RIP Felix Hildenbrand Drijvende kracht achter On The Roof onverwacht overleden maandag 1 mei, 2023

Contrabassist Felix Hildenbrand, initiator en drijvende kracht achter de bijzondere concertreeks On The Roof, die de afgelopen twaalf jaar gedurende de zomermaanden plaatsvond op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam-Noord, is totaal onverwacht overleden. Een schok en een groot verlies voor zijn familie, zijn vrienden, onder wie enorm veel muzikanten, zijn naaste medewerkers en natuurlijk de vele trouwe bezoekers van wat misschien geen festival mocht heten, maar het stiekem natuurlijk wel was.


door Ton Maas (tekst en foto’s)

Wie ooit een avond of middag – want afgelopen seizoen bood On The Roof voor het eerst ook concerten voor het hele gezin op zondagmiddag – in de ‘zitkuil’ op het dak van HoogtIJ aan de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord heeft bijgewoond, weet hoezeer Felix en On The Roof met elkaar samenvielen. Hij was niet alleen artistiek leider en programmeur van het festival, maar ook gastheer, spreekstalmeester, oliemannetje en met enige regelmaat ook optredend muzikant.

Muzikale groeibriljant in Amsterdams industriegebied
In twaalf jaar tijd groeide On The Roof uit tot een uniek en succesvol evenement met een altijd kwalitatief hoogwaardig en verrassend programma. Veel trouwe bezoekers kochten hun kaartjes blindelings, want teleurgesteld werd je nooit en niet zelden ging er een onvermoede muzikale wereld voor je open. Er was Felix veel aan gelegen om niet alleen verwende muziekliefhebbers te bedienen, maar ook een podium voor de buurt te zijn. Zo kregen stadspasbezitters korting op de toch al niet bepaald hoge ticketprijzen en mochten bij de family concerts op zondagmiddag kinderen gratis mee met hun ouders.

Een geweldig muzikant, een bevlogen muziekliefhebber, een programmeur met een fijne neus voor kwaliteit en trefzeker gevoel voor spannende combinaties en bovendien een ontzettend aardig mens is heengegaan. We zullen hem vreselijk missen.


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024