Bomba Estéreo
Tiken Jah Fakoly
Amsterdam Klezmer Band
Esperanzah!: wereldmuziekparel in Wallonië Festival viert deze editie tienjarig bestaan zaterdag 2 juli, 2011

Wie vanaf de abdijheuvel naar de gigantische camping beneden kijkt, denkt op een groots popfestival te zijn aanbeland. maar Esperanzah! is toch echt een wereldmuziekfestival, met opvallend veel jong volk, dat wel, en in die hoedanigheid het Sfinks van Wallonië. Waarschijnlijk het beste wereldmuziekfestival van Franstalig België en zonder twijfel op de mooiste locatie: op en rond de eeuwenoude abdij van Floreffe, net onder de rook van Namen. Het festival speelt zich af op de verschillende niveaus van een vijftig meter hoge heuvel. Wie te lui of te lam is om naar het hoogste podium te lopen, kan zich met een treintje laten vervoeren.


door Dieter van den Bergh

Het festival bestaat tien jaar en richt zich van oudsher op francofoon gebied, met ook veel wereldse Franse hiphop, reggae en rock. In Nederlandstalig gebied is het een onontdekte wereldmuziekparel. Ook al stonden er veel grote internationale namen: van Manu Chao tot Salif Keita, van Goran Bregovic tot Ojos de Brujo.

Een greep uit het programma van dit jaar: AfroCubism, La Phaze, N’Faly Kouyaté, Bomba Estéreo, Tiken Jah Fakoly, Chinese Man, Hoquets, Max Pashm, Ialma, Les Orgres de Barback, Che Sudaka, OqueStrada en Amsterdam Klezmer Band.

Wie overigens de drukte van de camping wil ontlopen: bij het Château des Grottes de Floreffe, op een steenworp afstand van het festivalterrein, ligt een rustiger kampeerplaats. Voor een appel en een ei is het ook mogelijk in het kasteel te logeren, maar wees er op tijd bij.

5 t/m 7 augustus, Esperanzah!, Abdij van Floreffe, bij Namen

www.esperanzah.be
 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 augustus, 2021
donderdag 29 juli, 2021
De grootmeester van de duduk
vrijdag 9 juli, 2021
Nieuw online muziekkanaal Music Meeting All Ears releast elke zaterdag nieuwe video's en podcasts
zaterdag 3 juli, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
donderdag 1 juli, 2021
25-jarige jubileumeditie
donderdag 1 juli, 2021
30 juni tot 4 juli – Zondag 4 juli apotheose met Roots Open Air in Oosterpark
zaterdag 26 juni, 2021
Klankwerelden komen samen op vinyl
maandag 21 juni, 2021
Feestje op het dak
woensdag 16 juni, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
dinsdag 1 juni, 2021