mei
       
28 mei
 
  Band of Gypsies
Roemenië, Macedonië
concert
28 mei
 
  Amira
Bosnië
concert
28 mei
 
  Erkan Oður, Derya Türkan, Vincent Segal & Eric van der Westen
Turkije, Frankrijk, NL
concert
28 mei
 
  Aziz Sahmaoui & University of Gnawa featuring Ibrahim Maalouf & Mokhtar Samba
Marokko, Senegal, Frankrijk

Ga naar de site van Music Meeting  voor meer informatie.

 


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023