Festivalposter
Electrico Ardor
Twaalfde Tangomagia Festival komt eraan Van 26 tot en met 30 december in Amsterdam zondag 20 december, 2009

Op tweede kerstdag barst het jaarlijkse festival Tangomagia weer los in Amsterdam. Voor deze twaalfde editie is een programma samengesteld met de internationale uitwisseling in de tango als zwaartepunt. De randprogrammering - naast muziek en dans - bestaat uit een expositie van de bekende fotograaf Keith Widyolar en een bijzonder filmprogramma met de tango als onderwerp, 'Cinefilia Tanghera'.

De twaalfde editie van het internationale tangofestival Tangomagia presenteert een keur van bekende en nieuwe artiesten uit Argentinië en daarbuiten, en toont daarmee de wereldwijde ontwikkelingen in het afgelopen decennium. Het programma laat de wegen zien die de tango nu inslaat, naast de wortels die ze heeft in de traditie. Het is een platform voor culturele uitwisseling en toont vele verschillende facetten, op het gebied van muziek en dans, van film en fotokunst.
 
Ontstaan in 1998 als een klein festival met enkele honderden bezoekers, is Tangomagia in elf jaar uitgegroeid tot een van de bekendste en grootste tangofestivals ter wereld. Het evenement trekt duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, en heeft Amsterdam op de kaart gezet als internationale tangostad.
 
Voor deze twaalfde editie van Tangomagia zijn vier wereldberoemde dansparen (maestros) uit Argentinië uitgenodigd, en drie dansparen die representatief zijn voor de ontwikkeling van de tango in Europa en de VS. Op prachtige locaties, van intiem tot theatraal, verzorgen zij spectaculaire optredens die zo kenmerkend zijn voor deze dans.
 
Een Europese primeur dit jaar is de programmering van de grootste avond van het festival, op 27 december, in de gloednieuwe Rabozaal (Melkweg/Stadsschouwburg). Daar zal onder meer het concert plaatsvinden van het opwindende Argentijnse tangofusionorkest Electrico Ardor.

 

Bezoekers kunnen dagelijks dansen, kijken en genieten van concerten, tango-optredens en -dj’s op prachtige locaties: de spectaculaire Rabozaal, de Kompaszaal van Loods 6 aan het IJ, de monumentale culturele kerk De Duif, de bekende club Tonight van Hotel Arena, en het gratis toegankelijke tangocafé in Hotel Arena. Er is livemuziek en er zijn dansworkshops en optredens van de Argentijnse maestro’s om nieuwe vaardigheden te leren en de laatste trends te ontdekken - ook kennismakingslessen voor wie nog niet eerder tango danste.
 
Kijk voor het programma op www.tangomagia.com

meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024