Old Signs New Sounds Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes 15 mei, 2024 Het in Amsterdam gevestigde Marmoucha Orchestra is een multicultureel ensemble dat zich vooral richt op Noord-Afrika en het westen en zuiden van Azië. De personele samenstelling is ook uitgesproken internationaal, met muzikanten uit onder meer Marokko, Turkije, Armenië, Syrië, Iran, Oekraïne, Nederland en Spanje. Bassist Arin Keshishi uit Iran is sinds dit jaar artistiek leider van de groep en als zodanig verantwoordelijk voor het nieuwste project van Marmoucha, de 'narratieve totaalervaring' Old Signs New Sounds, die eind deze maand in première gaat als onderdeel van de concertserie Old Roots New Routes. Ton Maas sprak met Keshishi en vroeg hem hoe het project tot stand kwam.
Slagwerker Michael Baird onthult zijn bronnen 5 mei, 2024 Onlangs verscheen Michael Bairds nieuwe dubbel-cd "Danceables". Dat de swingende muziek op die schijfjes gebaseerd is op traditionele ritmes, zal niet iedere luisteraar meteen duidelijk zijn. In een mail aan redacteur Ton Maas onthulde hij de bronnen waaruit de ritmes van de verschillende stukken afkomstig zijn. Ton vond deze aanvullende informatie te interessant om niet met andere belangstellenden te delen.
Programma All Ears Area podium tijdens Music Meeting komend pinksterweekend Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei 14 mei, 2024 Ons online magazine MixedWorldMusic heeft een lange historie met Music Meeting Festival. Elk jaar doen we er live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, voorheen onder de noemer Mixed Media Lounge, nu alweer voor het derde jaar op het speciale podium All Ears Area. Alles over het programma op dat podium in dit artikel!
World Music Charts Europe - Mei 2024 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 mei, 2024 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Fast Forward voor Meral Polat Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres 6 mei, 2024 Met een bezoek aan Istanbul, samen met haar trio en vaste geluidstechnicus, rondde zangeres Meral Polat onlangs het laatste onderdeel af van een tweejarig ondersteuningsprogramma van Fonds Podiumkunsten waarmee talentvolle 'mid-career makers' in staat worden gesteld hun vleugels uit te slaan en een nieuwe stap te zetten in hun artistieke ontwikkeling. Ton Maas ging voor MixedWorldMusic mee om verslag te doen en blikt samen met Polat terug op twee jaar 'Fast Forward'.
Teun Creemers' Naamu ft Voix du Mali, op Music Meeting, De Doelen, Bimhuis en De Roma Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd 19 april, 2024 Bassist Teun Creemers werkt op zijn album Naamu met de crème de la crème van de Malinese muziekwereld, ondersteund door fantastische drummers, percussionisten en blazers uit Nederland. Resultaat: muziek die klinkt als de beste platen van Salif Keïta, met basspel dat op unieke wijze de lijnen pakt die normaal gesproken op de Marokkaanse guembri of de Malinese bas-n’goni worden gespeeld. Akelig virtuoos en ritmisch complex, maar oh zo mooi. Naamu gaat live uitgevoerd worden in de Benelux tussen 16 en 24 mei.
World Music Charts Europe - April 2024 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 april, 2024 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Las Lloronas tijdens nieuwe editie van Old Roots New Routes Betoverende samenzang in de Amstelkerk 11 maart, 2024 Sura Solomon, Amber in ’t Veld en Marieke Werner zorgden als Las Lloronas met hun debuutalbum 'Soaked' in 2022 voor een regelrechte sensatie. Vorig jaar deden ze het nog eens dunnetjes over met 'Out Of The Blue'. Beide albums waren in diverse jaarlijstjes te vinden. Het is dankzij Old Roots New Routes, de jaarlijkse concertreeks van Dutch Delta Sounds, dat de dames afgelopen vrijdag eindelijk ook in Nederland te bewonderen waren. Ton Maas liet die gelegenheid niet aan zich voorbij gaan en toog voor mixedworldmusic.com naar de Amstelkerk in Amsterdam.
Eerste Internationale Ladino Dag in Amsterdam buitengewoon geslaagd Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop 10 maart, 2024 In de Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein in Amsterdam vond zaterdag de eerste Internationale Ladino Dag plaats, een initiatief van de bevlogen zangeres en componiste Nani Vazana, die zichzelf niet alleen begeleidde op piano, maar ook trombone speelde. Rik van Boeckel bezocht de voorstelling voor MixedWorldMusic.
Komend pinksterweekend drie dagen lang Music Meeting Festival in Nijmegen 18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen 13 mei, 2024 Music Meeting kiest dit jaar voor twee dagen festival in Park Brakkenstein, als vanouds, en één dag, voor het eerst, in theater De Lindenberg, beide in Nijmegen. Met zoals altijd een indrukwekkend programma met muziek die je elders zelden hoort, helemaal passend bij het signatuur van dit online magazine MixedWorldMusic.com, waarmee we, als ieder jaar, partner zijn van Music Meeting.
World Music Charts Europe - Maart 2024 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 maart, 2024 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Amsterdam Klezmer Band presenteert Bomba Pop in TivoliVredenburg Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet 19 februari, 2024 De Amsterdam Klezmer Band gaf in de uitverkochte Cloud Nine zaal van TivoliVredenburg een zeer feestelijk concert met alle nummers van hun recente album Bomba Pop en bovendien stukken die niet op cd zijn uitgebracht maar waarvan sommige wel te vinden zijn op een cassette die na het concert te koop was. Rik van Boeckel bezocht de voorstelling voor MixedWorldMusic.com.